Drzanje macki zlocin prema pticama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
I prema samim mackama. Macke se ne vezuju za vlasnika vec za prostor. Radije biraju prostor oko kuce nego samu unutrasnjost sto jasno govori da je drzanje macki u stanovima protiv njihove volje.

Domace i macke bez vlasnika svake godine usmrte do 3,7 milijardi ptica u SAD, pokazalo je istrazivanje koje je ponovo podstaklo visedecenijsku debatu o pretnji koju macke predstavljaju po druge zivotinjske vrste.
Procene, po kojima je broj ptica koje ubijaju macke od 1,4 milijarde do 3,7 milijardi, znatno su vece od dosadasnjih, koje su obuhvatale stotine miliona, prenose mediji.

Macke na slobodi prouzrokuju znatno vecu smrtnost u zivotinjskom svetu nego sto se mislilo i najveci su uzrok smrti americkih ptica i sisara. Neophodna je naucna konzervacija i intervencija.

Izvini ali u uvodnoj recenici zvucis kao klasicni mackomrzac i zvucis kao da nikada nisi imao macku... sto se ostatka posta tice, ne love macke iz obesti vec iz potrebe za prezivljavanjem a neodgovorni vlasnici koji ne sterilisu zivotinje i bacaju "visak" su veci krivci nego same macke.

Reagujes emotivno na prvu recenicu iz razloga sto i sam imas macketinu u gajbi pa odatle i nepravilan zakljucak.

Ako procitas drugu recenicu i povezes sa prvom uocices da su macke u zarobljenistvu, jer ako se puste da same odluce gde ce da borave to nece biti u zidovima u kojima stanuju ljudi. Ljudi koji to rade atakuju na prirodu tih zivotinja i van je pameti upetljavati mene kao mrzitelja macaka.

Reagujes emotivno na prvu recenicu iz razloga sto i sam imas macketinu u gajbi pa odatle i nepravilan zakljucak.

Ako procitas drugu recenicu i povezes sa prvom uocices da su macke u zarobljenistvu, jer ako se puste da same odluce gde ce da borave to nece biti u zidovima u kojima stanuju ljudi. Ljudi koji to rade atakuju na prirodu tih zivotinja i van je pameti upetljavati mene kao mrzitelja macaka.
Јасно бре, ти си један сладак, емпатичан љубитељ мачака што се види по изразима које користиш за њих!
:cepanje:
:tambalamba:

Mrš!

Macketina nije pogrdan naziv za zivotinje ubice (3,7 milijardi ptica), naziv se koristi kao vid umetnickog izrazavanja. To sto je tvoja vugla opterecena mojim vokabularom koji pokusavas iskriviti, znak je opterecenosti.
https://sl-si.facebook.com/tinamacketina
Kamael, a kako nazivas ljude, koji su million puta gore ubice od "macketina"? Zasto takav ruzan naziv samo za macke?

Mrš!

Macketina nije pogrdan naziv za zivotinje ubice (3,7 milijardi ptica), naziv se koristi kao vid umetnickog izrazavanja. To sto je tvoja vugla opterecena mojim vokabularom koji pokusavas iskriviti, znak je opterecenosti.
https://sl-si.facebook.com/tinamacketina
Ти си синак фијукнуо док мрзитељске изразе представљаш уметничким изражавањем.
Мачке су кулерке, спавају и по 16+ сати и лове кад морају, а не да би испуниле бонус од 3,7милијарди(!!!!) птица колико је неки смушени веган одвалио немајући појма ни о мачкама, ни о другим кућним љубимцима.

Macke su izuzetno korisne ali ih ne treba drzati po stanovima nego ih pustiti na slobodu.Mi smo u komsiluku imali jednog zadrtog golubara ciji su nam golubovi celu zgradu ukenjali .Pisali smo peticije lepili smo mu upozorenja tuzili ga i opet nista golubova je bilo iz dana u dan sve vise.E onda se u nas kraj doselila jedna macka a ubrzo su stigli i macici .Tada je krenuo masakr:per: golubovi su poceli da nestaju i to svakog dana a kad su oni mali macori stasali krenuo je holokaust.Gollubar je za par meseci bio unisten i nije vise imao ni jednog jedinog lepezanera.:hahaha:Ostao je samo prazan golubarnik na krovu zgrade.:hahaha:

Macke su izuzetno korisne ali ih ne treba drzati po stanovima nego ih pustiti na slobodu.Mi smo u komsiluku imali jednog zadrtog golubara ciji su nam golubovi celu zgradu ukenjali .Pisali smo peticije lepili smo mu upozorenja tuzili ga i opet nista golubova je bilo iz dana u dan sve vise.E onda se u nas kraj doselila jedna macka a ubrzo su stigli i macici .Tada je krenuo masakr:per: golubovi su poceli da nestaju i to svakog dana a kad su oni mali macori stasali krenuo je holokaust.Gollubar je za par meseci bio unisten i nije vise imao ni jednog jedinog lepezanera.:hahaha:Ostao je samo prazan golubarnik na krovu zgrade.:hahaha:
Bozemesacuvaj. Ljudska je odavno zasluzila istrebljenje. Neki ljudi stvarno zasluzuju da neko odozgore sere po njima.
U

Reagujem emotivno na prvu recenicu zato sto je uproscena, prilicno neistinita i napisana kao uvod u pricu o potrebnoj "konzervaciji" macaka sto verovatno znaci metak u celo... a zato sto imam macketine znam da gresis u mnogo cemu.. macke se vezuju za vlasnika ali im je teritorija kao i ljudima bitna, macke uzivaju u boravku u kuci i uvaljivanju u fotelju i vole da veliki deo vremena provedu u kuci ali takodje imaju potrebu da borave na otvorenom bas kao ljudi, psi itd.. znaci bitne razlike tu nema, svako voli toplu i udobnu lezaljku i svez vazduh.
Ne sumnjam da macke kao efikasni lovci(ako se prenamnoze) mogu da uticu na populaciju sitnih zivotinja ali me bas zanima koliko se tih ptica godisnje rodi u USA?

