Država neće da plati lečenje: Mala Srna živi bez jednjaka

Republicki fond za zdravstvo ima novca da placa skolarinu i vozaca za kcerku drugarice guvernerke, a nema za ovo dete!!! Uopste ne treba da se skuplja novac za inervenciju, ova devojcica treba da se posalje tamo gde joj mogu pomoci o trosku RFZO. Siromasni smo kad treba pomoci bolesnoj deci, a kad treba placati bahacenje politicara tad imamo vise nego Svajcarska. Sta tek reci za doktora koji sedam puta operise dete, igra se, isprobava pa se sad jos nasao jos jedan da i on malo pokaze sta ne zna. Sramota!

Кад ћете да укапирате да живите у сиромашној држави

Да десетине хиљада људи, не само два-три детета са спектакуларним проблемима, умиру сваке године јер нема могућности да се лече до максимума постојећег у богатим државама

Да нема пара и да не може да буде пара таман да распустите ту скупштину и отерате тог шофера и те секретарице и не знам које још примере

Кад ћете да укапирате да живите у сиромашној држави

Да десетине хиљада људи, не само два-три детета са спектакуларним проблемима, умиру сваке године јер нема могућности да се лече до максимума постојећег у богатим државама

Да нема пара и да не може да буде пара таман да распустите ту скупштину и отерате тог шофера и те секретарице и не знам које још примере

Ово је болна истина коју Срби нису у стању да прихвате.

Нису у стању да прихвате зато што су деца. И све те реакције у фазону "зашто се онај шврћка таксијем уместо да плаћамо милионе долара свакоме коме затреба" су детињасте. И детињасто је рећи "дај паре!" кад од тих пара мораш да лечиш још милион људи.

Пример - Британија сад има буџет од нешто више од 95 милијарди фунти годишње за НХС, њихово јавно здравство. 63 милиона становника. Рецимо милијарду и по по милиону становника, или хиљаду и по фунти за сваког човека. И много им људи умире, и много штеде, и не могу да приуште многе најновије третмане. Колико Србија може да да по глави човека? Десети део тога?

Republicki fond za zdravstvo ima novca da placa skolarinu i vozaca za kcerku drugarice guvernerke, a nema za ovo dete!!! Uopste ne treba da se skuplja novac za inervenciju, ova devojcica treba da se posalje tamo gde joj mogu pomoci o trosku RFZO. Siromasni smo kad treba pomoci bolesnoj deci, a kad treba placati bahacenje politicara tad imamo vise nego Svajcarska. Sta tek reci za doktora koji sedam puta operise dete, igra se, isprobava pa se sad jos nasao jos jedan da i on malo pokaze sta ne zna. Sramota!
Pa stos je da roditelji nece tako,procitaj jedan od postova na prethodnoj strani,samo je "zarada" bitna.Ih tako moze svako da se blamira javno i kuka pa sta cemo onda?Ne ide mi u glavu,ajde neko se rodi zdrav,pa se razboli pa ajde ako moze da se leci,ali sta ovo leciti da sutra radja jos vise falicne dece?Pored silnih ultrazvukova da se napravi ovakav propust?Ako oni zahebavaju sebe i onoga koga mogu,mene nece.Znam bre toliko poznanica jbt ide na zilione pretraga i cim samo posumnjaju na nesto odmah se reaguje,ovo je stvarno smesno.

Back