kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
Ne, ne - htedoh da kazem da si odmah trebala da napises predstavku Vladi Srbije.
A ko i njega sisa?Je l i on od boga dat il je obican covek koji prevarom mase naroda dodje na tron?Ili je njega bogorodica rodila?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, ne - htedoh da kazem da si odmah trebala da napises predstavku Vladi Srbije.
A ko i njega sisa?Je l i on od boga dat il je obican covek koji prevarom mase naroda dodje na tron?Ili je njega bogorodica rodila?
O kome pricas/pises???
O drzavnim sluzbenicima koji bi trebali biti u sluzbi naroda,jer narod ne postoji zbog njih,vec obrnuto.I da mogu doci do svevisnjeg predsednika drzave,ne bih imala poardona za to,jer on prima platu od svake vekne hleba koje i ja kupim,tako da treba on meni da se klanja a ne ja njemu.
E sad,licno nemam poverenja u interne rukovodioce,jer vrana vrani oci ne vadi,zato i trazim nacin da i nad popom nadjem vladiku,a i nad vladikom ima patrijarh.
Znaci zbog problema na nekakvom salteru - ti bi da zapucas do, tzv. "svevisnjeg predsednika drzave"? A on onda treba da sedne, poprica s tobom i resava problem?
Pa,riba od glave smrdi,samo sto je to narod zaboravio!
Koji si ti bukvalista!Kazem da ne bih imala pardona da cak i kod njega odem,a kamo li da prijavim sluzbenika njegovom pretpostavljenom.Samo,sto cisto sumljam da ce i taj pretpostavljeni ista uraditi na moju ili bilo ciju zalbu,zato sam zvala ministarstvo.Je l ukapira sustinu onog sto kazah ili bi i dalje da se preganjas samnom,eto tek tako?
Da se vratimo naslovu teme, ako nemate nista protiv:
Dakle, ima jedan grad u Srbiji, zvaću ga X, ni mali ni veliki. U njemu ima jedna zgrada, najlepša u gradu.U njoj sede neki ljudi, srećnici, primaju dobre plate i ne rade ništa. To što oni ne rade ništa trebalo bi da nas čini spokojnima i srećnima, jer kad oni nemaju posla to znači da je u državi sve u najboljem redu (jedemo najzdraviju hranu, svuda je cisto kao u apoteci, svi vodokotlici rade, nema neprijavljenih radnika, svi trgovci izdaju fiskalne racune....) Mi samo treba da ih placamo i da uživamo..
E, ali varate se ako mislite da je to lako kad ne radis nista! Treba nekako popuniti radno vreme od 7 do 3. A i plata nije baš neka- para nikad dosta a od viška glava ne boli. Pa kako se snaći u toj mučnoj situaciji?
Snalaze se, jadni ljudi (šefovi im sede u BG u ministarstvima , pa čak ni dnevne zadatke nemaju od koga da dobiju). Ovako izgleda njihov jadni dan:
Jutro: kafica, čajić uz muzikicu sa YUTUBE, sokak-parti...i tako sede, sede jadni dok ne dođe 9 sati. E, onda idu na doručak. Imaju oni svoje lokale, gde su gazdi velikodusno progledali kroz prste, pa im je gazda do groba zahvalan, te ih hrani za DŽ. A posle doručka normalno, ide još jedna kafica, opet u nekom lokalu, gde su svi ljubazni, lome se oko njih, dube na trepavicama sve od ponosa što mogu da ugoste tako važne ličnosti.I opet za DŽ.
E, onda mora da se krene na posao, da se vidi jel sve štima u gradu. Obiđu se frizeraji i parfimerije (frizurica se pokvarila, parfemčić je pri kraju- jel pomenuh ono DŽ?) pa onda u službeni auto i pravo van grada X u neki objekat ugostiteljsko-turističkog tipa . Pošto su to društveno odgovorni ljudi, (koji brinu o državi, štede državni benzin), deluju timski, u parovima, najčešće muško-ženskim. A blizina čini svoje, pa se ljudi malo opuste od stresnog posla.Oni najodgovorniji obave opuštanje u kućnoj varijanti i domaćoj atmosferi..dok su žene/muževi na poslu a deca u školi.
Tako dođe vreme ručku.A zatim se treba vratiti u kancelariju, srediti papirologiju, poslati izveštaje ..pa kući,skroz iscrpljeni od stresnog posla, a sutra sve ispočetka..
