Društvene mreže

Ima pametnih stvari ali
Ja nemam profil ni na jednoj dm, samo na par foruma i par sajtova za prodaju. Uopste mi, zapravo, nije jasno cemu sluzi i staram? Verujte mi da cak nikada nisam ni usla na instagram, ne znam ni kako se koristi, ni cemu sluzi, pa me zanima sta uopste ljudi rade na tom instagramu i sta vas privlaci kod takvih sajtova
Ima pametnih stvari na fb i na instangramu.Recepti,saveti koji mogu pomoci.Juce sam pravila pitu sa korn fleksom nasla recept na instangramu.Ali ima sve vise ludorija.Ko sta voli.Zivi se i bez tih drustvenih mreza

Volim da se krećem po društvenim mrezama..bila sam forumaš pa otišla na neke druge zajebe blogove, pa fb..insta...itd....Uglavnom kao i voda ja tečem...Opet znala sam i da se isključim uzmem knjigu neki film..seriju...meni lepo...A bitno je da je meni okej...😉

S obzirom da je na društvenim mrežama poput Instagrama, TiktToka i sl. više od pola planete - sigurno ćeš naći ljude koji sa tobom dele interesovanja. Ako se baviš umetnošću, rukotvorinama, izradom nakita, kuvanjem, uzgajanjem biljaka, voliš životinje, prirodu, garderobu, šminku - možeš naći bezbroj sjajnih saveta, ideja, naučiti nešto novo, videti i saznati za nešto za šta nisi znao ni da postoji... Od pre neki dan na Instagramu i TikToku pratim neke žene koje od običnih marama, šalova i ešarpi prave garderobu samo vezivanjem (čvorovima) - majice, haljine, suknje, džempere... Nisam ni znala šta se sve može uraditi sa jednostavnom većom maramom i kako za nekoliko minuta možeš napraviti nekoliko korisnih odevnih predmeta.

Kad ljudi koji ne koriste te društvene mreže pomisle na njih - uglavnom im na pamet padnu bilo klinci koji se glupiraju bilo tzv. instagramuše koje skupljaju lajkove polugolim slikama ili slikama sa atraktivnih destinaicja ili nešto bezveze palamude o životu i ljubavi izigravajući neke pametnjakovićke. Ali to je samo jedan mali procenat ljudi koji su tamo i koje vrlo lako možeš izbeći. Danas sve društvene mreže koriste AI koji vrlo brzo shvati tvoje preference i počne da ti pokazuje samo ono što te zanima, a oni koji te ne zanimaju iščeznu i nikad ih više i ne vidiš.

Kad je bila poslednja Evrovizija, bila sam na jednom forumu na kome smo malo komentarisali, ali zapravo je na Twitteru bilo stoput zanimljivije, jer su ljudi objavljivali snimke i slike direktno sa događaja, komentare pisali sami učesnici... Mnogo si više na Twitteru bio ne samo u toku, već imao i osećaj da si zaista tamo da si deo čitavog tog događaja. Istovremeno smo na forumu nas desetak stalnih članova chatovali o tome šta nam se svidelo, a šta ne, a zapravo već unapred znamo ukuse jedni drugih...

Sve te velike mreže ti pružaju priliku da pratiš ljude koji te interesuju DIREKTNO, da nešto saznaš/pročitaš iz prve ruke, da možda čak i porazgovaraš sa nekim kome se diviš ili ti je interesantan.... Takvi ljudi više ne idu na forume. Otvori profil na Instagramu ili TikToku, pa vidi koliko je tamo sve olakšano, koliko je sve brzo, koliko je praktično i prilagođeno korisniku. Ovaj forum ima dobar izgled, vrlo savremen, ali ima ogromnu bazu podataka. On je namenjen za kompjuter i na tabletu/telefonu je spor. Aplikacije koje se prave upravo za tablete/telefone na njima lete. Ovde ne možeš ni proceniti šta želiš da čitaš/gledaš - bombarduju te naslovi sa svih strana. Ne možeš pobrisati svoje upise, ne možeš ugasiti profil... To sve možeš na novim aplikacijama. I - što je najvažnije - bar pola planete je tamo - šanse da upoznaš slične ljude sebi su ogromne. Probaj, pa vidi. :)

S obzirom da je na društvenim mrežama poput Instagrama, TiktToka i sl. više od pola planete - sigurno ćeš naći ljude koji sa tobom dele interesovanja. Ako se baviš umetnošću, rukotvorinama, izradom nakita, kuvanjem, uzgajanjem biljaka, voliš životinje, prirodu, garderobu, šminku - možeš naći bezbroj sjajnih saveta, ideja, naučiti nešto novo, videti i saznati za nešto za šta nisi znao ni da postoji... Od pre neki dan na Instagramu i TikToku pratim neke žene koje od običnih marama, šalova i ešarpi prave garderobu samo vezivanjem (čvorovima) - majice, haljine, suknje, džempere... Nisam ni znala šta se sve može uraditi sa jednostavnom većom maramom i kako za nekoliko minuta možeš napraviti nekoliko korisnih odevnih predmeta.

Kad ljudi koji ne koriste te društvene mreže pomisle na njih - uglavnom im na pamet padnu bilo klinci koji se glupiraju bilo tzv. instagramuše koje skupljaju lajkove polugolim slikama ili slikama sa atraktivnih destinaicja ili nešto bezveze palamude o životu i ljubavi izigravajući neke pametnjakovićke. Ali to je samo jedan mali procenat ljudi koji su tamo i koje vrlo lako možeš izbeći. Danas sve društvene mreže koriste AI koji vrlo brzo shvati tvoje preference i počne da ti pokazuje samo ono što te zanima, a oni koji te ne zanimaju iščeznu i nikad ih više i ne vidiš.

