Autorska.
Dakle, primetio sam da najveći broj forumaša koji drži stranu Rusiji (navija, podržava, kako god), isto to radi i prema Iranu.
Takođe, najveći broj onih koji su za Ukrajinu, volede Izarailj.
Jedan mali broj onih koji su za Rusiju je i za Izrael.
No, da li postoje take retke tice koje cvrkuću za Ukrajinu, al volu da graknu za Iran?
Pa ja bih skoro pa bio ta retka tica koja cvrkuće za Ukrajnu, al vole da grakne za Iran.
Za konflikt Rusije i Ukrajne. Stvar je veoma prosta. Tu definitivno bih podržao Ukrajnu kao zemlju koja je pod agresijom, kao žrtvu agresije, a ne bih nikako više podržavao Putina, mada nekad davno mnogo pre rata jesam.
Ukrajna se brani. Nemaju mnogo izbora nego da se brane. Kao što smo se mi branili 1999. godine. Svako ko bi bio napadnut morao bi da se brani.
Druga stvar je što je taj rat mogao i morao da se izbegne. A to mora da se uperi prst na Kremlj, šta Kremlj radi, a tamo u Kremlju sve jevreji. Oni vuku glavne konce i tako je manje više od 1917. godine kad su tamo preoteli vlast. Sa druge strane u Ukrajni na mestu predsednika opet neki jevrej (pa jel moguće!?).
Tako da tu ne podržavam ni jedne ni druge. A daleko veću odgovornost ima Putin i ta židovska internacionala u Kremlju. Oni su ti koji su pokrenuli bratoubilački rat.
Putin sa izajvom da je rat u Ukrajni njegov "sveti čin" je samo potvrda da je taj čovek satanista. Sveti čin? Poginulo nekoliko stotina hiljada ljudi, sve sloveni pravoslavci. Crveni karton odmah. Istog momenta. Budala i bolje ne ulaziti u mračne tunele njegovog uma indoktrinisanog još iz vremena kad je bio mladi KGB prcvajz.
Što se tiče Irana i Izraela. Tu je stvar daleko kompleksnija i zamršenija i ozbiljnija nego Ukrajna, tu sam najbliži da podržavam i jedne i druge, sa obzirom da su i jedni i drugi fanatici i krajnjem slučaju budale i budale najbolje ih pustiti da se međusobno sami poubijaju. A ne podržavam ni jedne ni druge. Koga da podržiš. Budalu 1 ili Budalu 2... evo podržavam Budalu br.3.
Iran je drevna civilizacija, milenijumima bila Persija i svojevremeno najveća imperija na svetu sa drevnim tradicijama i ogromnim istorijskim značajem. Na žalost, sve je to gurnuto u vodu nakon islamske revolucije, i sad tamo vlada Ajatolah fanatik i budaletina teška. Zamisli, od 5000 godina dugačke istorije čuvene drevne Persije... oni na kraju imaju neku budalu, neki ekstremistički vjerski fanatik i on im je kao vrhovni vođa. Ironija. Kao da se neko sprda.
Iranski Šah je za ovu budalu Ajatolah bio pojam.
Izrael je agresor sam po sebi od kad su ih namestili tamo u sred Bliskog istoka, praktično od samog početka, okruženi arapskim svetom, islamskim svetom, jedina mu je do sada uloga bila da prave zijane na Bliskom istoku. Osmišljeno da bude večiti konflikt, večiti sukob, stalne netrpeljivosti, stalno na ivici rata.
Nikad nije trebalo ni da se oformi Izrael. Oni će sami platiti, ako veruju u judaizam, ako to ima kakve osnove u realnosti, platiće visoku cenu jer su prekršili zavet i obećanje od Boga. Prvo je trebalo da dođe Mesija na zemlju pa tek onda da se jevreji vrate tamo u tu pustaru, u tu zabitiju, auu kako da ne obećanu zemlju, a ne obratno. Nikao ovo šta rade zadnjih 100 godina.
I protiv Putina, predsenika Rusije, i protiv Netanjahua, predsenika Izraela, podignute su međunarodne optužnice za ratne zločine. Obojica su fanatici svoje vrste... i budale. Ajatolah Irana nema optužbe za ratne zločine od međunarodne zajednice, ali mislim da bi imao da ima na raspolaganju ono što ima Putin ili Netanjahu.
Sve su to budale, uglavnom izmanipulisane budale koji prave srranja u nečije ime i za nekoga, i pokazatelji da ova naša civilizacija nije mnogo odmakla od primitivnog zverstva. Iznova i iznova se pojavljuju i na površinu isplivaju takve budale i nikako više da se pomeri to starog sata klatno. Sve jedno... te isto... i samo vrti u krug.