DRUGARSTVO

(priče o kerećim ljubavima)​

DRUGARSTVO

Volim da idemo u Perlez. Tamo su se dvoje naših divnih prijatelja, Begej, zeleni mir i mnogo priče i osmeha. Uvek mi prija. Kada smo se dogovarali, Maca pita našeg prijatelja Miloša šta da ponese od alata hahahaah „Ništa, ovog puta odmaraš hahaha“ Prepuno pozitive iako nikome od nas nije lako. Iza njih je jako težak period privatnog biznisa i lanac ličnih tragedija. Sada je tu neko ko sve čini lakšim...Munja.
Nemački ovčar star 8 godina koji je završio svoj aktivni radni vek napadača i službenog psa. Udomljen je kod naših prijatelja jer je mirnog karaktera, kakav i treba da ima nemački ovčar dok ne dobije komandu.
Divno su se uklopili njih dvojica, naš mladi prijatelj i Munja. Obožavanje je obostrano a Munja jako lepo sluša....osim ponekad hahahaha Zapravo, Munja ne zna da bude kućni ljubimac jer je celog života službeni pas, ali jako brzo uči hahahaha i mogu reći, da se pronašao u toj ulozi. Velika je maza, ali maza koja sluša. Našeg prijatelja prati u stopu, gurka mu ruku glavom da ga mazi, muva ne sme da pridje kapiji, ali van dvorišta ga drugi psi ne zanimaju i.....mažnjava kobasicu pecarošima hahahahaa Onaj pecaroš je iznerviran krenuo da ga šutne i sva sreća Munjin gazda je uspeo da drekne „NEEE“ i vratio psa kod sebe. Radilo se o bukvalno dve-tri sekunde koliko je trebalo našem prijatelju da izvadi iz ruksaga flašu vode.
Dakle, došli smo i najvažnije je bilo da kod upoznavanja ne pogrešimo jer se radi ipak o dva odrasla mužjaka. Pri tom, Meš, koji je duplo mladji od Munje i sitniji i neobučavan u smislu u kome je Munja, a Munja je neobučavan u smislu u kojem je Meš, dolazi na teritoriju drugog psa. Munja se naravno propeo na kapiju, lajao, trčao, dok je Kića, maleni mešanac iz susedne avlije lajao i lajao trčkarajući unezvereno pored žičane ograde.
„Miloše, uzmi ga za ogrlicu ili mu stavi povodac, na šta bolje reaguje, pa pored noge, moraš ga smiriti“ rekoh sa ove strane kapije držeći Meša ne za povodac nego za oglicu, dok je on malo nervozno, tačnije više zatečeno ali mirno, bez ikakve fizičke reakcije ali sa blago podignutom dlakom na gore, čekao da ga povedem. Miloš donosi povodac, vezuje psa. Munja naravno sluša iako sedi kraj njegove noge sav se vidno trese od uzbudjenja....bravo za obojicu. Lepo izgledaju jedan kraj drugoga....lepo i skladno što je jako važno.
„Ući ću polako i stati na razdaljinu da se samo gledaju....ne pomerajte se, čekajte mi ćemo vam prići jer prvo Munja treba da prestane da se trese “ Kao da je to normalno ulazim sa svojim psom. Kića i dalje laje kao lud podevajući Munju ali ovaj sluša gazdu...Momci se gledaju...Munja se smiruje ali je i dalje napet. Mešu je dlaka podignuta ali je miran. Lagano prilazimo....“Meš, hajde da se pozdravimo sa Munjom ali polako“ ....akcenat je na reči „polako“ jer je to komanda koju Meš zna....njegovo „polako“ me povuče napred hahahaha Njuška u njušku.....Miloš i ja pričamo ne bi li psima dali do znanja da je sve normalno, prijateljsko ali ne skidamo pogled sa njih. Maca unosi veliku muškatlu što sam kupila prijateljici „Ljubo, gde da je stavim?“ „Ma spusti tu pored ostalih“ normalna konverzacija, normalni glasovi, gestovi....“Ljubo, u ovoj kesi je meso, a u ovoj šampinjoni, stavi u frižider...u činiji je sir za punjenje pečuraka“...psi su počeli da se vrte oko nas govoreći nam da žele da ih pustimo da se i oni ponašaju opušteno.
Puštam Meša, Miloš odvezuje Munju sa povodca.....potrčaše dva drugara...
Prelep dan ispunjen pričom, smehom....pozitivom, fotografisanjem, rekom, lepim vremenom i sa mnogo, mnogo ljubavi protkane poštovanjem..i ljudske i kereće. Još jedan dokaz da su psi onakvi kakvi su i ljudi koji ih čuvaju.

"Još jedan dokaz da su psi onakvi kakvi su i ljudi koji ih čuvaju"
Verujem da je tako,ipak dobismo samo pola dokaza jer...ljude nam ne pokaza;):D
Mada,vidi se jedna bluza narandžasta...pozitivna:per:

skura58;bt207473:
Svaki put prevazidješ sebe sa slikama.
A kučići ....
Prelepi.