Nije im lako. Brinu o celom gradu, o tolikim ljudima. Treba da smo srećni i zahvalni što postoje, što bdiju nad nama, što mirno spavamo..pa nek košta koliko košta!![]()
Majka izlazi iz bolnice posle intez.nege na Urgentnom centru:edem pluca,jedva prezivela,srce trokiralo i vaskularna demencija u medjuvremenu.Dolazim u D.z.da porucim recepte za terapiju kod kuce i sestra mi kaze da bi trebalo da se javim,moze i telefonom za tri dana jer po kartonu nije isteklo punih mesec dana od predhodne.Ok,kazem.Javim se telefonom za tri dana i ta ista debilka mi kaze da je trebalo da se javim pre dan,dva i da je ona meni zakazala tada pregled kod doktora na koji se nisam pojavila.Auuu,kazem ja.Nije trebao pregled,vec samo recepti.
Uh...A tako...bice surta pose 14h na salteru pa dodjite.Dolazim sutra u 14h,doticna sestra otisla kuci a nova smena nema pojma o cemu se radi.Drugi lekar,druge sestre.Popizdim!Majka je lose,nema terapiju!Najavim se kod trenutne dr.da napise recepte,hitno je...jedva pristane jer nije njen lekar al ajde,da mi samo hitne lekove.Kazu mi da se javim sutra prepodne u smenu naseg lekara i prvu sestru.
Ok.Zovem...opet debilkusa o pregledu...kaze niste dosli...sta sad hocete imali ste zakazano!!!
Popizdim!!!
Odlazim licno na salter i nalazim doticnu sestru koja nije u stanju da ukljuci komp i pocne da radi.Trazi mi da joj pomognem oko nekih funkcija!Recepti nisu napisani...vadi se na propusten pregled!Popizdim!!!
Dignem galamu,pola grada me je culo.Htela sam da je pojedem!Uzmem joj ime i prezime i pripretim prijavom u Ministarstvo zdravlja i obliznje dnevne novine.
Prijavite me ...ladno mi saopsti...i rece da sam nepristojna sto vicem!#
Ulazim u ordinac.kod doktora posle cekanja da pacijent izadje a sledecem se izvinim da cu kratko.Predocim mu da je majka bez lekova 3 dan zbog nemarnosti njegove sestre.Glada me ladno...on je dosao tu pre par meseci,nov za nas D.z.mi po prirodi stvari pripali njemu,i razmislice da li cemo ostati njegovi pacijenti zbog mog povisenog tona.
Popozdim!!!
Spustim ton,pokusavam da se kontrolisem.Predocavam tesko zdravstveno stanje majke.Pokusavam da mu se dodovorim...sta cu...on treba meni,ja njemj joook...jer,kaze ide u penziju za godinu dana.
Dobih nekako recepte.
Nebudem lenja,prijavim doticnu sestru Ministarstvu zdravlja,pukla sam od besa...Prijavim usmeno i mailom posaljem dopis.
Posle desetak dana stize mi pismeni odgovor u stilu:dana tog i tog,nasa komisija sastavljena od tih i tih doktora izasla je na teren u taj i taj d.z.i isvrsila uvidjaj u knjigu zakazanih pregleda.Kako se niste tog i tog dana pojavili na pregledu a onda ste bili nepristojni i arogantni,vredjali ste tu i tu sestru koja je bila ljubazna, vasa tuzba je potpuno neosnovana jer je sestra potpuno nevino optuzena.
Popizdimmm!!!!
Hvala Bogu mami je bolje...
Posaljem odgovor Ministarstvu i zahvalim im se na azurnosti s pitanjem:Ko je breeeeetrazio pregled????Trebali su mi samo recepti....aloooo....
Nema odgovora.
Poukaotrosila sam zivce,presipala iz supljeg u prazno ali sada kad udjem u isti D.z. i vidim doticnu sestru...imam mnogo bolji tretman.Verovatno misli...evo je opet ona ludaca ajd da uljucim mozak da me opet ne zajebava.
Ko je ovde lud a ko zbunjen??
Joj sestro,ja ovaj tvoj scenario prodjem svaki mesec kad uzimam tati lekove.Zakazuju od 8-8h,i naravno tad je tel uvek zauzet.Okrenem isti u deset do 8,i ladno mi kaze da zovem od 8h,zaurlam na slusalici,i bi mi zakazano.Dakle,potrebno je ipak urlati,u nadi da ce se neko uplasiti vaseg urlanja!