Poslednja izmena:
Reagujem emotivno na prvu recenicu zato sto je uproscena, prilicno neistinita i napisana kao uvod u pricu o potrebnoj "konzervaciji" macaka sto verovatno znaci metak u celo... a zato sto imam macketine znam da gresis u mnogo cemu.. macke se vezuju za vlasnika ali im je teritorija kao i ljudima bitna, macke uzivaju u boravku u kuci i uvaljivanju u fotelju i vole da veliki deo vremena provedu u kuci ali takodje imaju potrebu da borave na otvorenom bas kao ljudi, psi itd.. znaci bitne razlike tu nema, svako voli toplu i udobnu lezaljku i svez vazduh.

Metak u celo...tome su doprineli niko drugi do drzaoci macaka koji su poremetili ravnotezu u prirodi. Svaka druga kuca macka. Ulazis u zgradu, macka. Prolazis pored kontejnera, iskoci macka.

Ne sumnjam da macke kao efikasni lovci(ako se prenamnoze) mogu da uticu na populaciju sitnih zivotinja ali me bas zanima koliko se tih ptica godisnje rodi u USA?
Kako je to medeno. Sednes a ona ti legne u krilo, prede a ti je cokis u njusku.

Danas 12% svih svetskih ptica moze izumreti. Tome doprinose macke kojke godisnje u Americi zadave 3.7 milijardi ptica.

Metak u celo...tome su doprineli niko drugi do drzaoci macaka koji su poremetili ravnotezu u prirodi. Svaka druga kuca macka. Ulazis u zgradu, macka. Prolazis pored kontejnera, iskoci macka.
U kojoj prirodi ti zivis kad vidis macku u kontejneru i pored zgrade? Te gradske macke koje ti vidjas se uglavnom hrane po kontejnerima ili ih neko iz okoline hrani a love glodare od kojih bi dobio neku bolestinu ako ih nista ne bi jelo... ti verovatno mislis da te macke organizuju okupljanja pa idu na Avalu ili Kosmaj na rekreativni lov(ako si iz Bg-a)
Kako je to medeno. Sednes a ona ti legne u krilo, prede a ti je cokis u njusku.
Ne ne cokam joj njusku, moja macka vise vremena provodi napolje lovi glodare, verovatno i po koju pticicu tako da je ne bi cokao... i kakve to ima veze sa pitanjem koje si citirao?

Danas 12% svih svetskih ptica moze izumreti. Tome doprinose macke kojke godisnje u Americi zadave 3.7 milijardi ptica.
Doprinosis i ti koji kao ljudsko bice zauzimas prostor divljim zivotinjama tako sto zivis na njihovoj zemlji i tako sto koristis poljoprivredne povrsine sa kojih je divljac proterana... resi to.

Doprinosim. Sa povrsine koju ja koristim ne bezi divljac vec se na istu povrsinu sklanja. Fazan je usao u pomocni objekat kada su ih jurili lovci, srne prilaze leti kad je susa jer im iznosim vodu na kraj vocnjaka. Tu su i ptice koje sam brojao, ima ih preko 20. Skoro je dosao jez i pustio sam ga istrazi garazu pa ako mu se svidja neka kulira.

Nego zapitaj sebe da li je normalno drzati u stanovima macke, svaki drugi stan macka, jer zbog drzanja doprinosite njihovoj prenaseljenosti a samim tim i disbalansu sa drugim vrstama. Mnoge ptice su pod istrebljenjem, macke nisu jedini uzrok ali su medju glavnim. I da su bar normalne macke, yebete im genetiku ukrstajuci ih sa genima sumskog voca kako bi vam bile sladje njuske, secete im genitalije. To nije normalno.

mačke su penicilin za tice ;)

Radoznalost

images

Iskrena da budem, ne vidim svrhu ove teme. Volim i jedne i druge i smatram da se to da regulisati-australijski mačkoljupci su u zakonskoj obavezi da svojim ljubimicama stavljaju ogrlice sa zvoncima i problem rešen. S druge strane, moje usvojeno mače sinoć zamalo da "otrojči", već treći put je doživeo napad komšijskog psa sa potencijalno fatalnim posledicama. Kakve šanse mače od 6 meseci ima protiv potpuno odraslog zlatnog retrivera?! I da, oba moja mačora love mahom glodare, da nije tako, komšija golubar bi davno našao način da ih likvidira, ne bi mu bio prvi put. A da li vole da budu napolju ili unutra... :zcepanje: Ovo su njih dvojica na fotelji u kancelariji:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back