Drustvena zajednica vs drustvo individualaca

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.034
Da vam neko kaze , definisite sta bi bilo prvo a sta drugo , da li bi znali?

Doci ce vreme kad to necete znati, sigurno.

Na zapadu ne razlikuju kolektiv od drustvene zajednice, a pod tim pojmom trpaju sve i svasta zato sto zive u drustvu individualaca pa im je sve sto ima neki zajednicki karakter community, tj zajednica...

Drustvena zajednica ima membranu izmedju sebe i spoljnog sveta.....a drustvo individualaca ima cesljanje svuda po svojoj unutrasnjosti...
Iz tog vuce totalno razlicit pristup i ponasanju i kvalitetu proizvoda, tipa hrana a i ostalih proizvoda...
Emirati su npr drustvena zajednica i istovremeno i drustvo individualaca samo na dva sprata...
Sami emirati su drustvena zajednica i to vrlo jakih veza, ali su podigli drugi sprat gde su radnici sveta i tu su drustvo individualaca.
To pravno sigurno nije dosledno , tj sasvim sigurno se desavaju protekcije i muljaze, ali su bas te muljaze deo zastite od individualnog u svetu, a to bi znacilo svako moze da maze i laze koliko hoce...

Drustvene zajednice mogu biti i kolektiv ili kibuc ili geto, kao najuocljiviji i najrestriktivniji...

Zasto bih to radio za forum?
Prvo pravilo koje svako ko dodje na forum zna, ako u prvom postu napises sve ozbiljno , a forum je na srpskom jeziku , od teme nema nista, jer onda ucesnici foruma misle da nema leba za njih i njihovo misljenje...

Forumi na srpskom jeziku su izmedju chaterskih i voice medijuma, a to znaci moras im pustiti da lupetaju ljudi i da misle da je to nesto pametno ili bar nesto licno...

Da vam neko kaze , definisite sta bi bilo prvo a sta drugo , da li bi znali?

Doci ce vreme kad to necete znati, sigurno.

Na zapadu ne razlikuju kolektiv od drustvene zajednice, a pod tim pojmom trpaju sve i svasta zato sto zive u drustvu individualaca pa im je sve sto ima neki zajednicki karakter community, tj zajednica...

Drustvena zajednica ima membranu izmedju sebe i spoljnog sveta.....a drustvo individualaca ima cesljanje svuda po svojoj unutrasnjosti...
Iz tog vuce totalno razlicit pristup i ponasanju i kvalitetu proizvoda, tipa hrana a i ostalih proizvoda...
Emirati su npr drustvena zajednica i istovremeno i drustvo individualaca samo na dva sprata...
Sami emirati su drustvena zajednica i to vrlo jakih veza, ali su podigli drugi sprat gde su radnici sveta i tu su drustvo individualaca.
To pravno sigurno nije dosledno , tj sasvim sigurno se desavaju protekcije i muljaze, ali su bas te muljaze deo zastite od individualnog u svetu, a to bi znacilo svako moze da maze i laze koliko hoce...

Drustvene zajednice mogu biti i kolektiv ili kibuc ili geto, kao najuocljiviji i najrestriktivniji...

Ne znam kako si uvek upućen u sve, mi iz tvoje perspektive ili ne znamo ili nikada saznati nećemo, samo je tebe neko blagoslovio uređnim antenama, pa se pohvališ da si ih još i nadogradio, te sve znaš..

- - - - - - - - - -

kapiram, takav stil pisanja i forumašenja, sagovornika ne poštuješ, uglavnom..pod uvek ide ako je ženskog pola..
Bilo bi dobro da sakupš u jednoj TAČCCI sva dosadašnja učenja i saznaja, plus praktikum, te se osvrneš malo i na sebe, te onda počeneš da pečatiraš okolinu, ali ko se osvrneš na sebe i nešto o sebi sazna, suštinski nećeš to raditi..može samo u nekom šaljivom ili sarkastičnom, ironičnom kontekstu pooooooooooooooooo
nekad (:

E al zajebo se!
Moja ekipa pecaroša me malčas zvala da idem na Dunavac,neko okupljanje,neki kerac,ćorba,šta li se krčka,a popodne
mi dolazi unuk i taman na prvo pecanje riba bokte mazo...
Ima da mu nađem na Dunavcu novu babu,ova me ne sluša ni za ić...:mrgreen:

Oću da kažem da je ono posebna država u kojoj ni Vučići,ni Emiri od Tunguzije ,a ni Trumpoputini nemaju nikakvog uticaja ni autoriteta-mogu svima nama da ...
Hmm-neću da preteram...:mrgreen:

Ne znam kako si uvek upućen u sve, mi iz tvoje perspektive ili ne znamo ili nikada saznati nećemo, samo je tebe neko blagoslovio uređnim antenama, pa se pohvališ da si ih još i nadogradio, te sve znaš..

