Drugi brak

Marcipa

Aktivan član
Poruka
1.414
Da li bi mi neko pogledao opis drugog partnera, ako ima mogucnost za drugi brak...
i sve sto je vezano za njega, kao i kako bi izgledao taj brak. Mjesto upoznavanja? Hoce li osoba biti emotivno ispunjena, zdrava...:worth::worth:

Kako se uopce gleda neciji drugi brak, partner, i da li uopce postoji u natalu?:think:

Negdje sam citala da se drugi brak gleda vladar 9. kuce, za treci, vladat 11. kuce... dok sam isto na jednom mjestu procitala da se za svaki brak gleda vladar 7. kuce, pa makar da ih ima i 100. Zbunjujuce.. :(

Ako je vladar 9. kuce onda je neptun...jel moguce da je zanimanje partnera vezano za medicinu?

:hvala:

Poslednja izmena:
По ТА се све брачне или заједнице на дуже стазе гледају кроз VII кућу.

По МА ти је први брак VII поље, други је IX итд.

По МА сам ја моје VII "истрошио", иако нисам био у класичној брачној заједници. ;) Видећемо шта ће ми IX одн. XI донети, пошто сам по некима и симболику IX остварио.

Ма зашто компликовати, ту је ТА са својим универзалним VII пољем, и ту је овај Сатурн 90 Сунце.

По МА сам ја моје VII "истрошио", иако нисам био у класичној брачној заједници. ;) Видећемо шта ће ми IX одн. XI донети, пошто сам по некима и симболику IX остварио.

Ма зашто компликовати, ту је ТА са својим универзалним VII пољем, и ту је овај Сатурн 90 Сунце.

:think: dobro, to svakako stoji, lakse jeste ako se ima puno partnera, ozbiljnijih veza, zajednickih zivota... ali ako nije slucaj taj? :dontunderstand:

Koja bi trebala biti ispravnija?

Znaci svaki partner bi trebao biti pretstavljen saturnom, u primjeru sto sam gore stavila?:confused:

Ah, sori, ja sam se zagledao u svoj natal. :)

Kao laik mogu samo još da dodam da ne postoji pogrešan pristup ako je astrolog svikao na svoje metode i ako one za njega i njegove klijente "rade".

Nije taj tvoj Saturn uopšte loš kao planeta u sedištu. Problem može da bude to što je u VIII kući. Meni to izgleda kao stalno prekidanje i obnavljanje.

Ja sam vise posmatrala neptun kao drugog partnera. Ovo je natal jedne udovice.
Tako da obnavljanje i nije moguce, tako lahko. Ne znam sad za ostale partnere...da li isto treba posmatrati?

Ne znaci to.;)

Tebi je vladar 7. kuce uran, otisao u 4. kucu. Znaci neki cudni partner, po necemu neobican nasprem ostalih i steci ce sigurnost uz partnera.

hvala puno, pa ovo nemos povatat....svaka vama cast sto ste ovo izucili ja sto vise citam sve sam vise zbunjen, presao sam svaki post na svim lepljivim temama i ludilo u glavi :rumenko:

Питање је да ли си истрошио први брак.
Само ако си с неком девојком живео и делио рачуне, онда можемо делимично говорити о одрађеном првом браку. И без обзира на то, мора се гледати опет 7. поље.

Значи, те заједнице без папира које су без деце, никад не могу баш тотално истрошити 7. поље.

hmm samo citam meni je i 7 i 9 i 11 prazna znaci da se necu zeniti? :dontunderstand:

http://i53.tinypic.com/1zp1xjc.jpg

Ne znaci to.;)

Tebi je vladar 7. kuce uran, otisao u 4. kucu. Znaci neki cudni partner, po necemu neobican nasprem ostalih i steci ce sigurnost uz partnera.

Ја бих гледала прво Сатурна као владара Водолије, па тек онда Урана.
Уран је трансцедент и далеко је, па код неког ради ,а код неког не ради.

КОМРИ, по твојој наталној, ти би требао да имаш леп брак.;)
Сатурн у шкорпији 0 Пл - дубок однос,Сатурн 60 Месец- стабилне и постојане емоције у браку, Марс као диспозитор Сатурна у коњункцији са Венером- брак из љубави...можда с неком девојком из комшилука, јер ти је Сатурн у 3. пољу, или са неком девојком коју би мого упознати преко сестре (ако је имаш...)..

Poslednja izmena:
... Само ако си с неком девојком живео и делио рачуне, онда можемо делимично говорити о одрађеном првом браку.
Ни у данашње време нису никакав новитет заједнице где једна страна уопште нема посао/приходе (или нпр. не може ни да стекне дозволу за рад - добро, то није баш био мој случај) тако да ти ово са "дељењем рачуна" и није неки репер. Пре би било "дељење кућних послова" и заједнички живот.

