Ne mogu a da ne kažem , da živim u svetu čija je država sproterala : ljudskost , čovekljublje , čast , poštovanje ljudskosti i date reči , pravičnost , znanje i razum , kao i njihovo poštovanje . Dakle , imam osećaj da je sredina sterilna od ovih svojstava i da nagrađuje : neznanje i glubost ; bezčašće i razbojništvo ; laž i zlodelatenje . To i nebi bilo pogubno po čovečanstvo kad nebi sve institucije od predsednika države i patrijarha , pa sve do učitelja i predavača veronuauke bili ništa drugo do proizvodni lanac ( fabrika ) za proizvodnju ovakve pameti izrođene od ljudi .
Svak na toj proizvodnoj traci , ko bi na ovaj ili onaj način bio indoktriniran čovečnošću - proglašavan bi bio škartom koji bi bio razaran maljem ..
Da , čovek sa svojom ljudskošću u ovoj zajednici je sociološki škart ; koji se razara maljem.
Kako izbeći malj ?
Ako ste bili dokono zainteresovani za moje kazivanje dovde, pogledajte ovaj dokumentarac koji je na neki način proročanski !
Svak na toj proizvodnoj traci , ko bi na ovaj ili onaj način bio indoktriniran čovečnošću - proglašavan bi bio škartom koji bi bio razaran maljem ..
Da , čovek sa svojom ljudskošću u ovoj zajednici je sociološki škart ; koji se razara maljem.
Kako izbeći malj ?
Ako ste bili dokono zainteresovani za moje kazivanje dovde, pogledajte ovaj dokumentarac koji je na neki način proročanski !