Držanje strane u sukobima Rusija - Ukrajina i Izrael - Iran: sve kombinacije

Držanje strane u sukobima Rusija - Ukrajina i Izrael - Iran: sve kombinacije

• Podržavam Rusiju i Iran

glasova: 3 37,5%
  • Podržavam Ukrajinu i Izrael

glasova: 5 62,5%
  • Podržavam Rusiju i Izrael

glasova: 0 0,0%
  • Podržavam Ukrajinu i Iran

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    8
Zašto nema opcija "Zabole me i za jedne i za druge?"
Pa dobro, može, zakaj pa ne. Znam da ovde ima onih koji su za Rusiju a zabole ih za IZR/IR, odnosno, nekih koji su u fazonu "super, nek si oči povade međusobno". Ne znam da li ima onih koji u tom, bliskoistočnom sukobu navijaju za jednu stranu a zabole ih za RU/UKR?
Ili, da ubacimo dodatne varijabile u nejednačinu (il je to možda jednačina)

1. Ko je za UKR i za studente
2. Ko je za UKR i za Vučića
3. Ko je za RU i za studente
4. Ko je za RU i za Vučića
5. Ko je za IR i za studente
6. Ko je za IR i za Vučića
7. Ko je za IZR i za studente
8. Ko je za IZR i za Vučića

Plus, ako bi dodatno ubacili, npr.

Ko je za UKR i IR i za Vučića... Uh, bre, iam li ga taki?

Pa dobro, može, zakaj pa ne. Znam da ovde ima onih koji su za Rusiju a zabole ih za IZR/IR, odnosno, nekih koji su u fazonu "super, nek si oči povade međusobno". Ne znam da li ima onih koji u tom, bliskoistočnom sukobu navijaju za jednu stranu a zabole ih za RU/UKR?
Ili, da ubacimo dodatne varijabile u nejednačinu (il je to možda jednačina)

1. Ko je za UKR i za studente
2. Ko je za UKR i za Vučića
3. Ko je za RU i za studente
4. Ko je za RU i za Vučića
5. Ko je za IR i za studente
6. Ko je za IR i za Vučića
7. Ko je za IZR i za studente
8. Ko je za IZR i za Vučića

Plus, ako bi dodatno ubacili, npr.

Ko je za UKR i IR i za Vučića... Uh, bre, iam li ga taki?
pod 1. i 7. su najnormalniji.

Autorska.

Dakle, primetio sam da najveći broj forumaša koji drži stranu Rusiji (navija, podržava, kako god), isto to radi i prema Iranu.
Takođe, najveći broj onih koji su za Ukrajinu, volede Izarailj.
Jedan mali broj onih koji su za Rusiju je i za Izrael.
No, da li postoje take retke tice koje cvrkuću za Ukrajinu, al volu da graknu za Iran?
Umesto da vodite racuina sami o sebi i svojima bliznjima "gorite" za neku drugu drzavu i za njihove vodje pre svega. Imate tu drzavu koja je poprilicno nesredjena, nedemokratska, vlast koja je autokratska, politicare koji su lazljivi i lopovski raspolozeni, narod koji je uglavnom neobrazovan i zadrt, bahat i neodgovoran (iz takvog naroda i izlaze takvi politicari, ne mozete ocekivati da ce iz srpskog naroda poteci neko kao Ulof Palme ili Majka Terezija). Znaci ako cete se "baviti" politikom imate cim a ne brojem raketa i aviJona koji lete hiljadu i vise km od Borche ili Koceljeve.

No, mozete se baviti i vama samima, vasom porodicom recimo. Sto bi bilo normalnije da je sve normalno. Pa tako da kao nas junosha sa foruma koji dnevno "opali" najmanje 5 tema o ratu u Ukrajini i problemima USA u Iranu u realnom zivotu nesto opali ili u krevetu ili stojecki bio bi mnogo normalniji lik. Ili opet zgubidan koji koristi svaki povod ( pa i cene u Lidlu na Karaburmi u odnosu na cene ma rasprodaji u Lidlu u Gracu) na ovom forumu da pise o vesanju velikog dela gradjana njegove drzave da ima nesto da kreshe u realnom zivotu ne bi svoju frustraciju izbacivao na forumu vec bi ziveo normalan zivot.

Autorska.

Dakle, primetio sam da najveći broj forumaša koji drži stranu Rusiji (navija, podržava, kako god), isto to radi i prema Iranu.
No, da li postoje take retke tice koje cvrkuću za Ukrajinu, al volu da graknu za Iran?
Ne podržavam direktno Ukrajinu štaviše gledam na njih kao na verziju Rusa ili što bi Nemci rekli ovde "gleiche Sheiße". Nemam ni neku emociju ka tim zemljama, već sam protiv uloge koju Putinova Rusija ima u Srbiji. Kao neko ko želi da mu zemlja bude moderna parlamentarna demokratija, ne mogu da podržim spoljni uticaj koji podstiče mitove, izolaciju i političku nezrelost.

