Drugovi & Prijatelji

Prasling

Ističe se
Poruka
2.675
Nije generalno pravilo, ali između dve žene često može doći do pojave veće ili manje netrpeljivosti, rivalstva, nekad čak zavisti i bezobrazluka. Kod muškaraca je to neslaganje malodrugačije, nije toliko intenzivno, rekla bih i na drugačije načine se prevazilazi i rešava.

Da li vam se dešavalo da vam, kao ženama, iskreniji prijatelj bude neki muškarac nego neka žena?
U smislu, drug ti nikad neće spopadati dečka (osim ako mu to seksualna orjentacija dopušta), muškarci se ne bave tolko spletkaranjima, pa po tome ni ne postavaljaju neka pitanja o stvarima koje ih se ne tiču. Ne kažem da i takvi ne postoje, ali sada mislim na tipičnog muškarca.
Da li nekad nalazite više prijatnosti u neobaveznom razgovoru sa nekim takvim muškarcem, nego u škakljivom razgovoru sa nekom radoznalom ženom?

In addition: poštedite me žene one čuvene: ja ne gledam drugaricu kao rivalku i slično.

Poslednja izmena:
Ne nemam taj problem i uopste ne posmatram tako stvari...
Drug mozda nece spopadati decka al moze da bidne da spopadne mene, pa eto ti nevolje...:lol: hahah
Kod mene su takve prijateljice, drugarice samo one prave kojima se poveravam i sl...

Mogu da kazem da sam imala dobru komunikaciju i sa muskima i to bas, ali uvek je sa jedne strane to prelazilo u nesto vise, znaci vise nije prijateljstvo samo, preraste u nesto vise i eto problema...oni pravi muski prijatelji su mi jedino iz detinjstva...

Nije generalno pravilo, ali između dve žene često može doći do pojave veće ili manje netrpeljivosti, rivalstva, nekad čak zavisti i bezobrazluka. Kod muškaraca je to neslaganje malodrugačije, nije toliko intenzivno, rekla bih i na drugačije načine se prevazilazi i rešava.

Da li vam se dešavalo da vam, kao ženama, iskreniji prijatelj bude neki muškarac nego neka žena?
U smislu, drug ti nikad neće spopadati dečka (osim ako mu to seksualna orjentacija dopušta), muškarci se ne bave tolko spletkaranjima, pa po tome ni ne postavaljaju neka pitanja o stvarima koje ih se ne tiču. Ne kažem da i takvi ne postoje, ali sada mislim na tipičnog muškarca.
Da li nekad nalazite više prijatnosti u neobaveznom razgovoru sa nekim takvim muškarcem, nego u škakljivom razgovoru sa nekom radoznalom ženom?

Tipični muškarac isto napadne,samo ne dečka. z;) Za druženje su najbolje netipične jedinke oba pola.

Mogu da kazem da sam imala dobru komunikaciju i sa muskima i to bas, ali uvek je sa jedne strane to prelazilo u nesto vise, znaci vise nije prijateljstvo samo, preraste u nesto vise i eto problema...oni pravi muski prijatelji su mi jedino iz detinjstva...

dobro, nije isključeno i da to preraste u nešto više, ali on i dalje može ostati dobar prijatelj...mada retko se to dešava

mislim da je kod muškaraca skoro ekvilantna doza
zavisti i netrpeljivosti
samo, čudno, muškarci se ni ne druže s takvima
dok se žene svesno i rado druže s onima kojima zavide i ne slažu se
valjda radi egomanije i sakupljanja kompromitujućeg materijala

Meni pravi prijatelj moze da bude samo zena dok su mi muskarci samo drugari.
Uslovi zivota valjda uticu na to kako biramo prijatelje a ja sam vazda bila okruzena zenama. Negde takav izbor smatram i normalnim, cudno mi dodje kad covek nema komunikaciju sa sopstvenim polom.
Musko k'o musko, nikad ne znas dokle seze drugarstvo a odakle nesto vise od toga. Makar ja nisam u zivotu umela da procenim tu nijansu.

In addition: poštedite me žene one čuvene: ja ne gledam drugaricu kao rivalku i slično.

sve moje drugarice su privlacili i privlace ih drugaciji tipovi muskaraca, pa rivaliteta nema. (one bi ubile za dugokosog, ja vise od dvojke ne mogu da smislim)
sva moja prijateljstva sa muskarcima uvek su imala (iako sam ja mislila da je drugacije) konotaciju seksualne privlacnosti..sto ce reci, kad bih htela ni jedan mi ne bi oprostio.
da, postoje momenti kad mi prija razgovor sa muskarcima..
i ne, nista nije merivo sa vremenom provedenim sa iskrenim prijateljicama sa kojima mogu o svemu da pricam, a da one shvate o cemu govorim.
muski mozak radi malo drugacije od zenskog.
tacnije, radi samo ujednom pravcu.
dragi muskarci - nista lose upuceno na vasu adresu!
obozavam vas! jedino sto nemate sposobnost da delim sa vama nijanse..kod vas postoji samo osnovni spektar boja :)

