Drzanje dedicated masina u svrhu zarade novca.

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Nisam siguran ni kako da pocnem temu,ni dal bi trebalo ovde,al ajde ovde cu.

Treba mi legalni savet oko drzanje dedicated masina iz francuske u svrhu koriscenja prodaje "game servera" za ceo Balkan.Posto se radi o poslu koji je totalno online,i nema nikakvih ni fizickih ni virtuelnih delova koje se nalaze u Srbiji ili samom Balkanu (nego u Francuskoj),da li sam ja prinudjen da se prijavim,tj registrujem kao DOO (Drustvo sa ogranicenom odgovornoscu),ili nisam pod tim zakonom? Bavio sam se hostingom neko vreme,oko tih stvarcica sam shvatio da se razumem i da mi se jako svidja,ali nikad sam obracao paznju na taj deo price.

Ako se iko razume oko toga,ili zna nesto mnogo bi mi znacilo. Hvala unapred.

Edit: Ili bih trebao sacekati dok ne budem zaradjivao makar oko 700-800e cistog profita? Posao je profitibilan,samo je potrebno dosta vremena dok ne krenu ozbiljnije cifre.

Ne znam pravno ali sta je to dedicadet masina?kako se to izdaje za game server?sta mi treba od masina?

Nije tesko. Dedicated masina je racunar koji se nalazi na primer u francuskoj.Dedicated znaci da je potpuno tvoj,i da si ti rentao njegov harder za tvoje koriscenje (znaci imas ceo racunar koji radi tamo na necijem internetu i struji).Mozes da biras operativini sistem,ako znas baratati sa ubuntu ili debian (vrste linux sistema) onda se uglavnom instaliraju oni zbog manjeg koriscenja resursa.Instaliras neki game panel koji je namenjen za korisnjenje izadavanja parcica masina za servere od igrica.Posto ne znam najbolje da objasnim ovde ti je link koji ti dalje pojasnjava znacenje i korist dedicated masina (tj racunara)

https://moj.adriahost.rs/knowledgebase/710/Sta-je-Dedicated-server.html

Ako otvaras racun za svoje klijente onda ti treba firma i prijavljivanje, ( mozes ti i da organizujes naplatu preko pay pal a ili kes). Dakle u zavisnosti cime bi se bavio i kako bi vrsio naplatu, prijavljujes firmu.
Ne savetujem bilokakakvu saradnju sa adrija hosting....

Sumnjam,nije kod nas to dobro razradjen sistem.Sve se nalazi u inostranstvu u Nemackoj,jedino sto sam ja tu koji to vrsi.U pitanju je jednokratno placanje,koje se stavlja korisniku na racun na sajtu,i onda on bira sta oce da uzme sam.Nema tu nikakvih ugovora,servisa i sl.Da zaradjujem vise od 200e od toga (makar 700-1000) pa bi mozda i prijavio i razveo nesto naprednije nego ovako.Ceprkao sam nedelju dana oko tog zakonika i nisam uspeo naci nigde da pise.

Sumnjam,nije kod nas to dobro razradjen sistem.Sve se nalazi u inostranstvu u Nemackoj,jedino sto sam ja tu koji to vrsi.U pitanju je jednokratno placanje,koje se stavlja korisniku na racun na sajtu,i onda on bira sta oce da uzme sam.Nema tu nikakvih ugovora,servisa i sl.Da zaradjujem vise od 200e od toga (makar 700-1000) pa bi mozda i prijavio i razveo nesto naprednije nego ovako.Ceprkao sam nedelju dana oko tog zakonika i nisam uspeo naci nigde da pise.
Jasno, probali su za postanskim doznakama na ime, a onda uveli obavezu uplatioca da unese podatke...
S druge strane, banke ipak dozvoljavaju prenos s jednog na drugi racun, ali i to kontrolise francuska obavestajna i narodna banka...
Medjutim, sama drzava odavno ne obraca paznju na sitne zarade cak ni do 10000e..pa ne trazi da prijavis firmu....

Jasno, probali su za postanskim doznakama na ime, a onda uveli obavezu uplatioca da unese podatke...
S druge strane, banke ipak dozvoljavaju prenos s jednog na drugi racun, ali i to kontrolise francuska obavestajna i narodna banka...
Medjutim, sama drzava odavno ne obraca paznju na sitne zarade cak ni do 10000e..pa ne trazi da prijavis firmu....
Hvala na odgovoru,ionako sam uvek na kocki sa ovim,nikad se tu ne zna dal ce te neko zamrzeti koji ima neku sestu vezu sa nekim likom sto ima malo veci bot net za ddos,ali u 99.95% kod nas toga nema.

Najgore su ti tetke iz telekoma, one kao stite svoje....i znaju da ti smetaju, bilo gde da hostujes...
Ma bavim se hostovanjem ili takoreci rentanjem servera za video igre (minecraft, cs 1.6,samp i slicno) preko masina iz Nemacke od strane Francuza poznatiji kao OVH (ubedljivo najbolja ddos zastita i specifikacije za najmanje pare) sa njima sam na ugovoru od 12 meseci.

Jasno, nije neka zarada, ali nije ni ulaganje....medjutim, bas za igrice telekom pravi problem, jer ti klijentelu gaze neke bezvezne tetke iz telekoma...sjebavanjem veze i smentanjem u internet komunikaciji...na samo startu ih gaze neke nepismene ludace...znas da vecina strimuje igrice, a za strimovanje mu treba dobar upload...

Back