Rusija decenijama kao „nudi podršku“ Srbiji, naročito po pitanju Kosova, ali ta podrška u praksi ne prelazi granicu najsuvlje retorike. Istovremeno, njena propaganda daje vetar u leđa raznoraznim zamlatama uglavnom iz nacionalnog spektra– ne zato što im želi dobro, već zato što koristi nestabilnost,infantilne emocije i šizofreniju Balkana kao monetu za svoje geopolitičke igre bez ikakve dobrobiti za svoje pijune. Nema ona nikakvu ambiciju da ovde "dođe", treba joj korisna budala a Srbija zarobljena u svom samosažaljenju joj je jeftina igračka koja direktno tako radi na svoju štetu.

Rezultat? Srpski nacionalisti ostaju u zabludi da je „velika sila“ iza njih, što obesmišljava svaku ozbiljnu raspravu o modernoj razvijenoj državi, što je moja želja, jer se sve vraća na ta infantilna razmišljanja "oni su nas onomad". Umesto da gradimo politiku na realnosti, gradimo je na bajkama, sad smo u poslednjoj verziji dobili i KGB "svetosavske" pravoslavne fanatike, pre toga su bili pravi komunisti, pa "obični" nacionalisti...

Rusija Srbiji ne nudi napredak, već poziv da ostane zarobljena u prošlosti. A što se više oslanjamo na te iluzije, to ćemo brže nestati a to je proces koji već ulazi u terminalnu fazu.

E zato sam ja protiv Putinove Rusije, a Ukrajini široko, **** mi se tačno i da ih sve zajedno, sav bivši SSSR okean prekrije ne bi mi nedostajali. Tako da nisam za Ukrajinu per se, ali jesam protiv Putina i podržavam Ukrajince u poslu da ih drže daleko i slabe.

Što se tiče Izraela, na njih gledam kao na branu prodoru Islama i samo u tom smislu su mi bolji od alternative. Naravno da genocid nad Palestincima koji se jasno dešava ne podržavam, ali generalno gledano,van ove poslednje gadosti, oni su manje zlo od svake alternative tamo. Takođe na neki način divim im se na moći koji su kao mali narod dobili.

Iran bi bio sjajna zemlja da se reši mula i islamskog fanatizma. U principu sam kao slobodan čovek protiv svih vrsta autokratija i nametnutih kolektivizama, i to ne menjam bez obzira ne neke okolnosti koje mi se ne sviđaju u nekim sitiuacijama.

I naravno da podržavam studente.

Na zapadu većina simpatizera Ukrajine podržava Iran.
Svi levičari su pro-palestinsko/pro-iranski.

Pre neki dan u Berlinu svi sa "arafat maramama" u crvenim majicama, a 2/3 po ulicama mladi Nemci. Uglavnom zeleni,liberali, verzije komunista.

A skoro svi podržavaju Ukrajinu, pa čak i ovi Afd-ovci po Brandenburgu sa kojima roštiljamo, iako im centrala tvrdi drugačije, privatno su izuzetno anti-ruski.

Poslednja izmena:
Autorska.

Anketa ti ne valja !
Jer nema opcija "Podržavam Rusiju , a za Iran i Izrael mi je svejedno"

Anketa ti ne valja !
Jer nema opcija "Podržavam Rusiju , a za Iran i Izrael mi je svejedno"
Anketu nisam ja otvorio,to je uradio neko od moderatora. Nisam ni zamislio ovu temu kao pravu anketu, nego više više kao iskazivanje mišljenja, ali ajde, može i anketa sa one 4 osnovne opcije, a ovako ćemo da pričamo i iznosimo nove varijante.
dakle, do sada ima otprilke, pmenutih, 13-14 varojanti sad možemo da ubacimo, eto
Podržavam Rusiju , a za Iran i Izrael mi je svejedno", ili
Podržavam studente a za sve države učesnike ratova mi je sve jedno, ili
Podržvam Vučića i navijam za sve zemlje u svim ratovima
Sve kombinacije su moguće i dobrodošle za iznošenje mišljenja i naravno, diskusiju.
Eto, sad mi je palo na pamet, mogli bi da ubacimo i Pakistan - Indija, jeste to, kao, završeno, al je bilo nedavno i bilo je navijanja i na roj temi.

Autorska.

Pa ja bih skoro pa bio ta retka tica koja cvrkuće za Ukrajnu, al vole da grakne za Iran.

Za konflikt Rusije i Ukrajne. Stvar je veoma prosta. Tu definitivno bih podržao Ukrajnu kao zemlju koja je pod agresijom, kao žrtvu agresije, a ne bih nikako više podržavao Putina, mada nekad davno mnogo pre rata jesam.

Ukrajna se brani. Nemaju mnogo izbora nego da se brane. Kao što smo se mi branili 1999. godine. Svako ko bi bio napadnut morao bi da se brani.

