Dubina šare - pitanje

Cagliostro

Ističe se
Poruka
2.232
Poz automobilistima, imam jedno pitanje za vas:
Šta se podrazumeva pod gazećim slojem, i na kom delu gume se po pravilu meri dubina šare, na sredini ili sa strane?
Ili da preformulišem, ako je na sredini gume šara dublja od 4 mm (valjda je to gazeći sloj ? ), a samo sa strane manja od 4, da li saobraćajac može upisati u zapisnik da "dubina šare na gazećem sloju pneumatika iznosi manje od propisane..."?
Hvala

dubina sare treba da bude svuda ista, ako nije onda imas problema sa trapom itd.
a saobracajac kad ti merimoz da meri de oce , i kad nadje manje od propisa = kazna

Pa dubina i jeste ista, osim na poslednjem "redu" šara, takoreći na boku gume- tu je stanjena podjednako na obe strane na oba prednja točka (možda i na zadnjim) .
Najbolje da to čini "vozilo tehnički neispravnim i nebezbednim", i to na suvom putu, na sunčanom danu, gotovo na samom kraju zimske sezone...

Poz automobilistima, imam jedno pitanje za vas:
Šta se podrazumeva pod gazećim slojem, i na kom delu gume se po pravilu meri dubina šare, na sredini ili sa strane?
Ili da preformulišem, ako je na sredini gume šara dublja od 4 mm (valjda je to gazeći sloj ? ), a samo sa strane manja od 4, da li saobraćajac može upisati u zapisnik da "dubina šare na gazećem sloju pneumatika iznosi manje od propisane..."?
Hvala
Može. Dubina šare nigde ne sme biti ispod propisane.

Tako možeš da misliš, a meni su pre dve godine itekako gledali sa strane i jedva se izvukoh, da ti ne pričam kako. A kazna za to je prilična, plus dozvola na mesec ili dva. Nije se s tim igrati.
Imam 4 nove zimske i 4 nove letnje, nadavah se para ove godine za gume iha ha :D Tako da mi nije problem.
Nzm, ja u BgD jos nisam cuo ili video da su nekoga kaznili zbog sara na gumama, ili mozda ljudi oko mene imaju srece. Mislim da sad policija ne moze da te kazni, nego da te posalje na vanredni tehnicki ako posumlja u losu saru.

Tako je, i kad konstatuju na tehničkom da ne valja onda si pukao skroz. Komplet na sudu, sva dokumentacija, nema vađenja. Jedina je šansa ako uspeš da se dogovoriš pre nego što dođe do tehničkog. Posle je kasno.
Kazna je skuplja od novih guma, a o bezbednosti da ne pričam.

Back