Drugovi & Prijatelji

Dive, ti si odabrala da se druzis sa covekom koji se pali na tebe. Isto tako je moglo da se desi da se ne pali ni najmanje.

Kad uzmes u obzir sve muskarce koje poznajes u najboljem slucaju ce se loziti nekih 50%, mada je i to nerealno osim ako nisi starleta. Preostala polovina ce biti blazirana jer im se vise svidjaju neke druge zene dok ste vi povezani hobi-poznanickim-profesionalnim-familijarnim linijama. Ja sam tako shvatila temu. Verujem drugaru koji tvrdi da se samo ***** ne bi lozio na pescanik ali to vazi samo i jedino u varijanti da sam jedina zena na svetu pa ko veli, nema druge, trece, desete, stote koja bi mu se svidela vise. I tu spava zenska zabluda. To sto, recimo, nisam ruzna pije vodu samo na nacelnom nivou pa ce tako drugar da kaze - jes', nije ruzna Freya al' se lozim na Maju, Raju, Vlaju a mi se druzimo zato sto pisemo-fotgrafisemo-znamo se od pamtiveka itd.

ne freya, ja sam izabrala da se druzim sa covekom sa kojim delim ista interesovanja..
a posle sam saznala da on mene vidi drugacije, nego sto sam ja mislila da me vidi.

ne freya, ja sam izabrala da se druzim sa covekom sa kojim delim ista interesovanja..
a posle sam saznala da on mene vidi drugacije, nego sto sam ja mislila da me vidi.

Pa da. Sustina je u tome da je on jedan a covek ulazi u komunikaciju sa masom ljudi. Zakljucak ne moze biti bas tol'ko induktivan. Slicno radi i Sunasce, zeznule me tri zene = ne verujem zenama.

ne bira se to svesno dive, i ne mozes da znas u momentu u kojem si izabrala nekog sve motive koji su te doveli do tog izbora. ti mehanizmi nisu provaljivi na prvu loptu.
tema: desilo mi se dva puta da mi se prijatelj primi na mene ali nisam zato izvela zakljucak da su svi oni isti, nego znam da sam im u jednom momentu poslala signal da mi tako nesto ne bi smetalo. da sam to radila sa vise njih, procenat bi verovatno bio visi, al' nisam pa necu da tvrdim. inace nema teoretske sanse da musko koje je moj prijatelj sebi dozvoli takav pristup, da sam nesto krene a da sam ja hladna i nezainteresovana i ne zezam se uopste na tu foru sa njim.

ko ovde prica o startovanju sa strane muskih prijatelja?
kad dotel dodje, onda se odnos kvari..
ja sa svojim muskim prijateljima (one koje stvarno mogu prijateljima da nazovem) imam odnos da mogu da pricam o svemu!
i ne pricam na pamet, prenosim vam ono sto su mi oni rekli.
a rekli su da mi ne oprostili kad bi moje gledanje na nas odnos bilo drugacije.
ne jedan, ne dvojica - svi.
u poslednjih par godina sam mnogo toga, zahvaljujuci otvorenom i iskrenom odnosu koji imamo, saznala o muskarcima.
i nesto sto nisam razumela sa 20 sad razuemem.
nismo isti.
oni su muskarci, ja sam zena.
ne zelim ni da budemo isti.

ko ovde prica o startovanju sa strane muskih prijatelja?
kad dotel dodje, onda se odnos kvari..
ja sa svojim muskim prijateljima (one koje stvarno mogu prijateljima da nazovem) imam odnos da mogu da pricam o svemu!
i ne pricam na pamet, prenosim vam ono sto su mi oni rekli.
a rekli su da mi ne oprostili kad bi moje gledanje na nas odnos bilo drugacije.
ne jedan, ne dvojica - svi.
u poslednjih par godina sam mnogo toga, zahvaljujuci otvorenom i iskrenom odnosu koji imamo, saznala o muskarcima.
i nesto sto nisam razumela sa 20 sad razuemem.
nismo isti.
oni su muskarci, ja sam zena.
ne zelim ni da budemo isti.

