Drustveni zivot

Zanima me sto sve vise ljudi kad nadju decka/devojku ili kad se udaju zaborave prijatelje tj. izgube/odbace drustvenivot?
Je li to tako od uvek ili..?:dontunderstand:

Nazalost, najcesce je tako.

Imala sam samo jednu prijateljicu koja je nastavila da se druzi s drustvom i u braku (naravno, pre dece, mada i tad), i ona se kasnije razvela.

Vecina njih tesko nalazi vremena za stare prijatelje.

Ali zato nisu vise ni interesantne kao nekada, kao da zaglupe.

Zanima me sto sve vise ljudi kad nadju decka/devojku ili kad se udaju zaborave prijatelje tj. izgube/odbace drustvenivot?
Je li to tako od uvek ili..?:dontunderstand:

Ne bih ja to tako generalizovala :think:
Normalno je da se neke stvari promene,prosto,ne razmisljas vise u jednini,
vec u mnozini.Ne organizujes svoj zivot i svoje vreme iskljucivo po svojim
potrebama i zeljama.Znam mnoge koji su bili najglasniji kada je trebalo osuditi
nekoga kako je zaboravio sve zivo od kada se ozenio\udala,a onda su dosli
u istu situaciju i bili jos gori.Svakako,sa dobrom organizacijom sve moze da se
postigne,naravno,jedino i iskljucivo ako se to zeli.Licno smatram da supruznici
trebaju imati zajednicke prijatelje slicnih interesovanja i nacina zivota tzv kucni prijatelji,
i onu drugu kategoriju licnih prijatelja koje su oboje vec "doneli" u vezu.Osnovni problem
otudjivanja sa starim prijateljima je nerazumevanje i prosto gubitak zajednickih interesovanja,sto je potpuno prirodno.U svakom slucaju,bilo da je brak ili veza u pitanju,
smatram da svako treba da ima neko svoje vreme,svoj ventil,sto nema puno
veze sa drustvenoscu,jer daje pravo izbora.

kad se udas i dodju deca, mislim da je normalno kada si preumorna da bi nakon citavog dana jos izlazila sa drustvom i lumpovala. mozda neko i moze, ali ja nisam imala dovoljno energije za sve. sada je drugacije, sin mi ima 6 godina i ok, sada mozemo da izadjemo, da putujemo, da se provodimo opusteno. dok sam ja menjala pelene, otplacivala kredite i renovirala kucu, prijatelji su izlazili, menjali partnere, putovali i uzivali u svim prednostima samackog zivota. sada su oni u mojoj situaciji sa pocetka price, i nekako nam se ne poklapaju svetovi :)
ali to su jos uvek moji prijatelji, ono sto nas je vezivalo je jos uvek tu, ispod povrsine, pa se mozda poklopimo opet kroz nekoliko godina

To izolovanje mladog para, nedruženje sa ostalima, je počelo sve češće da bude izbor već u toku veze, pa se venčanjem samo totalno zapečati. Nekako mi se čini da već po ponašanju para i pre braka, možemo da zaključimo da li će nastaviti zajednička druženja.

To izolovanje mladog para, nedruženje sa ostalima, je počelo sve češće da bude izbor već u toku veze, pa se venčanjem samo totalno zapečati. Nekako mi se čini da već po ponašanju para i pre braka, možemo da zaključimo da li će nastaviti zajednička druženja.

Sto su ljudi slicniji to ce im i drustvo biti slicno i onda nema potrebe za izolovanjem.:)

to je 'normalno' ljudi se zaljube i ne vide nista vise sem nje ili njega

prijatelji su ipak prijatelji i velika je greska ako se zapostave

evo ja sam pre neki dan nazvala drugaricu koja je uvezi od pre par meseci i od tada se ne vidjamo a i skoro ne cujemo, da se ja nisam setila ne znam da li bi se i videle u skorije vreme
sve nekako ide na gurku, i forsiranje da se vidimo, okupimo, ..... ljubomora partnera je verovatno prisutna , a ne mora da znaci

evo i ja koja sam udata pa imam vise vremena za neko vidjenje od nekih koje su u vezi, tako da nema pravila , uglavnom je od osobe do osobe

to je 'normalno' ljudi se zaljube i ne vide nista vise sem nje ili njega

prijatelji su ipak prijatelji i velika je greska ako se zapostave

evo ja sam pre neki dan nazvala drugaricu koja je uvezi od pre par meseci i od tada se ne vidjamo a i skoro ne cujemo, da se ja nisam setila ne znam da li bi se i videle u skorije vreme
sve nekako ide na gurku, i forsiranje da se vidimo, okupimo, ..... ljubomora partnera je verovatno prisutna , a ne mora da znaci

evo i ja koja sam udata pa imam vise vremena za neko vidjenje od nekih koje su u vezi, tako da nema pravila , uglavnom je od osobe do osobe

