Drzavne jaslice

Nije to bas tako kako ti kazes... uglavnom je razlicito od deteta do deteta...moja su deca krenula u vrtic sa 13 odnosno 14 meseci...jedno je bilo bolesno svakih 10 dana,jedno nije bilo bolesno skoro uopste...to je prilicno individualno,ipak :)
Јесте, али ото-рино-ларинголошко правило каже ''НЕ дете у вртић пре треће године''.

Зна се и зашто.
Дете до треће године не формира ни имунитет како треба, нити је развијено (морфолошки) како треба. Многи органи, као и плућа која лако страдају код мале деце због упала грла, крајника...сазревају бар до 1,5 године.

Зато, оно дете које се разбољева, може много гадно да прође.

Ја не бих експериментисала с дететом, ако БАШ , баш не морам.

Јесте, али ото-рино-ларинголошко правило каже ''НЕ дете у вртић пре треће године''.

Зна се и зашто.
Дете до треће године не формира ни имунитет како треба, нити је развијено (морфолошки) како треба. Многи органи, као и плућа која лако страдају код мале деце због упала грла, крајника...сазревају бар до 1,5 године.

Зато, оно дете које се разбољева, може много гадно да прође.

Ја не бих експериментисала с дететом, ако БАШ , баш не морам.

da....otorinolaringologija kaze tako...ali je cinjenica da mnogo ljudi mora da da dete u jaslice sa navrsenih godinu dana zbog toga sto mora da se vrati na posao...i onda to pravilo mora da padne u vodu...:)
u takvoj sam ja bila situaciji...morala sam da se vratim na posao a varijanta sa placanjem zene nije dolazila u obzir zbog toga sto to nije bilo materijano izvodljivo i onda je jedino drzavni vrtic dolazio u obzir.
Ja sam doduse imala srece da moja deca idu u vrtic na Topciderskoj zvezdi u sumi iznad muzeja 25.maj...i imala sam srecu da grupe nisu bile velike,a da je objekat odlican,kao i osoblje koje tamo radi :)

Back