Drustvo opredeljenih za fotografiju, generacija 1970. Javite se ! Gde ste sada?

Sve se izmenilo za ove cetiri decenije. Mozda ponajmanje, mi sami. Voleo bih da se nadjemo svi i da pricamo ko je sta uradio od svog zivota.... I neka se secamo samo lepih stvari!

Ovo je vreme "digitalaca", a secate li se kada smo se mi ozbiljno i profesionalno obucavali za klasicnu fotografiju, spremni da odradimo svaki zadatak, ali uz pesmu "Hey, Jude" i "Angie" jer smo time ubijali nervozu koja prati ovu profesiju.

Javite se !
Miselinka Paripovic, Malisa, Vlada Rados ( gde li je on sada?), Dragana, Zorica, Bosko, Bosko (Dimitrijevski), Mihajlo Antic, "Munja", ( jedino sam saznao da je nas drug "karatista", Zeljko Tvrdinic, nalazi u Australiji, da li bese Brisbejn, ili Adelejd, uglavnom, bavi se pejzaznom fotografijom i na internetu se predstavlja kao "magistar Jack-Zeljko Tvrdinic". A sta su ostali radili? Da li su promenili zanimanje? Da li su u penziji? Da li su vec deke i bake?

Svi koji su se prepoznali, neka se jave na Forum Krstarica blog "milebek".

Vas kolega Mile, koji izgore od zelje da se vidimo ! I to bas ovog leta kad nam je četrdesetogodišnjica (!) od poslenjeg zajednickog druzenja.

Sam ću da dopunim prethodni tekst. U Somboru u JNA (plavci) bili smo na obuci za aviofotografe l972. god. ja, Mišelinka, Boško i Gane sa Čubure (onaj što mu je tata bio knjigovezac) a u aprilu iste godine odosmo u prekomandu na razne strane (vojne aerodrome) ja u Mostar, Gane čini mi se u Bihać gde je uskoro pohvaljen kao ozbiljan, egzaktan i samoinicijativan aviofotograf i vojnik i to u listu "Čelična krila naše armije"a ovi drugi gde su otišli ne znam i ne sećam se da sam ih više video od tada do danas (!) U septembru iste godine učestvovali smo na velikom manevru Podgora 72 kakav Evropa do tada još nije videla ali svako sa svojm jedinicom , ja sam npr. bio u Zemuniku kod Zadra a ovi ostali ko zna gde pa se ni tada nismo sreli možda zato što su nas podelili na "crvene" i "plave". No međutim u JNA je tada vladalo jedinstvo a u SFRJ još i bratstvo a u SKJ ideološka monolitnost. Da će se sve to raspasti dvadesetak godina kasnije to ne bi pomislio ni Nostradamus ni proročica iz Delfa, ni Vanga ni onaj iz Kremne pa ti bratac na kraju ispade da višeumlje znači bezumlje. Razočarani Milebek.

Back