društveno licemerje

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
već ovde ima neka tema o zavorskoj kazni
a genarlno ova demokratija dovela je do salve licemerja
pravda za robijaše, za pedere, za retardirane...

uz rizik da ispadnem kreten
al gledam juče neki prijem za ometene u razvoju
ili ova paraolimpijada
to su recimo ljudi za koje ne postoji perspektiva
mislim recimo baš zaostali slučajevi
PRIMER SAMO
al svi smo kao tolerantni i kao ivimo se što će za 5 godina da nauče da broje do 10 a čemu to
ili kao neka lopuža ili ubica, ali znate on ima pravo na tehabilitaciju i novi početak
ili zavisnik koji je silovao celu svoju okolinu
znate on ima šansu za drugu šansu
PRIMERI NE POREĐENJA
dakel pravimo da se je to kao humano i smilseno
otkud takvo licemerje
opet, pred kim se peremo i koga zavaravamo?

Pazi...koliko ima tih ometenih u razvoju..pedera...ubica...u odnosu na nazovi normalan svet....nijedno njihovo pravo, nemam ja pravo da osporavam...niti bi trebalo da me se tiče....ne znam da li je licimerje u pitanju....
Mene više buni prava koja su osporavana i kršena na svakom koraku na nama nazovi normalnima, koja nam uskraćuju nazovi normalni.....ovi gore nisu problem...
Da ti je život u ovoj državi lagodniji nego što jeste, sve ovo gore bi te se manje ticalo......

ili ova paraolimpijada
PRIMER SAMO
al svi smo kao tolerantni i kao ivimo se što će za 5 godina da nauče da broje do 10 a čemu to
ili kao neka lopuža ili ubica, ali znate on ima pravo na tehabilitaciju i novi početak
PRIMERI NE POREĐENJA
otkud takvo licemerje

e mene i zivcira i ono, kao lik sto posto nesposoban i oce na eutanaziju i oni njemu kao nedaju, sta je s tim fenomenom !!!!!????

Lepo sam rekla u toj temi o zatvorskoj kazni da ne mislim na rehabilitaciju u smislu brisanja osude, kao da je to jedino bitno. Silovatelj odlezi malo u zatvoru, kako izadje prvo sto uradi je ponovo silovanje. Opet malo odlezi i tako u nedogled... I koliko je tek slucajeva da se nakon odlezane zatvorske kazne za manje krivicno delo, upustaju u daleko ozbiljnija. Vrtimo se samo u krug...

Eugenicki pokret se i raspao negde po pojavi nacizma, zbog slicnosti nekih teza koje su zastupali, ako se ne varam... Ne znam da li sterilizacija, ili hormonska terapija, bilo kakva terapija... Samo ne tek tako ih vratiti na ulicu.

Poslednja izmena:
Ljude ometane u razvoju i osobe koje su u kasnijem zivotu dobili invaliditet (vojnik koji je izgubio ekstrimitete u ratu, slepa osoba koje je oslepela zbog dijabetisa…) ne mozes uporedjivati sa ubicama i siloviteljima pa makar to bilo i kao primer za drustveno licemerje. To su dve apsolutno razlicne kategorije, koje nemaju ama bas nista zajednicko, samim tim i nemju isti tretman.

Dete koje se rodi sa mentalnom retardacijom nije krivo sto je takvo.
Sta bi ti da imas takvo dete?
Ubio bi ga?! Prodavao bi njegove zdrave organe?:dontunderstand:
Ili bi mozda otisao na kraju sveta u pokusaju da pronadjes lek za njega?!

Sto se tice perspektive osobe sa hendikepom...
Slepe osobe ne mogu biti hirurzi, ali mogu biti odlicni informaticari, filolozi, muzicari, pravnici,... mogu da rade svaki posao gde vid nije presudan.
Guve osobe mogu da rade sve gde sluh nije presudan.
Osobe ometane u intelektualno razvoju
- Laka mentalna retardacija moze se opismeniti do odredjene granice i obuciti za odredjene zanate, sto znaci mogu se osamostojiti, zaradjivati za zivot.
- Umerena mentalna retardacija mogu steci neke osnove u pisanju slova, brojeva ali to je vise mehanicki bez nekog funkcionalnog znacenja, ali isto se mogu obuciti za odredjena zanimanja i raditi u zastitnim radionicama (nisam bas sigurna dal to jos uvek postoji u Srbiji), ili u firmama gde poslodavci dobijaju velike olaksice zbog zaposlajvanje istih.
- Jedino osobe sa teskom i dubokom mentalnom retrdacijom ne mogu ziveti samostojno.
O osobama sa telesnim hendikepom samo cu da spomenem Stvena Hokinga.

Drustveno licemerje postoji zbog neinformiranosti i predrasudama, a ne zbog ogranicenja koje imaju osobe sa specijalnim potrebama

Poslednja izmena:
.
.

ili ova paraolimpijada
PRIMER SAMO
.
.
--------------
imamo medju tobozh normalnima BASH ZAOSTALIH SLUCAJEVA
PRIMER SAMO

deci sa narochitim potrebama i TREBA dati narochitu pazhnju u odrastanju, podrshku kao i ljubav vishe, jer time ne samo da spashavamo drzhavu od njihovog 100%-tnog izdrzhavanja( mogu da se osposobe da obavljaju proste poslove) vec sto je puno vazhnije - necemo po ulici imati neurachunljive ljude chiji bi smo reakcija mogli da se plashimo. Deca ometena u razvoju ili sa narochitim potrebama mogu da se odgaje, zajednichkim iskrenim naporom, tako, da sebi a i ljudima oko sebe budu pristupachni, zhivotu prilagodjeni

ili ova paraolimpijada
PRIMER SAMO
PRIMERI NE POREĐENJA
otkud takvo licemerje

to rade verovatno oni koji isto tako imaju neke "grehe" pa se pribojavaju kazne, mislim, svi smo mi nesto zaebali, samo sto se ne nose svi bas isto s tim.....a sto se tice narkomana, silovatelja i sl....za njih me savrseno zabole, onu Ejmi Vajnhaus je ceo svet oplakivao, kad si music superstar, onda si mucenica a ne narkomancina...

Back