Duh

Poruka
18.999
Ovako, odma da razjasnimo. Ovde sada ne pričamo o duhu kao paranormalnoj pojavi, već kao deo čoveka, mnogi ne veruju u to da čovek ima duh, ali te priče se ne bi prenosile sa kolena na koleno da nisu istina. Šta čovekov duh sadrži, itd... Pa bi želeo da o tome malo popričamo.

Шта човеков дух садржи?
Па боље је поставити питање шта је уопште дух а не шта садржи и да ли уопште садржи, јер дух је супротан од материјe.

Duh,ili vise volim izraz dusa je nematerijalna,nemozemo je videti i naci u coveku,,ali znamo da je u nama.
To je Bozanska iskra zivota, deo je Boga...ili Kreatora u nama.Zivot je nemoguc bez nje.Mozemo da zivimo i
bez svesti,bez uma,bez ega..koje takodje ne vidimo,ali to su sastavni delovi materijalnog tela.Bez duse nemozemo,
jer u trenutku kada nas napusti dusa ,nastupa smrt materijalnog tela.Dusa je besmrtna i ona nastavlja da zivi
u etericnom svetu dusa,do sledece inkarnacije,u materijalnom telu. I tako dalje...

Ovako, odma da razjasnimo. Ovde sada ne pričamo o duhu kao paranormalnoj pojavi, već kao deo čoveka, mnogi ne veruju u to da čovek ima duh, ali te priče se ne bi prenosile sa kolena na koleno da nisu istina. Šta čovekov duh sadrži, itd... Pa bi želeo da o tome malo popričamo.

Duh potice od Boga, to je zivotna snaga coveka...

A dusha je ceo covek...

Tako je prema Bibliji...

Kada izmeriš čoveka pre smrti a zatim ga izmeriš kada pandrkne , razlika u težini jeste težina duha. Što znači da je težina duha različita, zavisi od čoveka do čoveka, kod mene je nekih 300 grama.

Poslednja izmena:
Duh je sve ono što je vezano za čoveka/potiče od čoveka, a ljudi još ne umeju da objasne. Ono što je vezano za prirodu, a ljudi ne umeju da objasne je uglavnom Bog.
Boga obožavamo jer smo u odnosu na njega inferiorni, a tuđi duh cenimo jer je jak po našim merilima.
No, kada bismo se potrudili da naučimo da objasnimo oba ova fenomena, više ne bi bili toliko mistični, i zanimljivi za obožavati i ceniti...

Ja sam inače veliki vernik i ovu temu sam otvorio jer mi se određeni ateisti podsmejavaju. Nema veze, goreće oni u paklu.

nedajboze da iko igde gori, pogorecemo od vrucine !

dusha je esencija coveka, posrednik izmedju coveka i visih bozanskih svetova. nase tzv. unutrasnje dete je u domenu dushe.
duh je covekova sveukupnost, koncept jednog coveka, generalni modus njegovog bitisanja

Back