Drveće po beogradu hibridi?

mario80

Stara legenda
Poruka
81.422
Par godina pokušavam iz semena da izvučem sadnice koje bih kasnije sadio oko zgrade. Iz semena ništa ne raste. Jesu li po beogradu drvoredi hibridi?

Kako u beogradu doći do sadnica platana, breze, vrbe ili hrasta? Imamo ispred zgrade parkić koji jkp zelenilo uredno kosi. Svakih par godina odseku neko drvo tako da je postalo ogoljeno a ništa novo nije zasađeno. To je mesto na kome postoji jedino drveće u čitavoj ulici.

Davno je parkić bio predmet spora sa državom koja je pokušala to da sravni i napravi garažu na sprat! Tačnije sa parking servis mafijom!

Ni meni jos drvo nikada nije niklo iz semena...bilo da sam kupila semena ili sakupila...doista nisam bas mnogo pokusavala...
ali bilo je da sam drzala u vodi par dana, bilo je da sam drzala u frizideru mesec dana, pod najlonom, pod lampicom...

Kod nekih drveca imas podmladke okolo stabla...pa probaj tako...ne znam kakvo drvece postoji u Kosutnjaku ili tim vasim sumama...
Inace ja stabla kupujem u rasadnicima ili preko oglasa, ima ih bas puno...ili ako ostane neka jelka od NG...

Par godina pokušavam iz semena da izvučem sadnice koje bih kasnije sadio oko zgrade. Iz semena ništa ne raste. Jesu li po beogradu drvoredi hibridi?

Kako u beogradu doći do sadnica platana, breze, vrbe ili hrasta? Imamo ispred zgrade parkić koji jkp zelenilo uredno kosi. Svakih par godina odseku neko drvo tako da je postalo ogoljeno a ništa novo nije zasađeno. To je mesto na kome postoji jedino drveće u čitavoj ulici.

Davno je parkić bio predmet spora sa državom koja je pokušala to da sravni i napravi garažu na sprat! Tačnije sa parking servis mafijom!
Imas u grden centru u ostružnici ukrasna stabla prilicno vec velika ali je i prilicno skupo
Mozda da potražis na netu verujem da postoji rasadnik koji prodaje sadnice ukrasnih stabala ili lipe na primer
Sadnice voca imas u rasadniku Radmilovac
Ovi platani sto su posadjeni po beogradu su iz uvoza

Ni meni jos drvo nikada nije niklo iz semena...bilo da sam kupila semena ili sakupila...doista nisam bas mnogo pokusavala...
ali bilo je da sam drzala u vodi par dana, bilo je da sam drzala u frizideru mesec dana, pod najlonom, pod lampicom...

Kod nekih drveca imas podmladke okolo stabla...pa probaj tako...ne znam kakvo drvece postoji u Kosutnjaku ili tim vasim sumama...
Inace ja stabla kupujem u rasadnicima ili preko oglasa, ima ih bas puno...ili ako ostane neka jelka od NG...
Zasadis orah i da vidis kako ima da nikne ,meni pre 2-3 godine ostao orah u zemlji 10–15 centimentra u zemlji i poceo da izbija ….e neces vala morao sam da ga iscupam.

Zasadis orah i da vidis kako ima da nikne ,meni pre 2-3 godine ostao orah u zemlji 10–15 centimentra u zemlji i poceo da izbija ….e neces vala morao sam da ga iscupam.
e da orah brzo nikne...imam jedno 5 stabla i jos par malih koji su tako nikli i koje ceka sudbina da se iscupaju...a zao mi ih je...:prstic:

isto vazi i za badem...meni i on tako cesto nikne sam iz semena pored drveta...

no to nisu stabla za gradove...bas...zasto ne sade takva drva po parkovima? :think:

e da orah brzo nikne...imam jedno 5 stabla i jos par malih koji su tako nikli i koje ceka sudbina da se iscupaju...a zao mi ih je...:prstic:

isto vazi i za badem...meni i on tako cesto nikne sam iz semena pored drveta...

no to nisu stabla za gradove...bas...zasto ne sade takva drva po parkovima? :think:
Meni je poceo da raste blizu kuce ,morao sam da ga iscupam.

Vrba,to raste ko blesavo …

opaaa...prilicno je skupo svuda...stabla sva preko 2k din...na kupujem prodajem ima kao za 1,5k din...

inace...ja sam sa fb-ka narucivala ruze, vocne sadnice i razno cvece...to su neki mali rasadnici obicno sirom Srbije...moram da kazem da su cene kod njih mnogo nize ali...stabla su diskutabilnog kvaliteta, obicno mala i zakrzljala...mnoga ne prezive...cvece bude drugacije boje...ta kupovina je lutrija...nekada bude ok nekada ne...

mozda je ipak bolje pozvati vase Zelenilo, pitati ih da ti preporuce nesto povoljno ili da posade nesto....ili otici u sumu traziti izdanke mlade...

sada na prvi mi izasao ovaj rasadnik u Beogradu, imaju poprilican broj razlicitih vrsta liscarskih stabla...ali cene... :roll:

https://greencorner.rs/product-category/listopadno-drvece/

Back