Društveno odgovorne kompanije i firme sa stanovišta ekologije i zaštite životne sredine.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
31.819
Da li radite u nekoj od ovakvih Kompanija ili firmi?
Da li neko od vaših bližnjih možda tamo radi? Šta su po Vama društveno odgovorni "Giganti" sa stanovišta ekologije i kako se osećate kao radnik jedne takve firme? Da li ste možda radeći tamo, uspeli da probudite svest kod sebe i svojih bližnjih o važnosti očuvanja životne sredine i što je još važnije- na koji način ste uspeli sve to primeniti u svakodnevnom životu?
Možete navesti par takvih primera iz bližeg ili daljeg okruženja.
Ako već postoji ista ili slična tema, molim moderatore da postupe po protokolu.Hvala.

Poslednja izmena:
To je sve samo maska i sminka...
To se koristi radi pr tehnika da udje u uvo i prilikom slizavanja uz lokalne opstinske projekte da takodje dobije besplatnu reklamu , tu nema niceg od aktivizma..
Aktivizam mora da se odvoji , da bude nezavisan, inace je sviranje q.....
Ok,...možda učestvuju u nekim projektima očuvanja životne sredine ili finansiranja takvih projekata? Tipa, fabrika je veliki zagađivač, pa sada žele da se nekako "oduže " prirodi, zbog toga što ih "trpi". 😁
Ili se možda sami zaposleni udružuju i učestvuju u takvim akcijama.

Ok,...možda učestvuju u nekim projektima očuvanja životne sredine ili finansiranja takvih projekata? Tipa, fabrika je veliki zagađivač, pa sada žele da se nekako "oduže " prirodi, zbog toga što ih "trpi". 😁
Ili se možda sami zaposleni udružuju i učestvuju u takvim akcijama.
Zvanicno to je samo zabava za njihove besposlene zene....

Svašta!
Pitala sam za zaposlene i njihov kolektiv, ne za njihove žene. Ako na neki način i one doprinose očuvanju životne sredine, konkretno na koji to način?
Pa to je na zapadu cesta shema, preko tih kao ekoloskih humanitarnih organizacija preko kojih se nulira porez velikih firmi , sticu se politicka poznanstva zena a samim tim i vlasnika tih firmi sa politickom elitom...tako da je tu isto kao ono stvaranje odrzivih projekata koji traju tacno onoliko koliko se daju pare za njih....koji su bili organizovani kod nas.

Uzmi Srpski obrazac....nista se ne daje za dz, narocito ne narodu koji ne zasluzuje nista vredno..
A plus ako im das nesto vredno , izbices biznis za to vredno nekom ko ti je mio ili bolje da ti bude prijatelj nego neprijatelj..

Sve je to vec zauzelo svoje radne pozicije u realu..
Svasta, ako ti je do maste, uzmi citaj bracu grim ili u knjizarama tipa Vulcan sta hoces...

To je sve samo maska i sminka...
To se koristi radi pr tehnika da udje u uvo i prilikom slizavanja uz lokalne opstinske projekte da takodje dobije besplatnu reklamu , tu nema niceg od aktivizma..
Aktivizam mora da se odvoji , da bude nezavisan, inace je sviranje q.....
Zašto takva firma ne bi dobila besplatnu reklamu?
I ti kad bi reciklirao stari mobilni telefon, dobio bi popust pri kupovini novog.

Zašto takva firma ne bi dobila besplatnu reklamu?
I ti kad bi reciklirao stari mobilni telefon, dobio bi popust pri kupovini novog.
Odlicno , to je dobar primer, posto zakon nalaze da firma koja prodaje elektronsku opremu mora da plati drzavi za sklanjanje tih roba kad prestanu da rade..
Tada firma dodatno dobija PR tako sto dovodi kupca da dobije popust pri nabavci novog, gde dobija novi , daje novac, daje djubre a firma dobija neku smanjenu vrednost koja je veca od vrednosti te iste robe uz rabat distributeru....dakle otima novac od distributera i dobija besplatnu reklamu...

Gde si komsija, joj sto je nesto hladno , ti si ispod mene, jel grejes dobro....a grejes , bravo komsija, meni jos nije toliko hladno da pojacam, ja sam stavio par plakata i slika na zid pa to drzi toplotu u stanu....

Samo spoljno finansiranje i upravljanje takvim projektima ima neki smisao...
Medjutim, upravljanje ce se poveriti sertifikovanim menadzerima, a oni se institualizuju u sistem tako sto nece da prave probleme, i tako postaju stalni clanovi , igraci....i za sledece projekte..
I tako , manje vise samo naletanje na neki ocigledan veliki kriminal moze da dovede do zataskavanja stvari i nekih pritisaka...ali nista ozbiljno nece da se desi...

Odlicno , to je dobar primer, posto zakon nalaze da firma koja prodaje elektronsku opremu mora da plati drzavi za sklanjanje tih roba kad prestanu da rade..
Tada firma dodatno dobija PR tako sto dovodi kupca da dobije popust pri nabavci novog, gde dobija novi , daje novac, daje djubre a firma dobija neku smanjenu vrednost koja je veca od vrednosti te iste robe uz rabat distributeru....dakle otima novac od distributera i dobija besplatnu reklamu...

Gde si komsija, joj sto je nesto hladno , ti si ispod mene, jel grejes dobro....a grejes , bravo komsija, meni jos nije toliko hladno da pojacam, ja sam stavio par plakata i slika na zid pa to drzi toplotu u stanu....
Materija cirkuliše u prirodi, ali eto vidiš, cirkuliše i novac.

Samo spoljno finansiranje i upravljanje takvim projektima ima neki smisao...
Medjutim, upravljanje ce se poveriti sertifikovanim menadzerima, a oni se institualizuju u sistem tako sto nece da prave probleme, i tako postaju stalni clanovi , igraci....i za sledece projekte..
I tako , manje vise samo naletanje na neki ocigledan veliki kriminal moze da dovede do zataskavanja stvari i nekih pritisaka...ali nista ozbiljno nece da se desi...
Kakvo spoljno finansiranje? Ko da vam finansira za otpad koji sami pravite?

Uplata novca bez uslovljavanja na ziro racun spljne firme uz placanje poreza od 20% i provizije od 5% minimum...
Vidis odmah sta je problem, firma darodavac ima 30% vece troskove, a nema uticaj, nema kontrolu , nema nista , nema cak ni reklamu , osim ponekad..
Zašto baš tako? Kroz državne projekte bi "oprali novac"?I ko bi trebalo da vam da novac za otpad koji sami pravite?

Back