Dug.

• Začetnik teme Začetnik teme May1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

May1

Domaćin
Banovan
Poruka
3.261
Meni nije jasna politika Srbije u vezi sa ovim pitanjem, a nije mi jasan ni odnos gradjana prema pozajmljivanju.

Covek ode kod komsije, pozajmi pare - pa u to ime popiju casicu. I ta casica kosta - a nigde se ne belezi. Koliko li kosta kad se drzava zaduzi pola milijarde evra!???

Moze li covek da bude srecan, da sve sto zaradi ove godine mora da isporuci drugom na ime duga? Moze li covek da bude srecan da sve povisice koje dobije u narednih 20 - 40 godina da samo na ime kamate isplati poveriocu?

Sta covek dobro ocekuje od duga, a sta ocekuje drzava?

Теоретски се позајмица узима ради профитабилног улагања (смањења трошкова, премошћавања до очекиване добити итд) које ће исплатити и главницу и камату и донети профит. Само се тада човек очекује добро од дуга, све друго је распродаја имовине са одложеним дејством, познато у народу као банкрот односно добош.
Исто би требало д аважи и за државу. На жалост држава није самостални ентитет који се сам брине о свом добру, тј одлуке државе су увек одлуке властодржаца, чија се добробит може, али (код нас много чешће) не мора поклапати са добробити државе. Како властодршци најчешће нису глупи људи, то држава од својих дугова може увек очекивати да профитирају њени властодршци, остало је нуспојава.

Meni nije jasna politika Srbije u vezi sa ovim pitanjem, a nije mi jasan ni odnos gradjana prema pozajmljivanju.

Covek ode kod komsije, pozajmi pare - pa u to ime popiju casicu. I ta casica kosta - a nigde se ne belezi. Koliko li kosta kad se drzava zaduzi pola milijarde evra!???

Moze li covek da bude srecan, da sve sto zaradi ove godine mora da isporuci drugom na ime duga? Moze li covek da bude srecan da sve povisice koje dobije u narednih 20 - 40 godina da samo na ime kamate isplati poveriocu?

Sta covek dobro ocekuje od duga, a sta ocekuje drzava?

reizbor.
kao u grckoj, obecavaju ovo i ono, zajme se da ispune obecanja i zajme se jos vise pred izbore.
i tome dodje kraj.

sve bilo je muzika

Back