Slazem se.:)

mada...kad sustignu silne obaveze u braku...nema čovek nekad vremena ni za sebe, a kamoli za nekog drugog...:think:

istina je, a cesto je potrebno uskladjivati se da bi se videlo sa dragim ljudima
ipak mislim da ovo nije pravilo, ako zelis da se druzis, onda i nastavis.... zavisi kakvi su ljudi i kakav je odnos, koliko daju prostora jedno drugom itd...

Kad ljudi stupe u brak , cesto podlegnu svakodnevnim obavezama , pa jednostavno imaju malo manje vremena . Trebalo bi da svako zadrzi svoj zivot , bez obzira sto pocinje da gradi svoj .
Po nekad se desi , da ljudi u braku svoje ja , pokusaju da zamene za svoje mi . Onda guse svoje ja , nesvesni da tako zapravo ruiniraju i kvalitet same veze . To se narocito odnosi na zene , ko kojih se cesce javlja ovaj problem , koga su gotovo uvek nesvesne, i koji je razlog mnogih svadja ,, nerazumevanja , neslaganja i nezadovoljstva .

Juče se setih ove teme... dok sam prala veš, pa širila, pa peglala, pa sređivala kuhinju... i kad žena da nađe vremena za društvo kad čitavu kuću treba srediti... ebeš osamostaljivanje...:mrgreen:

Normalno je da se ima manej vremena kad si u vezi, braku atek kad je beba tu...ali vec sa decom od 1-2 godine, potpuno je besmisleno da se prijatelji ne posecuju, ako vec nemaju kome da ostave dete..to smatram isto i kad je beba u pitanju...osim ako je mnogo mala, pa zahteva mnogo pazne i ima mnogo posla oko nje...

Posto sam trudna...rizicno, nazalost..trenutno sam zapostavila svoje odnose s aprijateljima..jer nisam u mogucnosti da izlazim..onio pak s druge strane imaju zilion drugih baveza...a vidjaju se u hodu sa ljudima...samacki zivot...:)

Uspemo da se cujemo i zelimo da se vidimo, na zalsot tesko se organizujemo...

Nadam se da ovo nece ostati kao normalna pojava u mom zivotu...:(

rechi moje drugarice, citiracu doslovce shta je rekla i shta joj smeta:
"na shta mi se svodi zivot u poslednjih godinu dana, ustanem, pijem kafu do podneva, onda spremam ruchak, pa chekam dechka da dodje s posla...e brate mili, ne mogu vishe tako!"
i posle toga opet se ne seti da pozove u shetnju, na kafu, da svrati makar nenajavljena:think:
meni bezveze da je zovem vishe:neutral:
ja u sred pakovanja, sama sam sve se preselila na 5 sprat zgrade bez lifta, pozvala je taj dan da vidim shta radi, ona zna da se selim i da nema trenutno nikog drugog ko bi mi mogao pomoci, pitam shta radi, ona:"pa ko i do sad, kuvam ruchak i chekam dechka da dodje s posla, shta bi drugo radila?":eek:
a da... a dechko joj je u fazonu "druzenje sa parovima" tako da se ona sad druzi sa devojkama momkovih drugara:roll: ili zenama...
koje posle u retkim prilikama kad se vidimo ogovara na sva usta:confused:

"na shta mi se svodi zivot u poslednjih godinu dana, ustanem, pijem kafu do podneva, onda spremam ruchak, pa chekam dechka da dodje s posla...e brate mili, ne mogu vishe tako!"
i posle toga opet se ne seti da pozove u shetnju, na kafu, da svrati makar nenajavljena:think:
ja u sred pakovanja, sama sam sve se preselila na 5 sprat zgrade bez lifta, pozvala je taj dan da vidim shta radi, ona zna da se selim i da nema trenutno nikog drugog ko bi mi mogao pomoci, pitam shta radi, ona:"pa ko i do sad, kuvam ruchak i chekam dechka da dodje s posla, shta bi drugo radila?":eek:
a da... a dechko joj je u fazonu "druzenje sa parovima" tako da se ona sad druzi sa devojkama momkovih drugara:roll: ili zenama...

E svaka joj cast kako moze da izdrzi toliko zanimljiv zivot :dash:

Znaci slobodni i zauzeti nemaju zajednicke teme?