- - - - - - - - - -

kapiram, takav stil pisanja i forumašenja, sagovornika ne poštuješ, uglavnom..pod uvek ide ako je ženskog pola..
Bilo bi dobro da sakupš u jednoj TAČCCI sva dosadašnja učenja i saznaja, plus praktikum, te se osvrneš malo i na sebe, te onda počeneš da pečatiraš okolinu, ali ko se osvrneš na sebe i nešto o sebi sazna, suštinski nećeš to raditi..može samo u nekom šaljivom ili sarkastičnom, ironičnom kontekstu pooooooooooooooooo
nekad (:

Ovo je o temi, jel da?

- - - - - - - - - -

15689 puta si iskoristio ovaj forum koji te pustio da isto toliko puta lupetaš i misliš da si nešto pametno ili slično. Što ne oplemeniš sobom neki stranski, na nemačkom, kineskom ili švedskom?
Izgleda da se ti ovde dobro hraniš jer si ozbiljan.

Pa sve vise i pisem na stranim forumima, ili sa strancima preko emaila...
Jel ovo neka vrsta zahteva da ne drmam kavez ljudima koji govore srpski?

Pa sve vise i pisem na stranim forumima, ili sa strancima preko emaila...
Jel ovo neka vrsta zahteva da ne drmam kavez ljudima koji govore srpski?

Pa kad stižeš sve to? Koji su to forumi da te čitamo? I kakva ti je repjutacija tamo? Volu li te ili mrzu?
E, nisam ja ovde postavljačica zahteva, samo sam forumska participantkinja. I mislim da si ti u kavezu. Odakle nam kradeš pažnju da te se plašimo.

Da rezimiramo:
-Nije problem tema, nije za zabranjivanje
-Nije problem post, nije za zabranjivanje
-Problem je sto sam je napisao ja
-Nije problem dok sam sa ponasanjem na ebite si mater, tj klasika forumska, svako svakog zaebava u mozak
-Sad je problem sto tema nije o banalnostima

Jedino mi preostaje da pitam u vezi dve opcije, jel radite vi za neku domacu ekipu kojoj je cilj utapanje mozgova ili varijanta dva, dok izgledam kao bolid sve je u redu, inace vas vredjam.

Da rezimiramo:
-Nije problem tema, nije za zabranjivanje
-Nije problem post, nije za zabranjivanje
-Problem je sto sam je napisao ja
-Nije problem dok sam sa ponasanjem na ebite si mater, tj klasika forumska, svako svakog zaebava u mozak
-Sad je problem sto tema nije o banalnostima

Jedino mi preostaje da pitam u vezi dve opcije, jel radite vi za neku domacu ekipu kojoj je cilj utapanje mozgova ili varijanta dva, dok izgledam kao bolid sve je u redu, inace vas vredjam.

- Ne, nije problem tema.
- Nije ni post.
- Da li je to samokritika ili samosažaljenje? Ili konstatacija koja te boli?
- Upravo jeste problem ebimat ponašanje, mada je sveprisutno i nekada nečim ili tek ničim izazvano (to je zanimljiva tema za razmatranje).
- Dobrodošle su svakojake teme. Ozbiljne da podstaknu razmišljanje i iniciraju stav. Neozbiljne za razbibrigu i glupiranje. Ako bi sve gledali kroz prizmu smrtne strogosti, odavno bi otišli u Honduras...mada nije da nismo.

Vređaš svojim nadmenim ponašanjem, mizoginijom, stavljanjem sebe u poziciju sveznajućeg i nadbića, monolozima koji ne trpe dijalog, odsustvom smisla za šalu, ponižavanjem drukčijeg, napadačkim stavom.
Razumem šta želiš da postigneš ali tvoj način nije dobar.

Da ti olaksam, srbi su sad vecinom individualci....Nekad im se cinilo da su individualci zato sto nisu mogli da ukalupe izrode u svoj kolektivni entitet...
Ali su ipak bili kolektivci...
Tu je bio i problem mentaliteta tj ekspoze turskih gena i naravi...
Ali se delimicno preko neke gurave i bleferske casti i postenja to ipak nekako regulisalo...
Sad nikako....

Tako da sad imas prozapadni mentalitet, ali ne u smislu za zapadne vrednosti, nego je vec uspostavljen zapadni "moral" pa ce onda kao da se formira i zapadni standard, ali sve mi to lici na guravo...
U svakom slucaju to nije tema...

Srbi ti inace igraju tu kvazi igru individualac kolektiv, tj zajednicka krivica a individualna korist...
Bas zato tumace negu sigurnost kao nadmenost, a kriterijume koji ih pogadjaju kao zlonamere...
Izlazenje u susret takvim zahtevima ne donosi smirenje, kako se cini njima samima, uvek ce gledati da spuste druge u svom okruzenju i tek kad se ne osecaju ugrozenim od drugih, onda ih smatraju po volji...tj mogu da se druze sa njima...
Mali broj poreklom iz ovih krajeva ne zadovoljava ovaj psiholoski profil...vrlo mali broj..

- - - - - - - - - -

Danas slihtanje i hijararhiju tumace kao kolektivni entitet....sto blage veze nema....

Back