Ima istine u tome.
Ne bih mogla baš da napravim razliku u tom smislu, šta mi više prija, i prijateljstvo sa muškarcem i sa ženom je lepo svako na svoj način.
Ali kad premotam film, sva muška prijateljstva/drugarstva su se završavala iz jednog od dva razloga - ili kad dodju do one tačke kad to počinje da prerasta ili preraste u nešto više od druženja, ili zbog fizičke, prostorne udaljenosti, recimo neko se odseli jako daleko pa se vremenom i taj kontakt tj druženje ugasi ili smanji na minimum. Dakle nikada ni iz jednog drugog razloga nisam izgubila muškog prijatelja, nikada zbog svadji, spletki ili bilo kakvog neslaganja isl.
Dok sa ženskim prijateljima uglavnom se druženje ili prijateljstvo završavalo baš iz tih razloga, zbog nekakvog neslaganja i nesuglasica.
Valjda se i iz toga može izvući neki zaključak... :think:

Postoje tri (a sad i četiri) prijateljice koje ni za šta na svetu ne bih menjala.
Drugarstvo sa pomenutim prijateljicama traje godinama.
Nema rivalstva, jako dobro funkcionišemo.

Uvek sam se bolje slagala sa muškarcima nego sa ženama.
Sa muškarcima brže ostvarujem kontakte, ponašaju se zaštitnički i više se družim sa njima.
Jednostavno, na njih mogu uvek da računam ...dok prijateljice imaju često tek opranu kosu , zakazano kod kozmetičara ili moraju da .... bla bla.
Samo, uvek postoji verovatnoća da odnos nije zasnovan na drugarstvu ... tu negde se slažem sa Freyom... ne primetim tu nijansu .

Postoje tri (a sad i četiri) prijateljice koje ni za šta na svetu ne bih menjala.
Drugarstvo sa pomenutim prijateljicama traje godinama.
Nema rivalstva, jako dobro funkcionišemo.

Uvek sam se bolje slagala sa muškarcima nego sa ženama.
Sa muškarcima brže ostvarujem kontakte, ponašaju se zaštitnički i više se družim sa njima.
Jednostavno, na njih mogu uvek da računam ...dok prijateljice imaju često tek opranu kosu , zakazano kod kozmetičara ili moraju da .... bla bla.
Samo, uvek postoji verovatnoća da odnos nije zasnovan na drugarstvu ... tu negde se slažem sa Freyom... ne primetim tu nijansu .

to je prilicno ljigavo takvo iskoriscavanje

to je prilicno ljigavo takvo iskoriscavanje
To si ti tako shvatio ...možda zbog načina pisanja posta.
Više se družim sa njima jer su spremniji za druženje
Oni ne traže sat vremena šta će da obuku ...
Mogu brzo da se dogovorim za bilo koju akciju ...
I da, ponašaju se zaštitnički ...hvala im na tome ....
....a da li ću ja to da iskoristim, zavisi od mene same,
tu već oni mogu da procene kakav sam ja drug .

Jednostavno, na njih mogu uvek da računam
najbitniji deo si isključio

Poslednja izmena:
to si ti tako shvatio
više se družim sa njima jer su spremniji za druženje
oni ne traže sat vremena šta će da obuku ...
mogu brzo da se dogovorim za bilo koju akciju ...
i da, ponašaju se zaštitnički ...hvala im na tome ....
a da li ću ja to da iskoristim, zavisi od mene same

i dalje je ljigavo sorry. Trazis zastitnika i iskoriscavas njihove afekcije.
Prijateljstva ne treba da budu zasnivana na takvim odnosima.

i dalje je ljigavo sorry. Trazis zastitnika i iskoriscavas njihove afekcije.
Prijateljstva ne treba da budu zasnivana na takvim odnosima.

Razmisli malo ...
....a da li ću ja to da iskoristim, zavisi od mene same,
tu već oni mogu da procene kakav sam ja drug .
da li ja to koristim ili ne

Da sam ljigava kao što navodiš ...sigurno im ne bih bila drug.

Poslednja izmena:
pa kako ja to vidim, ti im se svidjas ( inace ne bi bili zasticnicki) i stavljas ih u friend zone. A oni bi hteli nesto vise. msm tako mi deluje iz price.
Pravi posteni gospodin ili gospodja bi svakako bio u vezi ili obustavio takav odnos

Ne mogu da verujem da se prema nijednoj drugarici/drugu ne ponašaš zaštitnički ...pa ne razumeš o čemu govorim.
Ili je tebi pojam zaštitništva, nešto, što ostavljaš samo za one u koje si zaljubljen
Čuvam svoje drugove, čuvaju i oni mene ....

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da se prema nijednoj drugarici/drugu ne ponašaš zaštitnički ...pa ne razumeš o čemu govorim.
Ili je tebi pojam zaštitništva, nešto, što ostavljaš samo za one u koje si zaljubljen
Čuvam svoje drugove, čuvaju i oni mene ....

:ok:

cuvam i ja svoje i cuvam distancu podvucene crte koju ne treba da predjemo da ne bi izgubili to sto imamo.

sto sam starija, to su mi bitniji direktni odnosi bez masnica, sto ne znaci da cu sada da nekom zabijam svoje vidjenje stvari u ledja, da zloupotrebim poverenje ili da cu takvo ponasanje da istolerisem.
imam takve odnose i sa zenama i sa muskarcima, bez razlike - sa muskarcima mi je zanimljivije kad mi kazu sve sto misle jer ne razmisljamo na isti nacin pa primetim svoje slepe uglove kad ih cujem.
sa zenama je drugacije posto o nekom problemu iznese misljenje nas 3/4/5 sa nekom se obavezno slozim :lol:
i muskarci se bave spletkama, vise od zena samo ne pricaju sa zenama o tome.

Back