Državni ispit

• Začetnik teme Začetnik teme Veterinar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
V

Veterinar

Gost
Molim vas da mi pomognete ako ikako možete jer imam veliki problem.Da li neko može da mi kaže sve o državnom ispitu za veterinarskog tehničara?.Gde se polaže,koji predmeti se polažu,koliko to sve košta i na kraju da li je mnogo teško pripremiti sve to s'obzirom da sam zaposlena i da imam dvoje dece i ne baš mnogo vremena za učenje.?I još bih vas zamolila da mi kažete gde mogu da nabavim knjige ili skripte za učenje?Zaista vas od srca molim da mi pomognete,jer živim u malom gradu u kome su do sada svi iz veterinarske struke,izuzev doktora veterine,radili bez položenog državnog ispita pa nemam koga da pitam za savet.Ja ću biti jedini Veterinarski tehničar u mom gradu koji će polagati taj ispit.PLEASE,PLEASE HEELP ME!!!!

:shock: :oops: Aman,ljudi pa jel ima na ovom forumu veterinara koji bi mi pomogli.K'o boga vas molim jako mi je HITNO.Molim vas da mi odgovorite jer uskoro bih trebala da polažem,ističe mi pripravnički staž!!!

Pazi ja nema veze sa veterinom ali valjda to ima veze sa ministarstvom zdravlja...pa lepo otidji u ministarstvo,to ti je u Nemanjinoj ulici u Beogradu,ne znam koji broj ali tacno preko puta parka,u toj zgradi su sva ministarstva pa valjda i to za tebe,ako nije zdravlje onda je poljoprivreda...ne znam lupam,uglavnom tu ces dobiti sve potrebne informacije.
Ispit kosta oko 1500 dinara(za tehnicara)i oko 3000 za veterinara,polaze se 1 dan u mesecu,uglavnom krajem meseca.
Oni ce ti reci gde da kupis literaturu.Probaj preko 988 da nadjes broj ministarstva ili na netu...stvarno ne znam sta drugo da ti kazem.

za državi ispit potrebno ti je da staziras 6 meseci u registrovanoj veterinarskoj stanici,kad završiš staž iz stanice ti izdaju potvrdu o tvom staziranju onda zajedno sa tom potvrdom i fotokopijom diplome overene u tvojoj opštini i uplatnicom,nisam sigurna bas koliko tacno ali bolje da nazoves 988 i trazis broj ministarstva poljoprivrede,sumarstva i vodoprivrede i njih pitas sta ti je sve tacno potrebno da posaljes i na koju adresu tacno...onda kad sve to završiš i pošaljes ministarstvu oni ce ti odgovoriti mesec dana pre polaganja ispita...trebaces da spremis pismeni rad i usmeni...onda ces imati 8 ispita i sve se daje u bg-u ...pozzz

a da zaboravih da dodam da kad budes predavala pismeni rad moraces da uplatis 100000din i sve posaljes u roku koji ti oni odrede...a posle 10 dana ides na ispit i imas odbranu tog pismenog rada i jos 7 usmena tu se radi o zoohigijeni,higijeni,zdrastvenoj zastiti zivotinja,upravnom postupku i sporu,rad i radni odnosi,ustavno uredjenje sistem drzavne uprave kancelarisko poslovanje i ustavno uredjenje sve ces o ovome morati sama da nadjes ili ce ti pomoci veterinarska stanica u kojoj si stazirala obicno oni imaju sve sto si je potrebno za ovaj ispit...tako da otprilike to je to...pozzz

Back