duga menstruacija

Tara9184

Zainteresovan član
Poruka
158
imam 19godina i u julu sam od doktorke dobila antibebi pilule(novinete) samo da bih izbegla menstruaciju na letovanju.
koristila sam ih dva meseca i sve je bilo kako treba.
kada sam prestala da ih koristim u septembru sam dobila menstuaciju kao i uvek.
a sada u oktobru sam dobila jako slabu menstruaciju,kakvu nikada nisam imala koja je trajala 5-6 dana.nakon toga mi se pojacalo krvarenje i sada imam pravu menstruaciju.
znaci-kod mene krvarenje traje vec 13dana.
sta bi to moglo da bude?
treba li da odem na pregled ili da sacekam sledeci ciklus pa da vidim kakav ce biti?
unapred hvala!

meni stvarno nije jasno koji lekar je prvo mogao da ti prepise tako nesto samo zato sto je tebi cef da dobijes na moru. Naravno da odmah odes kod lekara, nista ne cekaj,verovatno su ti se poremetili hormoni.NEMOJ TE GLUPOSTI NIKADA VISE U ZIVOTU DA PIJES ni uz saglasnost lekara.

imam 19godina i u julu sam od doktorke dobila antibebi pilule(novinete) samo da bih izbegla menstruaciju na letovanju.
koristila sam ih dva meseca i sve je bilo kako treba.
kada sam prestala da ih koristim u septembru sam dobila menstuaciju kao i uvek.
a sada u oktobru sam dobila jako slabu menstruaciju,kakvu nikada nisam imala koja je trajala 5-6 dana.nakon toga mi se pojacalo krvarenje i sada imam pravu menstruaciju.
znaci-kod mene krvarenje traje vec 13dana.
sta bi to moglo da bude?
treba li da odem na pregled ili da sacekam sledeci ciklus pa da vidim kakav ce biti?
unapred hvala!

Ta "slaba menstruacija"je bila predmenstrualno krvarenje koje nastane kada je pad hormona,koji naglo nastupa pred menstruaciju malo ranije nastupio.Ako je krvarenje prestalo,sacekaj sledeci ciklus i ako se situacija ponovi odi do ginekologa(predpostavljam da se inace redovno kontrolises).U slucaju da krvarenje jos traje-idi odmah.

Ta "slaba menstruacija"je bila predmenstrualno krvarenje koje nastane kada je pad hormona,koji naglo nastupa pred menstruaciju malo ranije nastupio.Ako je krvarenje prestalo,sacekaj sledeci ciklus i ako se situacija ponovi odi do ginekologa(predpostavljam da se inace redovno kontrolises).U slucaju da krvarenje jos traje-idi odmah.

hvala puno na razumnom odgovoru!

Ljudi, imam problem....U septembru sam imala pobacaj koji se zavrsio bez kiretaze...Tacno 28 dana posle toga sam dobila menstruaciju koja je normalno izgledala i trajala, ali po njenom zavrsetku mi se pojavio braon iscedak koji nije obilan, ali traje vec 6 dana...Ginekolog moze da me primi tek u ponedeljak..Ima li ko ideju o cemu se radi???Uplasena sam...

Jesi li sigurna da je bio pobacaj?Kompletan?

Vrlo je moguce da se sluzokoza materice "tesko obnavlja",jos uvek hormonska neravnoteza traje...Ako ne prestane za koji dan dobices progesteron u tabletama,napraviti ravnotezu,krvarenje ce prestati i trebalo bi vec od sledece menstruacije da sve bude o.k.Ali-treba ti jedan detaljni ultrazvuk!!!

Hvala Vesna...Juce sam bila kod privatnika i prepisao mi je tablete dovicina...Posle prve je krvarenje prestalo..Jesam imala pobacaj..Bio je kompletan..Ginekolog mi je rekao da mi je upaljena sluzokoza materice i zato mi je dao antibiotike..Hvala ti jos jednom..

Back