Drva Beograda

Lepo drvo KikiGNR, rekao bih da je breza, ali nije bas bela ?! ne znam sta bi moglo biti...

---

A ovo drvo nije iz mog kraja, samo svidja mi se slika kako je ispala...
negde je iza hrama Svetog Save ka Mekenzijevoj. - verujem da je u pitanju Bagrem,
bagrem ima rebrasto lisce, poput ribljih rebara, nasi drevni preci, stari sloveni, su ga nazvali po ribi bagrem. (izvor ove tvrdnje- branko kockica, epizoda -drvo, (ako on laze, lazem i ja vas))

drvo567-1.jpg

Poslednja izmena:
Naravno, novi ali ispravan i drevni naziv, jer ovaj са ћ је nenormalan i sumnjiv. :D
Sumnjam da se iza svega krije pravopisna zavera da se glorifikuje seca drva i drvna industrija

nebo - neba (ne nebece)
g ovno - govna (ne govnece)

svetje?, sveca, cvet cvece- jednina se ne zavrsava na o

I treci put ponavljam, dok se ne utvrdi istina o poreklu tog pravopisnog pravila , rekoh da ostane ovako...

Naslov teme je drva beograda, sto ima za cilj da se istakne, i uslika jedno drvo, u postovima
ako bi bilo drvece bgd, to deluje kao u kontekstu -skup drva, ili jos gore shume bgd, jos siri kadar . stabla su donji deo bez krosnje,

ali posto ste takvi znalci, recite mi sta je ispravnije > Drvece/drva Beograda, ili Beogradsko drvece/drva ?

4580421_orig.jpg

Ako neko moze da mi pomogne i kaze naziv ovog drveca... , naziv pise na ovoj zelenoj tabli.. ali sam zaboravio...??
mene podseća na Tisu, ali da ne gresim
http://dendroterapija.weebly.com/uploads/2/7/1/6/27166497/5738782_orig.jpg
http://dendroterapija.weebly.com/uploads/2/7/1/6/27166497/9578988_orig.jpg ( :) cudan oblik)
ako ne znate..
lokacija je.... levo od ove krimske lipe, http://dendroterapija.weebly.com/uploads/2/7/1/6/27166497/7392370_orig.jpg
pa ko je blizu neka pogleda, Isao bih ja, ali sam ovih dana prehladjen, neki virus.. (nadam se ne ebola;) ne zelim da zarazim drva, njih treba paziti i cuvati.
mada ta drva, drvece je lekovito, moglo bi da me izlece, ako ih zagrlim... videcu dal mogu da odvucem sebe do najblize sume.

Sto se tiče aktuelne parade povodom oslobođenja Beograda.
Moram da napomenem da mnoga stabla Beograda i neka prisutna na Ušću su bili živi svedoci i učesnici ratnih događanja, i da drvžava i grad svakako treba da im odaju priznanje. Posebnu ulogu u oslobođenju grada imali su četinarski odredi, elitni borci drvoredi borovine, predvodeći oslobodilački drveni front mirno i dostojanstveno ne odstupajući branili grad, štiteći građane i borce prilikom borbenih dejstava. Taj nesumnjiv doprinos u borbi za slobodu i žrtve koje su padale i bivale posečene u cilju odbrane kao potom i obnove grada, mi nikad nećemo i ne smemo zaboraviti.

To je kod mene u komšiluku.

Baš su lepa ta drvad. Videću i javiću.

Nema potrebe, vec video da su Tise. :D
a i zdravlje mi se poboljsalo, zahvaljujuci boravku uz drva

ipak, vredi prosetati tim Pionirski parkom, mnogo je raznih neobicnih vrsta tu zasadjeno

5858859_orig.jpg

Paulovnija
Listopadno drvo poreklom iz Kine, koje se odlikuje izuzetno brzim rastom, kvalitetom drvne građe, ogromnim listovima i prelepim cvetovima, kao i 100 %-nom korisnošću. List raste do 70 cm u prečniku, samo drvo i do 20 m u visinu, a cvet je grozdast, roze do lila boje sa divnim mirisom.
stoga na prolece bi to trebalo valjda ovako da izgleda...
013.jpg

Back