Dugotrajna rana

GKYP9F

Početnik
Poruka
2
"Ranica" postoji vec skoro godinu dana. Nije velika, ali se nalazi na nezgodnom mestu, negde uz repnu kost. I obicno pocne da boli pri sedenju na svakih dvadesetak dana i tada izgleda kao bubuljica i jednostavno moram da je iscedim pri cemu uvek izadje gnoj i malo krvi. I posle toga je sve ponovo normalno jos nekih 20ak dana. Ako recimo pokusam neku fizicku aktivnost koja zahteva da lezim na tvrdoj podlozi, na primer vezbanje trbusnjaka, mnogo se brze iziritira.
Kod lekara nisam isao jer, kao sto sam rekao, rana je na jako nezgodnom mestu i nisam imao nekih vecih probelma. Da li neko zna sta bi to moglo biti i kako da pokusam da zalecim ranu?

Evo unapred se izvinjavam zbog svoje reakcije, ali imam samo jedno pitanje...da li si ti normalan?
Sizim na primitivizam nasih ljudi.:dash:
Pobogu, javi se lekaru na pregled dok se nisi upropastio!

Ako ti curi gnoj i krv moguce je da imas (uraslu dlaku) ili ti sinus pylonidalis
Ja sam to operisala i znam kako je nezgodno. Uopste ne moras da ides kod lekara opste prakse nego pravo kod hirurga.E sad ne znam dal ti za to treba uput,verovatno treba.Nemoj se zezati,mora da se lepo ocisti inace komplikacije su ....... Posto si muskarac lakse ces da podneses post operativno. Kod zena je malo nezgodno. I to uradi sto pre jer ako krene leto nece ti brzo zarasti rana i moze doci do infekcije od znoja i vrucine.Mozda ti predloze da se operise tek na jesen kad malo zahladi.U svakom slucaju obavezno cisti mesto jodom, 3% hidrogenom i sterilnom kompresom.
Javi sta si uradio.Drzimo ti fige.

dr:
Evo unapred se izvinjavam zbog svoje reakcije, ali imam samo jedno pitanje...da li si ti normalan?
Sizim na primitivizam nasih ljudi.:dash:
Pobogu, javi se lekaru na pregled dok se nisi upropastio!

Slazem se. Jedino ne bih rekao "nasih ljudi".
Pomeranje odlaska kod lekara u nedogled je vise ,rakao bih,posledica straha od dijagnoze,koji se na sve moguce nacine racionalizuje i tako dobijamo najgluplje moguce izgovore.A strah nije samo svojstvo "nasih ljudi".
Mada moram da priznam da "zdravstvena prosvecenost" i nije najjaca strana "nasih ljudi".
:P
Pozdrav

Back