Kad je bila poslednja Evrovizija, bila sam na jednom forumu na kome smo malo komentarisali, ali zapravo je na Twitteru bilo stoput zanimljivije, jer su ljudi objavljivali snimke i slike direktno sa događaja, komentare pisali sami učesnici... Mnogo si više na Twitteru bio ne samo u toku, već imao i osećaj da si zaista tamo da si deo čitavog tog događaja. Istovremeno smo na forumu nas desetak stalnih članova chatovali o tome šta nam se svidelo, a šta ne, a zapravo već unapred znamo ukuse jedni drugih...

Sve te velike mreže ti pružaju priliku da pratiš ljude koji te interesuju DIREKTNO, da nešto saznaš/pročitaš iz prve ruke, da možda čak i porazgovaraš sa nekim kome se diviš ili ti je interesantan.... Takvi ljudi više ne idu na forume. Otvori profil na Instagramu ili TikToku, pa vidi koliko je tamo sve olakšano, koliko je sve brzo, koliko je praktično i prilagođeno korisniku. Ovaj forum ima dobar izgled, vrlo savremen, ali ima ogromnu bazu podataka. On je namenjen za kompjuter i na tabletu/telefonu je spor. Aplikacije koje se prave upravo za tablete/telefone na njima lete. Ovde ne možeš ni proceniti šta želiš da čitaš/gledaš - bombarduju te naslovi sa svih strana. Ne možeš pobrisati svoje upise, ne možeš ugasiti profil... To sve možeš na novim aplikacijama. I - što je najvažnije - bar pola planete je tamo - šanse da upoznaš slične ljude sebi su ogromne. Probaj, pa vidi. :)
Aplikacije odnosno te programe ne bih preporucio nikome da koristi ,zlo .

E, vidis, mei bas to nije privlacno, sto je pola planete tamo. Jedini forum na kom gostujem je ovaj, ima raznih tema, fine diskusije. Ali sve sto si ti sada opisala to je bukvalno zivot online. Recepti, rukotvorine, sve sto postoji na netu, postoji i u knjigama, casopisima, modnim magazinima.. Ne znam. Moja drugarica ima taj tik tok snima neke klipove, to mi sve neko gubljenje vremena

Meni su iskreno te mreze pomalo jezive.
Ne zbog toga sta nude. Istina, moze da se nadje svasta od informacija i dobre su za biznis takodje.
Medjutim mislim da veoma lose uticu na medjuljudske odnose.

Koliko puta sam cula da pored muza, zene imaju nekog partnera na netu i to godinama sa kojim pricaju o stvarima o kojima bi trebali sa partnerima.
Onako na nevidjeno...Potpunom strancu.

Imaju teskoca u vezi, pomalo su usamljeni i hop...eto katalog od par miliona ljudi, lako dostupnih.
U sustini je sve to iluzija u 99% slucajeva i nema nikakve pozitivne benefite.

Pogledala sam malo sta nudi tik tok i toliko mi je ironicno, recimo, da psihoterapeuti govore o kvalitetu veza i zivota na tik toku. I to ozbiljno vreme trose na izlaganja. Odakle im vremena za to. Ima tu i duhovitih ljudi, ali nista to nije interesantije od sadržaja koji nudi YT. U svakom slucaju, i dalje mi je kvalitetniju sadržaj diskusija ovde, nego sve sto se nudi tamo, posebno mi je ogavno sto sam videla veliki broj ljudi koji se razmecu novcem i statusnim simbolima, izgledom svojih domova, degutantno. Cak sam naisla na klip Moj privatan porodjaj, da mi smrtnice bacimo pogled kakav je tretman zenama koje su u lovi, dok smo mi jele neslani pirinac :D neukusno, kako god. Jos jedan definitivni dislajk

Poslednja izmena:
Ja nemam profil ni na jednoj dm, samo na par foruma i par sajtova za prodaju. Uopste mi, zapravo, nije jasno cemu sluzi i staram? Verujte mi da cak nikada nisam ni usla na instagram, ne znam ni kako se koristi, ni cemu sluzi, pa me zanima sta uopste ljudi rade na tom instagramu i sta vas privlaci kod takvih sajtova
Slusaj,moglo bi se reci da su drustvene mreze (pogotovo insta i tiktok) dotakle dno,sto se tice kakvih sve degenerika ima i kakve gluposti objavljuju,ali to bi ti slicno bilo kao u pravom zivotu uzivo.Druzis li se sa tracarama,sa onima koji su puni ega o sebi,a pljuju druge,oni sto se previse glupiraju i da ne nabrajam dalje....Pratis takve dogadjaje i druzis se sa takvom grupom ljudi,govoris da takav nacin toksican ali opet ne mozes napustiti jer je donekle mozda zanimljivo...
Isto tako i na drustvenim mrezama,pratis tamo neke gluposti mozda na instagramu klipove iz zadruge ili sta znam neke budalastine sa tiktoka koje nemaju veze sa zivotom niti naucis sta....
Ali ako u stvarnom zivotu odaberes grupu ljudi koju ces pratiti i komunicirati koja ce ti davati neke zivotne ideje i korisne savjete,ne mozes reci za takvo nesto da je toksicno?
Isto tako i na drustvenim mrezama,prati korisne profile kao sto vec neko spomenu za recepte,za pravljenje,uredjivanje ili sta znam....I s tim ne mozes reci da su drustvene mreze lose...
Ti biras koga i kakav sadrzaj ces pratiti.

Back