drugarice...drugariccceeeee...

e znate šta mi je super?
to što svi (uključujući i mene hajde) ZNAMO da smo posebni
i da bismo učinili pravu i kul stvar.
za razliku od SVIH OSTALIH.
majku m, ovo je već n-ti put da se na forumu zapitam (i ostanem bez suvislog odgovora)
gde li onda žive ti ostali.. bedni crvi?
e pa nije,ja ne mislim da je posebno nastaviti da se druzis,meni je neshvatljivo da ne nstavis,samo zbog toga
znaci ko misli da je poseban zato sto bi nastavio je malogradjanin
ja bih se prvo malo durila sto mi nije rekla odmah(ne kazem da sam super zbog toga ali poznajem sebe i ovo bi mi bila prva reakcija),posle bi bilo malo euforije i radoznalosti,i na kraju bi sve doslo na svoje mesto
taska me je malo iznenadila,ne znam zasto bi druzenje s transs bilo po bilo cemu los primer deci

Moram odgovoriti iako cu stisnuti....z:mrgreen:

...malo sam se mozda pogresno izrazila....tako mi palo na pamet....jer evo sin je sad u fazi "sramota me da setam s mamom........"..........hhhh....nadam se da je ovo pravo shvaceno....ili na fejsbuku,napisala sam djevojacko prezime....jer i on je tamo...(jao sto me mrzi objasnjavati)ne iskreno recimo da se sazna za "drugaricu"....kao sto rekoh ja bi valjda i ranije primjetila....tako mozda i on....u tom pravcu mislim...ne bi mu bilo pravo....z;)...

Poslednja izmena:
e pa nije,ja ne mislim da je posebno nastaviti da se druzis,meni je neshvatljivo da ne nstavis,samo zbog toga
znaci ko misli da je poseban zato sto bi nastavio je malogradjanin
ja bih se prvo malo durila sto mi nije rekla odmah(ne kazem da sam super zbog toga ali poznajem sebe i ovo bi mi bila prva reakcija),posle bi bilo malo euforije i radoznalosti,i na kraju bi sve doslo na svoje mesto
taska me je malo iznenadila,ne znam zasto bi druzenje s transs bilo po bilo cemu los primer deci

to sam i ja pomislila.. al bar ZNAM da bih ja stvarno nastavila.. a ostali.. bogtepitaz:D
khhhhhhhhhhhhh

a mozda da se ubacio muz i usvojeno dete...
e ondaK bi mozda bilo zanimljivije...
elem tema...
pa ja bih se verovatno posvadjala odmah na krv i noz
misliiim...vidi fufe
em je otfikarila svoju kitu
pa bi sada da otima tudje..
e pa ne moze
i jos bih se postarala da svi saznaju za to...

Tesko pitanje, al' ajde ovako....hipo...

Prvo bih joj sve po spisku i babi i stricevima, zato sto ja ipak mislim da mozes ti sve to odseci i nataci, ali mozak je mozak...Sa druge strane, volela bih da cujem razloge za tako nesto, a onda bih zakljucila da joj/mu nesto fali i da je kompleksas do bola...mislim da bih prekinula to prijateljstvo...ne bih mogla sa tim da se pomirim i stalno bih je gledala sa nekim osecanjem odvartnim...ja bih bila odvratna prema njoj....

Jel ima neko nesto da prizna ...? :)

e ovo je jako teško pitanje, kao uostalom i mnoga hipotetička pitanja tipa šta ako
moja reakcija bi zavisila od mnogih faktora, koliko sam zaista bliska sa tom osobom, šta sve imamo zajedničko

ustvari ne znam kako bih reagovala, neznam kako izgledaju te osobe, mislim da bih mogla da odgovorim na ovo pitanje tek kad zaista upoznam osobu koja je promenila pol, ako bi neko uopšte imao hrabrosti da prizna ovako nešto
ali tim osobama što menjaju pol, nije lako, definitivno