Druga stvar je što je taj rat mogao i morao da se izbegne. A to mora da se uperi prst na Kremlj, šta Kremlj radi, a tamo u Kremlju sve jevreji. Oni vuku glavne konce i tako je manje više od 1917. godine kad su tamo preoteli vlast. Sa druge strane u Ukrajni na mestu predsednika opet neki jevrej (pa jel moguće!?).

Tako da tu ne podržavam ni jedne ni druge. A daleko veću odgovornost ima Putin i ta židovska internacionala u Kremlju. Oni su ti koji su pokrenuli bratoubilački rat.

Putin sa izajvom da je rat u Ukrajni njegov "sveti čin" je samo potvrda da je taj čovek satanista. Sveti čin? Poginulo nekoliko stotina hiljada ljudi, sve sloveni pravoslavci. Crveni karton odmah. Istog momenta. Budala i bolje ne ulaziti u mračne tunele njegovog uma indoktrinisanog još iz vremena kad je bio mladi KGB prcvajz.

Što se tiče Irana i Izraela. Tu je stvar daleko kompleksnija i zamršenija i ozbiljnija nego Ukrajna, tu sam najbliži da podržavam i jedne i druge, sa obzirom da su i jedni i drugi fanatici i krajnjem slučaju budale i budale najbolje ih pustiti da se međusobno sami poubijaju. A ne podržavam ni jedne ni druge. Koga da podržiš. Budalu 1 ili Budalu 2... evo podržavam Budalu br.3.

Iran je drevna civilizacija, milenijumima bila Persija i svojevremeno najveća imperija na svetu sa drevnim tradicijama i ogromnim istorijskim značajem. Na žalost, sve je to gurnuto u vodu nakon islamske revolucije, i sad tamo vlada Ajatolah fanatik i budaletina teška. Zamisli, od 5000 godina dugačke istorije čuvene drevne Persije... oni na kraju imaju neku budalu, neki ekstremistički vjerski fanatik i on im je kao vrhovni vođa. Ironija. Kao da se neko sprda.

Iranski Šah je za ovu budalu Ajatolah bio pojam.

Izrael je agresor sam po sebi od kad su ih namestili tamo u sred Bliskog istoka, praktično od samog početka, okruženi arapskim svetom, islamskim svetom, jedina mu je do sada uloga bila da prave zijane na Bliskom istoku. Osmišljeno da bude večiti konflikt, večiti sukob, stalne netrpeljivosti, stalno na ivici rata.

Nikad nije trebalo ni da se oformi Izrael. Oni će sami platiti, ako veruju u judaizam, ako to ima kakve osnove u realnosti, platiće visoku cenu jer su prekršili zavet i obećanje od Boga. Prvo je trebalo da dođe Mesija na zemlju pa tek onda da se jevreji vrate tamo u tu pustaru, u tu zabitiju, auu kako da ne obećanu zemlju, a ne obratno. Nikao ovo šta rade zadnjih 100 godina.

I protiv Putina, predsenika Rusije, i protiv Netanjahua, predsenika Izraela, podignute su međunarodne optužnice za ratne zločine. Obojica su fanatici svoje vrste... i budale. Ajatolah Irana nema optužbe za ratne zločine od međunarodne zajednice, ali mislim da bi imao da ima na raspolaganju ono što ima Putin ili Netanjahu.

Sve su to budale, uglavnom izmanipulisane budale koji prave srranja u nečije ime i za nekoga, i pokazatelji da ova naša civilizacija nije mnogo odmakla od primitivnog zverstva. Iznova i iznova se pojavljuju i na površinu isplivaju takve budale i nikako više da se pomeri to starog sata klatno. Sve jedno... te isto... i samo vrti u krug.

Pošteno, Omni. svaka čast na odgovoru. To je sasvim dobro i razložno iznošenje stava. Iako ja imam neko drugačije mišljenje, a opet trudim se da sebe vodim po pricipu "na pravdi Boga", Kontradiktorno, zar ne? Ljudska pravda je nešto drugo i tu može biti mnogo različitih tumačenja.
Zato, evo, pošto sam postavio pitanje, a nisam odgovorio do sada, kažem, onako, po ljudskim merilima, na strani sam Rusije i Irana. Ne zagriženo, ne mnogo, ali ipak, čini mi se, da po nekim ljudskim merilima, oni imaju pravo za učešće u sukobu. Elaboriraćemo to u nekom narednom postu.
U starom zavetu se kaže, Isaija 2:4

"И судиће међу народима, и караће многе народе, те ће расковати мачеве своје на раонике, и копља своја на српове, неће дизати мача народ на народ, нити ће се више учити боју.".

Ja to razumem kao upozorenje za one koji kreću na druge narode, teritorije, države, tako da, Rusija i Izrael nisu imali pravo da urade onošto su uradili. Ali, pošto sam ja loš vernik, mislim malo drugačije.

Back