- Poruka
- 375
Gde je to drvo da jedem jabuke? Satrulilo a? Ajmo vernici dobro smislite odgovor.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovde imamo opis kako Bog posebno sprema taj deo gde ce prvi ljudi ziveti, gde hrana sama od sebe raste i Bog ga licno sadi:Gde to piše u Svetom pismu?
Nigde tu ne piše da je Edemski vrt na Zemlji. Piše "na istoku", a to može dvojako da se tumači. Da je Edom na istoku ili da je čoveka nasadio na istoku u samom Edemu.Ovde imamo opis kako Bog posebno sprema taj deo gde ce prvi ljudi ziveti, gde hrana sama od sebe raste i Bog ga licno sadi:
1. Mojsijeva 2,7A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovjek duša živa.
1. Mojsijeva 2,8I nasadi Gospod Bog vrt u Edemu na istoku; i ondje namjesti čovjeka, kojega stvori.
1. Mojsijeva 2,15I uzevši Gospod Bog čovjeka namjesti ga u vrtu Edemskom, da ga radi i da ga čuva.
1. Mojsijeva 1,27I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih.
1. Mojsijeva 1,28I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svega zvjerinja što se miče po zemlji.
Citaj postanje i vidis da je edemski vrt na zemljiNigde tu ne piše da je Edemski vrt na Zemlji. Piše "na istoku", a to može dvojako da se tumači. Da je Edom na istoku ili da je čoveka nasadio na istoku u samom Edemu.
Zakon postojanja je neoboriva nauka o postojanju Svesti, sem koje ničega drugog nema. I nikakva druga "Večota istina" o postojanju sveta neće da se pojavi, koju bi mogao ceo svet da prihvati i po njoj se spasi, nebitno šta neko o tome da veruje ili ne veruje. Niti šta o tome u verskim knjigama ili proročanstvima stoji.Niko nije dobio to evanđelje i nije vrijeme za to evanđelje. Proroštvo jasno kaže da će Bog intervenirati Znanjem nakon harmagedosnkih vremena kazne nad svijetom.
Bajke za malu decu.Proverljiva i razumljiva nauka je jedno, a bajke za malu decu su drugo. U bajke se veruje, a nauka se proverava, objašnjava, dokazuje, razume i i zna. I ta naula je sada u Srbiji, a ne u Jeruzalemu, u koji može da bude preneta samo iz Srbije, sa ovog foruma.A to znanje će svijetu davati prvi sveci iz Jeruzalema jer će Jeruzalem biti "gora nad svim gorama svijeta".
Evo, prorok Isaija vam je poslao "Večito evanđelje", tj. Zakon postojanja. Izvolite i upoznajte se s njim. Možete da ga ne prihvatite samo ako uspete agzmentovano, naučno da ga oborite. Što nikada neće da se desi.Preživjet će pravednici u narodma poredi svoje opće dobrote i savjesti koju imaju u sebi...ali će biti upoznati sa vječnim evanđeljem temeljem ove obavjeti:
Izaija 66:19
Zakon postojanja je tu, sve može da se proveri, tazume i zna i u bajke više niko beće imati potrebe da veruje." Postavit ću znak među njima i poslat ću neke od preživjelih k narodima, u Taršiš, Pul i Lud, onima koji luk napinju, u Tubal i Javan, na otoke daleke, koji nisu čuli glasa o meni niti su vidjeli slavu moju. Oni će pričati o slavi mojoj među narodima."
Opet ništa. Piše da je čovek isteran iz Edemskog vrta da radi zemlju od koje bi uzet (čovek je uzet od zemlhe odnosno nastanio se na zemlju).1. Mojsijeva 3,23I Gospod Bog izagna ga iz vrta Edemskoga da radi zemlju, od koje bi uzet;1. Mojsijeva 3,24I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života
Da li je greh zato što su Adam i Eva uopšte jeli sa Drveta znanja? Da li je znanje greh? Mislim da nije jer mislim da je sticanje znanja pozitivna stvar. Pre bih rekao da je Bog i namenio plodove tog drveta čoveku kao vrhunac njegovog stvaranja ali je hteo da testira čovekovu pokornost prema Njemu i čovekovu veru u Njega. Vaše mišljenje?
Drvo sa kojim su Adam i Eva iskusani, u sustini nije nikakvo drvo znanja, cak sta vise nikakve moci to drvo nema.....problem je sto Satana da bi navukao Adama i Evu na to da se ogrijese od Boziju zapovjed lazne ideje im davao tipa da ce postati besmrtni i postat ce andjeli
Bog nas je obavijestio o tom slucaju u Kuranu:
A ti, o Adame, i žena tvoja u Raju/Džennetu stanujte i odakle god hoćete jedite, samo se ovom drvetu ne približujte, da se prema sebi ne ogriješite!"
I satana/šejtan im poče bajati da bi im otkrio stidna mjesta njihova, koja su im skrivena bila, i reče: "Gospodar vaš vam zabranjuje ovo drvo samo zato da ne biste andjeli postali ili da ne biste besmrtni bili" –
i zaklinjaše im se: "Ja sam vam, zaista, savjetnik iskreni!"
I na prevaru ih zavede. A kad oni drvo okusiše, stidna mjesta njihova im se ukazaše i oni po sebi Rajsko/džennetsko lišće stavljati počeše. "Zar vam to drvo nisam zabranio?!" – zovnu ih Gospodar njihov – "i rekao vam: 'Satana/Šejtan vam je, zbilja, otvoreni neprijatelj.'"
O cemu se ovdje radi u sustini ?
Ovdje je Bog samo dao introdukciju adamu i evi sta ih ceka na zemlji na tetsu, da prodju mini testiranje u Raju sa da okuse kroz sta ce prolaziti na zemlji....a to je imat ce zabrane kojima se ne smiju priblizavati, asatana ce ih nagovarati na to sve.
Pa to je samo testna proba u Raju prije nego krene pravi test na zemlji, jer Bog je naumio prije stvaranja covjeka da bude namjesnik na zemlji
Odes na kplompjuter, pritisbes na prevod.puno si mi pametan decko, da mi postiras video na njemackom, na kojem ja znam samo Scheiße![]()