Dual Screen Problem

MiskeFTW1

Zainteresovan član
Poruka
209
Opet ja.Stalno imam neke probleme.Red temperatura graficke,red igrica neka,ne svidja mi se procesor... :D

Ali sad imam ponovo jos jedan -.-
Ovako imam dva monitora jedan koji ja uvek koristim je DELL 19" a drugi je PHILIPS 150S4 15".
I sad pokusavam da povezem oba monitora u komp i da ih extenudujem da vidim kako to izgleda.
Ali imam problem.Imam jedan veliki USB koji je HDMI,do njega imam jedan manji koji plave boje na kome nista ne pise,inace ta dva USB-a su na dnu kucista.
A sad imam USB koji je otprilike gde je graficka kartica,na sredini,na njemu je nacrtan kao mali laptop ili kao neki mali monitor a do njega je DVI USB. E sad,meni se USB sa DELL kao i sa PHILIPS monitora ne uklapa na HDMI zato sto su mnogo manji. A fora je to sto ja koji god monitor da ubacim u onaj USB na kojem ne pise nista(onaj sto je na maticnu plocu valjda,sto je do HDMI-a)onaj plavi,taj monitor mi radi. Ali kad ubacim na onaj na kojem je nacrtan monitor sto je na grafickoj kartici taj mi ne radi.Kad odem u "Screen Resolution" pa kad idem ono "Detect" (na W7)Meni pise kao da je nasao neki USB na grafickoj kartici,kliknem "OK" i posle toga kad imam ono da biram monitor imam jedan koji radi njemu pise ceo model i marka,a ovaj drugi koji je ukljucen na graficku karticu pise samo"Display device on VGA".
O cemu se radi?Drivere sam se instalirao.Sve sam pokusao.Mozda vi znate pa reko ajde da pitam.
Hvala unapred.Nadam se da ce neko da zna.

Poslednja izmena:
Opet ja.Stalno imam neke probleme.Red temperatura graficke,red igrica neka,ne svidja mi se procesor... :D

Ali sad imam ponovo jos jedan -.-
Ovako imam dva monitora jedan koji ja uvek koristim je DELL 19" a drugi je PHILIPS 150S4 15".
I sad pokusavam da povezem oba monitora u komp i da ih extenudujem da vidim kako to izgleda.
Ali imam problem.Imam jedan veliki USB koji je HDMI,do njega imam jedan manji koji plave boje na kome nista ne pise,inace ta dva USB-a su na dnu kucista.
A sad imam DVI USB koji je otprilike gde je graficka kartica,na sredini. E sad,meni se USB sa DELL kao i sa PHILIPS monitora ne uklapa na HDMI zato sto su mnogo manji. A fora je to sto ja koji god monitor da ubacim u onaj USB na kojem ne pise nista(onaj sto je na maticnu plocu valjda,sto je do HDMI-a)onaj plavi,taj monitor mi radi. Ali kad ubacim na onaj sto je na grafickoj kartici taj mi ne radi.Kad odem u "Screen Resolution" pa kad idem ono "Detect" (na W7)Meni pise kao da je nasao neki USB na grafickoj kartici,kliknem "OK" i posle toga kad imam ono da biram monitor imam jedan koji radi njemu pise ceo model i marka,a ovaj drugi koji je ukljucen na graficku karticu pise samo"Display device on VGA".
O cemu se radi?Drivere sam se instalirao.Sve sam pokusao.Mozda vi znate pa reko ajde da pitam.
Hvala unapred.Nadam se da ce neko da zna.

Meni ovo ništa nije jasno.

Haha,nisam tolika budala valjda.Salio sam se,znam i ja ponesto :)

Oba monitora su na VGA Cable.Pise na monitorima,a mozete i ovde da procitate:

PHLIPS:http://www.geeks.com/details.asp?invtid=BLK-150S4FB-R
DELL:http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/dell-e198fp-19-inch/4507-3174_7-32459652.html

Ebiga, hoćeš sliku na dva monitora različitih dimenzija i rezolucije, ne zato što ti je potrebno, već da vidiš kako to izgleda.
Koliko vidim trebaju ti 2 DVI-D-Sub adaptera, 2 VGA kabla i kad povežeš sa grafuljom podesi koji mod želiš.

Evo ga prosto,samo sam trebao taj adapter koji sam kupio da ubacim u USB izlaz koji ide iz graficke i onda monitor da ubacim u adapter i radi.Hvala u svakom slucaju! :'D

Daj nauči jednom razliku između HDMI, DVI i USB portova.
Ta grafička ima DVI i HDMI. Ti adapteri su sa digitalnog na analogni izlaz.DVI - D.Sub
vga-to-dvi.jpg

Back