neizreciva
Buduća legenda
- Poruka
- 34.075

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Do 13 a moze i posle....
do 18e
Generalno se "divim" roditeljima koji malu decu ne drze za ruku, na ulici, jer deca - kao manje iskusna uvek instiktivno uzmaknu, streknu od kucica i sl. iznenadnih pojava, na suprotnu stranu - koja moze biti kolovoz i sl.
Ti mora da držiš psa kod kuće.
Svima javno ovde i na ovom forumu kažem da decu ne treba da štite od psa. Jer bi to značilo da su psi slobodni, a deca ne. Ili deca ne smeju da se slobodno kreću zato što unaokolo ima pasa. Dakle, ako se desi da pas napadne dete udrite i po psu i po vlasniku.
Desilo mi se ovo dva puta sa dvoje dece i u oba slučaja sam postupio kako sam naveo i ne kajem se.
na ulicama non stop vidjam te divne majke koje mrtve ladne idu a dete cupka iza njih, i to par metra iza njih, one se okrenu i zastanu tu i tamo uz coktanje i ono klasicno "pozuri sta se vuces"...detetu od tri godine
ja to ne razumem, zasto kako, pa jel ima dva grama mozga
i onda kada dete padne jer je trcalo za njom, jer se saplelo, krece histerija "sto ne gledas kud ides"
znaci uvesti zakon mentalnu proveru svih koji oce da radjaju....
ajde da ovo vidim tu i tamo pa i nekako...na ulicama bga ovo vidjam non stop i postaje zabrinjavajuce kakve to ovce radjaju i sire svoje debilne gene
moju bivsu su sa 3 ostavljali samu,i pela se na stolicicu da pere sudoveNakon 12 smije da ostane samo u kuci, nakon 15. samo odlucuje o skoli koju ce upisati, koga ce vidjati, s kim ce zivjeti i to po zakonu ... jel ovo tema za dom i porodicu ... ima poprilicno pedofilski mirisljavih odgovora
- - - - - - - - - -
Vas dvojica se izgleda razumijete ..
na ulicama non stop vidjam te divne majke koje mrtve ladne idu a dete cupka iza njih, i to par metra iza njih, one se okrenu i zastanu tu i tamo uz coktanje i ono klasicno "pozuri sta se vuces"...detetu od tri godine
ja to ne razumem, zasto kako, pa jel ima dva grama mozga
i onda kada dete padne jer je trcalo za njom, jer se saplelo, krece histerija "sto ne gledas kud ides"
znaci uvesti zakon mentalnu proveru svih koji oce da radjaju....
ajde da ovo vidim tu i tamo pa i nekako...na ulicama bga ovo vidjam non stop i postaje zabrinjavajuce kakve to ovce radjaju i sire svoje debilne gene
To i ja primecujem svakodnevno i uvek se zagledam u takvu majku.Imam utisak kao da joj uopste nije stalo do tog jadnog deteta koje kaska za njom.Covece,bar da ide ispred nje da ga ima na oku nego ovako nema uopste osecaj sta se desava iza nje.Moze ga neko pokupiti i odneti a ona glupaca ni da se okrene,ili blejaci u neki izlog,ili zdere picu,ili jednostavno ide svojim putem kao da je potpuno sama.
Do kog uzrasta smatrate da je uputno drzati dete za ruku, npr. na ulici?
Sve zavisi gdje se osobe nalaze, od nase zgrade do centra grada se prolazi jednom jednosmjernom ulicom ( koja vodi samo u nase naselje) i prometna je samo od 6-8 ujutru posle toga prodje po auto na svakih pola sata, ulica prava i pregledna, ja stvarno ne vidim razloga da djete koje je jako poslusno i koje zna da se ponasa u saobracaju drzim za ruku bez realne opasnosti,( mladjeg naprimer moram jer i takvom ulicom ne sme se trcati sredinom i stajati pored svake komsiske macke i psa) iz te ulice izlazimo na malo prometniju i tu stariji sam da ruku i tako setamo da centra gdje je pjesacka zona i nema uopste automiobila ( a kod nas ljudi ljeni pa ni bicikljista nema u velikom broju) znaci ni tamo starijeg ne vodim za ruku. Nisu sva djeca ista svaki roditelj zna koliko mu je djete odgovorno i samostalno i sta mu sme dopustiti i sta ne.
Osim toga i meni je grozno da djete zaostaje za roditeljem ja gledam gdje god je moguce da se poredamo tako da ja budem pored ulice mladjeg vodim za ruku a stariji ili drzi brata za ruku ili je na korak dva ispred nas.
U velikim gradovima je drugacije vise ljudi vise saobracaja, kod nas je ipak dosta mirno. Nista se ne moze genaralizovati.
Meni je bilo strasno kada mi je rodica koja zivi u inostranstvu pricala da je roditelji odvoze i dovoze iz skole ( u vreme kada smo mi od prvog osnovne isli sami u skolu, ja od 8 godina sama isla u skolu i sama se vracala i podgrijavala rucak i cekala da se moji oko pola 4 vrate sa posla)
Ne moze se isto ponasati u BG ili nekom malom gradicu.
Ја своје дете и данас држим за руку.
Не зато што је то потребно, него због осећаја блискости, нежности и топлине.
Ионако сам свесна да ће то потрајати још годину, највише две, после ће јој сметати.
Она сада има 7,5 година, кренула је у школу, а ја и даље волим да је ухватим за ручицу![]()
ti nisi razumeo sta je ona htela da kaze.
ali to sto cinjenicu da je mod koristis kao argumen govori dosta o tebi.
majka UVEK stiti dete pre nego se povredi.
otac kaze nek padne , naucice.
Nisam otac, majka sam, pa i ja ovo kažemNema boljeg učitelja od iskustva.
Naravno, ako ima potrebe da dodam, ovo važi situacijama kada postoji mogućnost da odere koleno ili nešto slično, ne kada postoji i zrnce mogućnosti da se ozbiljnije povredi
A što se tiče vodjenja za ruku... I ćerku od 5,5 i sina od 3 godine vodim za ruku samo onda kada sami traže! Uvek idu u korak sa mnom, ne zaostaju iza mene, ili idu par koraka ispred mene. Uvek prilagodim brzinu hodanja njihovoj brzini. Uvek idu sa moje leve strane, tj. sa one strane koja je udaljenija od ulice.
Izuzetak od ovog pravila je ako je velika gužva pa mi je sigurnije da ih vodim za ruku, ili kada idemo tamo gde nema trotoara ili tamo gde je on ekstemno uzak i kada prelazimo ulicu.
U svim ostalim slučajevima idu sami.
Nikada nisam odbila da dam ruku ako traže ili žele da me drže za ruku.