Drvena lutka za kung-fu

...a da je narucis preko DHL ili Fedex-a treba ti jos toliko. Papreno je skupo!! Meni su u DHL-u trazili 600 eura za lutku koja kosta 350e da je prenesu do Engleske. Na kraju sam se snasao drugim putem za samo 200e ;)

- - - - - - - - - -

Postovanje Nenade,kada se vratim u stari kraj,narucicu ti jednu specijalku,posto se bavim Uechi Ryu-em i treba mi za jacanje ruku i nogu.Inace ih koristim za te svrhe kada postoji u sali.Svaka cast izvrsno radis i Jeftin si,Naplati rucni rad,a to je najskuplje u svetu.:ok:
Nema problema, svako nadje svoju srecu. Svasta mi traze da napravim tako da ni ovo nije problem :)

Cao
Drvena lutka u Wing Chunu sluzi za jacanje rucnih i noznih tehnika, za kretnju oko protivnika jer lutku ne mozes pomeriti, dakle onda se kreces oko nje, sluzi za uvezbavane tehnika i ispravlja uglove rucnih i zoznih tehnika, ujedno sluzi za probijanje garda jer se treba snazno na njoj raditi. Ima vise ideja za drvene lutke. Sto se JKD-a tice, moze da se sluzi nko njome i da uvezbava sve napomenuto ali iz JKD strukture a ne i Wing Chun stava itd....Ali za JKD lutka nije moranje, ja je koristim. Evo sta je recimo isto dobro za JKD ali i za Wing Chun
Ja sam ovo skoro narucio, cekam da mi stigne. dobra je stvar i za WC i za JKD.
Pozdrav

Meni licno za trening najbolji je fiksni zidni model klasicne drvene lutke na letvama sa dobrom rezonancom i otporom. Perfektno za wing chun trening!

- - - - - - - - - -

970511_570748509614186_1427513086_n.jpg

Ovo je lutka u mom klubu, od plasticne cevi, odlican rad i rezonanca. Moj ucenik Joe vezba.

Wooden Dummy for Milos Kostic NS.jpg
wooden dummy for Milos.jpg

Drvena Lutka koju sam napravio povodom nagradne igre koja je bila deo Chi Sao Stage seminara 29.septembra 2013. godine. Posle seminara odrzana je nagradna igra a glavna nagrada bila je ova masivna "Marble" drvena lutka, na fiksnom, zidnom postolju koju je izvukao Miloš Kostić iz Novog Sada, vezbač kluba "Kuen". :)

Poslušao sam te majstore :mrgreen: i doradio sam da ruke budu u nivou the best I could. Inače što se tiče obrade ja i nisam baš neki stručnjak za drvo. Inače deblo je pakleno teško 70+ kg i puno onih čukljeva pa je bilo dosta pipavo za neku preciznu obradu sa ovim primitivnim alatom koji imam. Ruke su od suvog bagrema. Inače sa ovim portfolijom da li bi mogao da ti budem šegrt :zper: ili kalfa :per: da sam nekim slučajem blizu Sremskoj Mitrovici (200+ km)?

Poslušao sam te majstore :mrgreen: i doradio sam da ruke budu u nivou the best I could. Inače što se tiče obrade ja i nisam baš neki stručnjak za drvo. Inače deblo je pakleno teško 70+ kg i puno onih čukljeva pa je bilo dosta pipavo za neku preciznu obradu sa ovim primitivnim alatom koji imam. Ruke su od suvog bagrema. Inače sa ovim portfolijom da li bi mogao da ti budem šegrt :zper: ili kalfa :per: da sam nekim slučajem blizu Sremskoj Mitrovici (200+ km)?
http://www.dodaj.rs/?33/12e/14ZnMErk/imag0108.jpg
Haha, naravno, kafa uvek a za segrta hmmm nesto ti ova noga bezi u stranu :) salu na stranu, dobro si uradio. Koliko vidim to su centricne ruke ali lepo si formirao pravac :)

hands dummy2013.jpg

Ruke za drvenu lutku; ovde imamo Jelovinu (ne jeftina camovina za salovanje nego "FIR" Jela koja ima duplo vecu cvrstocu i tezinu od camovine) napravljene iz dva komada lepljena po duzini pa kasnije obradjena,sto svakoj ruci daje jos bolju cvrstinu zbog razlicitog pravca godova. Neke su lepljene i iz tri dela, sto je jos jace! Takodje nekoliko od Hrasta(ove tamnije) i nekoliko od Jasena. Za jasen i hrast ne treba puno pricati!
hands1.jpg

Druga slika su ruke zasticene uljanim palisanderom,
leg1.jpg

treca slika noga za lutku, masivna i jaka iz 6 delova, polepljena i sarafljena, (sarafi se ne vide).
www.drvenalutka.wordpress.com

Dummy for John.jpg

Pre par dana sam zavrsio ovu lutku, sa novim modelom postolja. Postolje je tipa SELF-STAND (Samostojece) napravljeno od masivnih greda tako da je veoma tesko i ;) stabilno! Utroseno je 6 metara grede 10x12. Lutka se jednim potezom stavlja i skida odgore sa nosaca. Odlicno za male prostore bez mogucnosti za zidne nosace a veoma je stabilna! Lutka (telo) je napravljeno od dasaka, lepljenih. Namenjena vezbacu iz Zemuna.
www.woodendummy.blog.com

Ovaj post ima temu "Jelovinu" u koju mnogi sumnjaju ali se najcesce opredeljuju za nju, najcesce zbog cene. Naime, kada koristim,a najcesce koristim Jelovinu, ja kupujem Prvu klasu "Jele", suvo drvo koje se koristi najcesce za pravljenje namestaja, sobnih vrata prozora i drugih stvari i elemenata...znaci TO NIJE jeftina gradjevinska camovina!!
Jelovina je belo drvo i moze da se tonira u zelji kupca (mahagonija, orah, palisander...) ima izuzetno lepu teksturu zato je ljudi i vole u namestaju. I kada se tonira, tekstura se vidi i daje svoju lepotu.
jela greada Duo.jpg
Jela prozor i vrata.jpg

Bukva ce uvek biti bukva i Hrast ce biti hrast ali je 1.5 do 2 puta skuplje drvo od Jele, zavisi od dimenzija greda i elemenata, ali u pogledu DRVENE LUTKE i potreba vezbaca, rezonance i efekta koje Lutka daje, mislim da Jelovina zadovoljava sve potrebe za trening kao i cenu ;) ima vrlo slicnu tezinu kao i hrast!
Nekoliko sam napravi od Hrasta i Bukve i to sve za Grcku i Nemacku, ali mnogo, mnogo vise od Jelovine koja je znatno pristupacnija svima pa i strancima! :)
Ovo je samostojeca Lutka od Jelovine.
wooden dummy jelovina.jpg

Prilozi

• Jela prozor i vrata.jpg
    Jela prozor i vrata.jpg
    37,4 KB · Pregleda: 2

Back