Skura, imam par hiljada fotografija života svakakvog. Nije mi bitan kvalitet, jer ja nisam fotograf a ni obučavana u tome...prosto volim da zadržim trenutak, imam tu potrebu izuzetno jaku koja mi olakšava gledanje nestajanja koje, opet, jako teško podnosim...kao protivteg. Mogla bih nešto da napišem o tome...o tom osećaju
Hvala skura :heart:

zxy;bt207478:
"Još jedan dokaz da su psi onakvi kakvi su i ljudi koji ih čuvaju"
Verujem da je tako,ipak dobismo samo pola dokaza jer...ljude nam ne pokaza;):D
Mada,vidi se jedna bluza narandžasta...pozitivna:per:

Hhahaah pa ljudi ne vole bre da se pokazuju javno :rtfm:
Ta narandžasta ....ne znam koja je :whistling:
al važno da odiše pozitivizmom.....:zper::zcepanje:

LJILJA MMM;bt207483:
Hhahaah pa ljudi ne vole bre da se pokazuju javno :rtfm:
Ta narandžasta ....ne znam koja je :whistling:
al važno da odiše pozitivizmom.....:zper::zcepanje:
Ma da,komotna je
mislim ne sputava
da se diše punim plućima
koliko odavde vidim ja
a čini mi se dosta i raskopčana
ma čudo je priroda
kad joj se čovek preda
i u njoj da uživa zna:D

zxy;bt207493:
Ma da,komotna je
mislim ne sputava
da se diše punim plućima
koliko odavde vidim ja
a čini mi se dosta i raskopčana
ma čudo je priroda
kad joj se čovek preda
i u njoj da uživa zna:D

:zcepanje: komocija je na prvom mestu...dotičnoj :manikir:
ne voli da joj pluća budu sputana dok diše
a ko to voli mori? :eek:
i nije raskopčana no je do pod gušu...turi naočare :cool: hahahaah

LJILJA MMM;bt207494:
:zcepanje: komocija je na prvom mestu...dotičnoj :manikir:
ne voli da joj pluća budu sputana dok diše
a ko to voli mori? :eek:
i nije raskopčana no je do pod gušu...turi naočare :cool: hahahaah
:eek: Izgleda ja to umislio
al nije to dobro za drugarstvo
msm tako do grla se zakopčati
ima jedna slika čuvena i poučna o tome
kako se drugarski ruča na travi
a i ovoj dvojici menščini
neka drugarica fali
da bi se svi sa naslovom bolje uklopili;):D

Poslednja izmena:
zxy;bt207498:
:eek: Izgleda ja to umislio
al nije to dobro za drugarstvo
msm tako do grla se zakopčati
ima jedna slika čuvena i poučna o tome
kako se drugarski ruča na travi
a i ovoj dvojici menščini
neka drugarica fali
da bi se svi sa naslovom bloga bolje uklopili;):D

hahahahaha umišljaj onda i ručak na travi :zper::per::zcepanje::zcepanje:
a njima dvojici devojka baš ne fali
unela bi u drugarstvo pometnju
i ometala šetnju
nenamerno naravno :manikir:
ali prosto dva mužjaka....pa... prirodna reakcija :cool::cool:
i za pametne gazde za izbegavanje akcija :lol:

LJILJA MMM;bt207499:
hahahahaha umišljaj onda i ručak na travi :zper::per::zcepanje::zcepanje:
a njima dvojici devojka baš ne fali
unela bi u drugarstvo pometnju
i ometala šetnju
nenamerno naravno :manikir:
ali prosto dva mužjaka....pa... prirodna reakcija :cool::cool:
i za pametne gazde za izbegavanje akcija :lol:
Imaš pravo,toj dvojici bilo bi dovoljno zabavno
i kad bi onu mačku pronašli nekako
eto sad zamišljam i to
ma baš mi je na tvom blogu zanimljivo :lol:

zxy;bt207500:
Imaš pravo,toj dvojici bilo bi dovoljno zabavno
i kad bi onu mačku pronašli nekako
eto sad zamišljam i to
ma baš mi je na tvom blogu zanimljivo :lol:

pa kad je akcija, mora da bude zanimljivo
hahaha a mace su posebna priča. Mogu da zamislim kako bi to izgledalo da njih dvojica krenu u akciju :dash::dash:
Munju su naučili da ih ne dira i on jadan sluša kad ga vide pa izdaju komandu
ali bogme ona na zidu ga je baš nervirala :zcepanje:
a Meš.....pa njega su tetke, Maza i Maša, naučile da ni jedna maca ne sme da prodje dvorištem ali samo našim :lol:
Podseti me Miloš, naš prijatelj, maločas dok razgovarasmo telefonom kad mu rekoh da sam napisala blog i tom lepom danu,kako je Munja kad smo polazili za Bg uleteo u naša kola da ih pretraži :eek::lol:
kako otvorismo vrata tako ulete ko metak....i to dva puta....Miloš ga zove ali ovaj jok...jedva ga izbacismo iz kola :zcepanje:

Poslednja izmena:

Back