drustvene igre

1655892764699.png

i ovog se sjecam

Ја се сад сетио неке из најранијег детињства, први други разред. Звала се Стари чика...заборавио сам правила али напишеш на цедуљици фаце... били су ту стари чика, жандар, лопов и још један ваљда...и онда онај који извуче старог чику рецитује ја сам стари чика украли ми бика са два ил три рога сумњам на овога...покажеш прстом на кога сумњаш да је лопов...е сад фали ми ту још детаља које сам заборавио...

Backgammon_board.jpg

ova mi je bila omiljena , tavla ili bekgemon
odlična , nije na sreću mora i da se misli

onda idu sve kartaške igre osim preferansa ( bridž,lora, poker,tablići ) , to i sada ne znam da igram ,
jamb

Sada igram šah.

covece ne ljuti se, jamb, remi, preferans, bridz, potapanje brodova, monopol, vesanja, pogadjanja...
online igre ranije na skypeu (steta sto ih vise nema), mmorpg, one zezalice tipa snake, itd...
volela sam da se igram, volim i sada... :heart:
Preferans nisam bas dugo igrao a bas mi se igra, Remi jedno 20god 😢😢😢

Uglavom board games, ima vise dobrih igara koje mogu satima da se igraju po partiji.

ovo igraju grci ko loodi.

uvek sam se pitao kako se igra :D
Pa nije baš tako jednostavno , cilj je da te figure- žetone prebaciš sa jedne na drugu stranu table , pomeraš ih onako kako bacaš ( kockice ) i mora da se kalkuliše jer ti protivnik može " skinuti " i vraćati žetone , a postoje opcije kada si zaštićen od toga .

Poslednja izmena:
e da mogu djeda podignuti samo na 5 min pa da zakuvamo..

75580175_2387134498203044_4781355222532358144_n.jpg
Takođe. I mene je naučio ovu igru Mlin/Mica, samo smo mi sa kukuruzom, krunio ga do starih dana za stoku dok je imao, i mislim pasuljem.. za devet zrna kukuruz sam siguran.

Ima na bga online. Ako hoćeš javi se...
Nine men's moris.
https://boardgamearena.com/gamepanel?game=ninemensmorris

A sad vreme trošim često na društvene igre, više online board games nego uživo. . .

drug ima 24 igre, ne znaš koja je složenija i zanimljivija. Najčešće smo igrali Star Wars Rebellion, Star Wars Outer Rim, Mars Teraforming, Wingspan na srpskom, i još neke. A moje su spakovane Port Royale, Hellapagos, Munchkin Apocalypse, Dungeon&Mayhem. . .

Online najviše Kingdomino i u poslednje vreme Castles of Burgundy ili od milošte nazvano Zamkovi lol
Zamkovi su nalik Jambu samo slažeš svoju slagalicu umesto brojeva. Slika ispod.

Prilozi

• Screenshot_20220624-213630_Firefox.jpg
    Screenshot_20220624-213630_Firefox.jpg
    116,6 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
koje drustvene igre ste voleli da igrate kao mali, a koje sad?

i seks se podrazumeva z:mrgreen:
Ček da vidim mogu li svega da se setim..

Mice, podmornice, zanimljiva geografija, ix ox, monopol, riziko,
ne ljuti se čoveče, tablići, tač, poker, remi, vist, lora, preferans..

seks se ne podrazumeva.. ako me ne pobedi u igri, nema ništa
od toga...

Back