Dve obrij glavu i saznaj koliko imas pravih prijatelja.

ne bira se to svesno dive, i ne mozes da znas u momentu u kojem si izabrala nekog sve motive koji su te doveli do tog izbora. ti mehanizmi nisu provaljivi na prvu loptu.
tema: desilo mi se dva puta da mi se prijatelj primi na mene ali nisam zato izvela zakljucak da su svi oni isti, nego znam da sam im u jednom momentu poslala signal da mi tako nesto ne bi smetalo. da sam to radila sa vise njih, procenat bi verovatno bio visi, al' nisam pa necu da tvrdim. inace nema teoretske sanse da musko koje je moj prijatelj sebi dozvoli takav pristup, da sam nesto krene a da sam ja hladna i nezainteresovana i ne zezam se uopste na tu foru sa njim.

То сам и ја био написао из мушког угла, но ме душмани избрисаше.

Nije generalno pravilo, ali između dve žene često može doći do pojave veće ili manje netrpeljivosti, rivalstva, nekad čak zavisti i bezobrazluka. Kod muškaraca je to neslaganje malodrugačije, nije toliko intenzivno, rekla bih i na drugačije načine se prevazilazi i rešava.

Da li vam se dešavalo da vam, kao ženama, iskreniji prijatelj bude neki muškarac nego neka žena?
U smislu, drug ti nikad neće spopadati dečka (osim ako mu to seksualna orjentacija dopušta), muškarci se ne bave tolko spletkaranjima, pa po tome ni ne postavaljaju neka pitanja o stvarima koje ih se ne tiču. Ne kažem da i takvi ne postoje, ali sada mislim na tipičnog muškarca.
Da li nekad nalazite više prijatnosti u neobaveznom razgovoru sa nekim takvim muškarcem, nego u škakljivom razgovoru sa nekom radoznalom ženom?

In addition: poštedite me žene one čuvene: ja ne gledam drugaricu kao rivalku i slično.
e ovako, necu nikog nicega da postedim, tako da cu u samom startu reci da prijatelji koji pokazuju zavist, ljubomoru, prave scene i slicno, zapravo to i nisu vec su pogresno odabrani, sto iz naivnosti, lose procene, povrsnosti, neiskrenosti itd. dakle ako postoji rivalitet i zavist, to prijateljstvo nije. a na stranu to spopadanje momaka, ako se to desava zapitajte se sa kim se druzite i da li i sami to radite. iliti sa kim si takav si.

imam dobre prijatelje zene i dobre prijatelje muskarce. generalno gledano zenama za nijansu vise verujem jer ne moze da dodje do momenta "znas pa ti se meni svidjas" koji mi se nazalost desio nekoliko puta zvanicno tako da sam mozda opustenija i otvorenija sa njima jer ne moram da pazim sta i kako pricam, a da li je bilo necijih nezvanicnih pokusaja ne znam i ne zelim da saznam. neke situacije su se izgladile, a u nekim situacijama to je bilo definitivno zbogom. sa drugaricom sam dakle nesto bliskija jer bilo koja vrsta otvorenosti ne moze da dovede do toga da se pogresno razumemo. inace su mi podjednako dragi i jedni i drugi....drugarice mi nisu zenskaske u smislu da provode po ceo dan po salonima, torocuci o modi, laku za nokte, kako ce osvojiti nekog muskarca i slicno, niti su mi muski prijatelji sirovine. zapravo mentalno su vrlo slicni ljudi, iako razlicitih zanimanja i interesovanja imaju neki nacin razmisljanja i humor koji meni veoma prija.

a to da su muskarci drugaciji okaci macku o rep. kakvih torokusa i spletkarosa moze da se nadje medju njima, za to je poteban poseban talenat koji ne mozes ni medju najgrdjim zenama da nadjes :) razlika je sto oni to drze vise medju sobom (muska solidarnost il sta li je), a zene (ko pojedini primerci sa teme) to dele i sa muskarcima, kojima posebno zele da se dopadnu i uvuku u cmarisu :mrgreen:

Back