Ја бих гледала прво Сатурна као владара Водолије, па тек онда Урана.
Уран је трансцедент и далеко је, па код неког ради ,а код неког не ради.

КОМРИ, по твојој наталној, ти би требао да имаш леп брак.;)
Сатурн у шкорпији 0 Пл - дубок однос,Сатурн 60 Месец- стабилне и постојане емоције у браку, Марс као диспозитор Сатурна у коњункцији са Венером- брак из љубави...можда с неком девојком из комшилука, јер ти је Сатурн у 3. пољу, или са неком девојком коју би мого упознати преко сестре (ако је имаш...)..

Hvala Sofija da znas da ima logike, imam sestru ;)

Ни у данашње време нису никакав новитет заједнице где једна страна уопште нема посао/приходе (или нпр. не може ни да стекне дозволу за рад - добро, то није баш био мој случај) тако да ти ово са "дељењем рачуна" и није неки репер. Пре би било "дељење кућних послова" и заједнички живот.

Не знам шта да ти кажем, али знам да је многим астролозима јако тешко да дефинишу да ли је брак одрађен или није кад особа има иза себе заједнички живот са неким....осим ако се особа баш уклапа у опис првог брачног партнера. Значи, тешко за процену, заиста.:neutral:

Веома тачно из угла МА. То кажем јер човек који ми је то тумачио по МА (не бих му сад провлачио име овде, осим ако изрази жељу) ми је описивао партнерке по тим пољима. У моменту када бих му рекао да сам живео са једном или више особа које одговарају том опису, он би закључио да је то поље коришћено. Дакле, мој је закључак да једно поље може да да и више партнера с тим описом.

У моменту када је почео да ми описује партнерку преко XI поља, дошли смо до закључка да се с таквом још увек нисам срео. Дакле, ја верујем да код мене у комбинацију још увек улазе IX и XI, што се тиче МА.

Али истини за вољу, ја сам мање склон да пратим праксу МА, тако да верујем да ми VII поље ради све време. Остало је синастрија.

Očigledno je uvek pitanje šta se podrazumeva pod MA. Naravno sve zavisi od astrologa do astrologa i ko kakva pravila primenjuje, ali je u principu zabluda da se u modernoj astrologiji tako doslovno primenjuje to pravilo (7. kuća - prvi brak, 9. kuća - drugi itd.). Odnosi, veze, brakovi su uvek opisani 7. poljem i samim tim svaki brak će na prvom mestu biti njime opisan, koji god da je po redu. Razlike među partnerima i vezama opisaće naredne kuće (9., 11., 1. i tako redom) ali je 7. kuća uvek bila i biće kuća braka - samim tim, svakog braka.

Osim toga, ima još pokazatelja za brak - Venera, znak Vage, zatim Sunce i Mesec i njihov odnos itd, tako da je moje lično mišljenje da se sa tim pozivanjem na 9. i ostale kuće za naredne brakove jako preteruje, jer one same po sebi ne mogu pokazati nešto što 7. kućom, Venerom, i Suncem i Mesecom (na primer) već nije prikazano. Suština je u tome, a ne u 9., 11. itd.

Poslednja izmena:
Očigledno je uvek pitanje šta se podrazumeva pod MA. Naravno sve zavisi od astrologa do astrologa i ko kakva pravila primenjuje, ali je u principu zabluda da se u modernoj astrologiji tako doslovno primenjuje to pravilo (7. kuća - prvi brak, 9. kuća - drugi itd.). Odnosi, veze, brakovi su uvek opisani 7. poljem i samim tim svaki brak će na prvom mestu biti njime opisan, koji god da je po redu. Razlike među partnerima i vezama opisaće naredne kuće (9., 11., 1. i tako redom) ali je 7. kuća uvek bila i biće kuća braka - samim tim, svakog braka.

Osim toga, ima još pokazatelja za brak - Venera, znak Vage, zatim Sunce i Mesec i njihov odnos itd, tako da je moje lično mišljenje da se sa tim pozivanjem na 9. i ostale kuće za naredne brakove jako preteruje, jer one same po sebi ne mogu pokazati nešto što 7. kućom, Venerom, i Suncem i Mesecom (na primer) već nije prikazano. Suština je u tome, a ne u 9., 11. itd.
Ово је и мој став.:ok:

А, да, када смо кружили по кућама, радили смо описе партнерки. Не самих заједница.

Већ сам се изјаснио да ми приступ по ТА изгледа привлачније (једноставније), иако и у овом другом има нечега. :mrgreen:

Back