Pa iskerno da kažem mislim da i nemaju...Slične ali ne i iste...Evo,juče ja bila s moje dve bliske drugarice na kafi...Potrebno je reći da ja prilično puno pričam :rumenko: Recimo, u doba izlazaka i ludila nazovem sestru il obrnuto i ja pročam i pričam i nju keva pita šta tu sediš kaže pričam sa Mini :lol: "Pričam" ... I tako je s ostalima samo što naravno ima i onih koji više ipak pričaju od moje seke pa i od mene :lol: I sad, kako sam se udala, tj prvo počeli ozbiljnje s vezom jel pa i udaja, ja naravno ne izlazim više toliko, vodimo mirniji život...kako to već i ide.I s te dve drugarice se ja videla posle nekih mesec dana, da napomenem da nisu u mom gradu več pored al opet se kolko tolko vidjamo...I ja juče u'vatim sebe kako pričam ko navijena...samo ja!I onda reko...jeeeee...umorih se i kažem a šta ima kod vas?I i jedna i druga ono...manje više skoro ništa :eek: Jedna bukvalno u jednoj prosto proširenoj rečenici rekla, a ova druga manje više i pričala...A obe su u ozbiljnijim vezama...E sad, opet one ne žive s momcima, pa im i nije priča ko moja, ja s mojim živim jel i samim tim stvari su drugačije.Imam osećaj kao da one i dalje od mene očekuju da brbljam, a jedna od njih dve jako malo priča o svojoj vezi, baš drži za sebe...I onda i nema ništa posebno da priča...Tako da me malo i smara to, opet kontam ko zna dal ih i zanima moj stan ili gde smo bili ili priča o planiranju bebe i to...Opet s druge strane, ni njihove teme nisu nešto uzbudljive ali navikle su da sam ja ta...

Ахахаха а тек то дружење парова! То не подносим, то је нешто најтрулије на свету. Губиш време на људе које после раскида више у животу нећеш видети (причам о везама а не о браку, да не буде да типујем на најгоре варијанте :))

pa da

ljudi se nekako generalno sve više izoluju i ograničavaju

kao svi su samodovoljni i svi su u nekim uskm krugovima

i svi ostali su OFF

ko da postoji neka fobija od bliskosti, druženja, zezanja sve se meri, kalupi... :confused:

tako i mladi parovi kao stvore neki imaginarni svoj svet i kao šta će nam bilo ko :confused:

sta znam... ja sam se prva od mojih drugarica udala. dok nisu dosla deca sto rece vanda kod nas je bilo ko na autobuskoj. ili moje drustvo ili njegovo ili svi pomesani :lol: posle su svi uglavnom dolazili u dogledno vreme, mada kum uvek voli da bane oko ponoci :lol: ali smo nastavili svi da se druzimo. sada je skoro sve isto, sem jedne nase drugarice koja se udala-obesila-zalepila i td, pa "nema vremena" za nase izlaske i kafenisanja. poseban odnos imam sa mojom kumom koju volem ko da mi je sestra rodjena :heart: eto iako ona nije udata i iako nema dece kao ja mi uvek ali uvek imamo o cemu da pricamo. ja o mom poslu ona o njenom, ja o mom odnosu prema mom muzu ona o njenom odnosu prema decku, tracarimo, mastamo, ma sve kao pre 10 godina. isto :lol: kumo lolem te :heart:

Ахахаха а тек то дружење парова! То не подносим, то је нешто најтрулије на свету. Губиш време на људе које после раскида више у животу нећеш видети (причам о везама а не о браку, да не буде да типујем на најгоре варијанте :))

Pa ako se ne mozes druziti sa drugovima svoje zene ili djevojke i obratno, onda je normalno da ni vasa veza nece puno trajati, jer ste previse razliciti.:)

Evo vec 6 meseci zivim u braku....i osim sto sam trudna, pa sams talno u nekim problemima....nalazim za prijatelje vremena...hm...kad budem imala dete, verovatno necu stizati, nazalost....:(

E sad....kako nam izgleda komunikacija..kao i ranije...ona/on prica ja slusam i komentarisem ili se zezamo ekipno.....ili ja pricam slusam...za poznanike s akojima sma isla samo u grad...nemam vremena ni energije, ni zajednckih tema...za prijatelje sa kojima sam bila iskrena i bliska, mogu da se vidjam u svakom momentu....
A ima ih..hm....5-6..malo li je?
:zurka:
A kad se budem zpaoslila i imala dete...:sad2:

Back