Držači cveća

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.135
Namerno sam nazvala temu držači cveća.

Ideje kako sam napraviti, od čega napraviti, kreativne ideje, gde kupiti, nabaviti razne saksije, zidne saksije, viseće saksije, pergole, štapiće, šta god što drži cveće.

Mislim da je ponuda u Srbiji izuzetno siromašna što se tih stvari tiče. Kada se slučajno negde i pojavi to je nezamislivo skupo...Sve preko 100 evra i tome slično.

Viđala sam na kupujemprodajem ručne radove od drveta ali i oni su prilično skupi a o dodatnoj poštarini da ne pričam.

Dakle videla sam ovo čudo na jednom sajtu. Prodaje se za neverovatnih 30 dolara.

Dakle, da li neko zna, nekoga, neku prodavnicu ili gde naći po normalnim cenama ovakve stvari, u Srbiji?

vbt.jpg
vbt11.png

Kreativne ideje iz uradi sam i reciklaža varijatne su najjeftinije, ali nisu
elegantne. I treba razmisliti o tome na šta će to da liči posle godinu
ili dve.

Stare merdevine, metalne, sa dobrom bojom za metal koja je postojana
na spoljašnjim vremenskim uslovima, jeste dobra ideja.
Takve stvari se mogu naći na buvljim pijacama.

napravi-sam-polica-za-cvece-od-starih-merdevina.jpeg

One IKEA držače za cveće može da kupi samo neko ko nemani mačku
ni kuče. Vetar može da ih obori.

furniture-stand.jpg

Pvakve ideje, nikako.
Ako je komodica poluraspala, više vremena potrošiš na farbanje
nego što će ona na spoljašnjim vremenskim uslovima da opstane.
Taman samo možeš da je slikaš i posle mesec dana da je baciš.

DSC_0649.JPG

U staroj kući ( kuća je baš stara, pa sam uklapao,..

DSC_1670.JPG

gotova žardinjera koju sam podigao zbog puzavica,.. Spoljna cev se navuče na užu, koja je zabijena u zemlju, .. ako smeta, lako se vadi,..

DSC_0614.JPG

Stara građevinska kolica i drvena posuda za sirenje mleka (čabrica),..

20200814_072837.jpg

U sklopu letnjikovca, u starom vrtu.
20200814_072822.jpg

ima još,..

Sviđa mi se letnjikovac.

Držači od kovanog gvožđa su najskuplja varijanta, ali su i najpostojaniji.
Bila je ranije ispod Pančevačkog mosta jedna prodavnica gde su se
prodavali elementi od kovanog gvožđa. Isplaniraš kako hoćeš da držači
izgledaju, kupiš elemente, nekome platiš da to zavari, ofarbaš i rešen
problem.

DSC_0150.JPG

Ovde su skriveni,.. žičani, od armature 6.ice,.. (dupli je red valovčića)

DSC_0356.JPG

U sredini je zanimljiv nosač, ali nije DIY, nije pravljen,.. kupljen je na stovarištu građevinskog materijala,.. dole je, bez cveća je.

DSC_1700.JPG

Slikaću ih sad, dok nema cveća u njima,..
Sviđa mi se letnjikovac.

Držači od kovanog gvožđa su najskuplja varijanta, ali su i najpostojaniji.
Bila je ranije ispod Pančevačkog mosta jedna prodavnica gde su se
prodavali elementi od kovanog gvožđa. Isplaniraš kako hoćeš da držači
izgledaju, kupiš elemente, nekome platiš da to zavari, ofarbaš i rešen
problem.
Kuća je stara 130 i više godina, pa mi držači od kovanog, najviše pašu, zbog rustičnog stila,..

Poslednja izmena:
IMG_0825.JPG

Dok sam se bavio i prodajom trudio sam se da osladim mušterijama, pa nisam štedeo na ukrasnim elementima - msm baš na držače za cveće,..
IMG_1091.JPG

I ovaj držač za puzavice je zanimljiv,.. inače je to detalj sa mog prodajnog mesta,.. sa velike pijace,.

IMG_1525.JPG

IMG_1774.JPG

Ove od terakote sam najviše koristio na izložbama, ali ne znam da li se još negde mogu kupiti,.. ja sam ih pazario bambadava,.. na nekoj drvari,.. ali sam ih puno i poklonio,.. ostalo je još 5/6 komada,..

IMG_1821.JPG

To je sa mojih prodajnih izložbi,..
koje je to drvo pored paviljona? ima divno stablo
Tisa,, Taxus bacata,.. ali sam posekao krošnju,.. bila je stara 120 godina, ali puno prlja, naselilo se stotinak gugutki i par sova,.. da ne spamujem,..

a, jesi primetila od čega sam pravio saksije ( valovčiće) za ove begonije?

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1303086
Dok sam se bavio i prodajom trudio sam se da osladim mušterijama, pa nisam štedo na ukrasnim elementima - msm baš na držače za cveće,..
Pogledajte prilog 1303089

I ovaj držač za puzavice je zanimljiv,.. inače je to detalj sa mog prodajnog mesta,.. sa velike pijace,.

Pogledajte prilog 1303092

Pogledajte prilog 1303095
Ove od terakote sam najviše koristio na izložbama, ali ne znam da li se još negde mogu kupiti,.. ja sam ih pazario bambadava,.. na nekoj drvari,.. ali sam ih puno i poklonio,.. ostalo je još 5/6 komada,..

Pogledajte prilog 1303097
To je sa mojih prodajnih izložbi,..

Tisa,, Taxus bacata,.. ali sam posekao krošnju,.. bila je stara 120 godina, ali puno prlja, naselilo se stotinak gugutki i par sova,.. da ne spamujem,..

a, jesi primetila od čega sam pravio saksije ( valovčiće) za ove begonije?
Jesam... Mislim primetila sam ih Ali ne znam tacno sta je to... Neka slama? :rumenko:

Jesam... Mislim primetila sam ih Ali ne znam tacno sta je to... Neka slama? :rumenko:
Kokos vlakna - kokopor (treset od kokosa,.. i u tome biljke budu najlepše ( i te begonije sam imao i u plastici,.. ni blizu ovima,..)

korpa-kokos-25cm-zaka%C4%8Daljke-0743-27-.jpg
i opet se vraćamo na prozračnost ( i poroznost) saksija, - ,.. koliko im rupa treba,.. i na loše uslove koje imaju u ukrasnim posudama, koje nemaju otvore ni za višak vode, a kamoli za vazduh.

Poslednja izmena:
Kokos vlakna - kokopor (treset od kokosa,.. i u tome biljke budu najlepše ( i te begonije sam imao i u plastici,.. ni blizu ovima,..)

korpa-kokos-25cm-zaka%C4%8Daljke-0743-27-.jpg
i opet se vraćamo na prozračnost ( i poroznost) saksija, - ,.. koliko im rupa treba,.. i na loše uslove koje imaju u ukrasnim posudama, koje nemaju otvore ni za višak vode, a kamoli za vazduh.
Super ideja, hvala puno:cvet:

Back