Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Pozdrav,moze li mi neko objasniti koji su uslovi i postupak sticanja drzavljanstva Srbije.Drzavljanin sam BiH,imam 23 godine a otac mi je rodjen u Srbiji.Unapred hvala
Pozdrav,moze li mi neko objasniti koji su uslovi i postupak sticanja drzavljanstva Srbije.Drzavljanin sam BiH,imam 23 godine a otac mi je rodjen u Srbiji.Unapred hvala
Ako je tvoj otac na dan tvog rodjenja bio drzavljanin Srbije imas pravo i to do kraja svoje dvadesetitrece godine zivota.
Član 10
Lice starije od 18 godina života rođeno u inostranstvu čiji je jedan od roditelja u trenutku njegovog rođenja bio državljanin Republike Srbije a drugi strani državljanin stiče poreklom državljanstvo Republike Srbije ako do navršene 23. godine života podnese zahtev za upis u evidenciju državljana nadležnom organu u Republici Srbiji, pod uslovom da nije steklo državljanstvo Republike Srbije na način predviđen članom 9. stav 1. ovog zakona.
Ja bih ti savetovala da odmah podneses zahtev,
A evo ti ceo zako ( jasan je za citanje i razjumevanje)
mozda bi moglo i kasnije,ali dosta komplikovanije.Bolje onda ovako kad vec ispunjavas uslove za zadnji voz.
p.s. Ne znam sto se pojedini toliko grabe za drzavljanstvo Srbije...