Da....takodje mislim da ima vise toga od cega zavisi to dalje druzenje....ono ne znam i dalje stoji kao jedini moguci odgovor...
I pade mi opet nesto na ovu moju pamet....ono nije problem u njima(tranvestitima) da priznaju....kako sam shvetila gledajuci neke emisije....ne stide se oni toga...vec je "problem" u okolini ...u prihvacenosti...cega su mislim maksimalno svjesni pa ih mnogo ne dotice...tipa ko me prihvati takvu/takvog...prihvatio je....ko ne ...idemo dalje....e sad sto se tice tih koji su operativnim putem promjenili pol...mozda zele potisnuti proslost....zaboraviti ko su bili....i mozda je veca zelja za prihvacenoscu novorodjene "nje" kao kompletne licnosti...e sad...da li bi "ona" nastavila druzenje sa bivsim "srodnicima"...ili bi nastojala pobjeci od svoje proslosti...z:hm:

S obzirom na vas mentalni sklop i...sociolosku...pozadinu
(pretpostavka je da sebe poznajete dovoljno...) kako cete reagirati;
hocete li nastaviti druzenje ili cete joj okrenuti ledja...u zloban komentar, of kors.

tj. Kakav je vas stav/misljenje/odnos prema transseksualcima?

ps "inspiracija" gledala neki bedasti film jbte...a ima toga i po...tv serijama z:)

ne vidim kako bi to moglo negativno uticati na odnos... pa nije nikog ubila/silovala......

vidi stvarno, autor je zena... :lol:

fina tema, nego, zbunjuje me onaj zensko/zenski odnosi uvod.... zasto nisu u temu ukljucene i seke koje su postale bate?

ontopic: cak bi mi i bilo drago sto je to rekla/rekao jer bi to znacilo da djelimo dublju vezu i/ili idemo ka tome

nah, ne slavim ovu kalendarsku, yule je davno bio....

vidi stvarno, autor je zena... :lol:

fina tema, nego, zbunjuje me onaj zensko/zenski odnosi uvod.... zasto nisu u temu ukljucene i seke koje su postale bate?

ontopic: cak bi mi i bilo drago sto je to rekla/rekao jer bi to znacilo da djelimo dublju vezu i/ili idemo ka tome

nah, ne slavim ovu kalendarsku, yule je davno bio....

paaa...ukljucite ih
apsolutno nista protiv nemam tj. dapace... : )

ps a zensko-zenski uvod je zbog navade nase (zenske...tu i tamo...uglavnom) da
se druzimo... burno i tako to...

Ovaj, kazu...antropolozi da su zenska prijateljstva, kao i zenska neprijateljstva, od posebne fele.
Ova prva su najcesce onako...stihijski intenzivna, s mlogo emocija
(povremenim ispadima i erupcijama svakojakkih tih...emocija...)
koje se brzo upale i jos brze...ugase...kao i sama "prijateljstva".
Ova druga su...cesto dozivotna.
Takodjer, zene...paaa...puno detaljnije procjenjuju druge zene nego muskarci i ostali...

E, sad ti...ostali...to je ono sto nas ovdje zanima.

Recimo, upoznate divnu novu drugaricu na poslu/putovanju/gdjegod.
Pocnete se onako... intenzivno ( da ne kazem "zemski"....druziti...);
ko da se znate oduvijek...imate slicna interesovanja, ukus...
Ona je jednom rijecju sjajna; pomalo joj i zavidite;
na fantasticnom ukusu kad se radi o izboru odjece, nakita, sminke, frizure...
paznji koju joj poklanjaju...muskarci...
I tako tece...to...

U jednom trenutku drugarica vam povjeri svoju najvetju tajnu;
naime, ona nije oduvijek bila...drugarica.
Vetjinu zivota provela je kao...drugar.
Sad, par godina nakon uspjesne promjene spola postala je ono sto,
u svom srcu i umu, jeste oduvijek bila - zena; intelignetna, privlacna i uspjesna zena...

S obzirom na vas mentalni sklop i...sociolosku...pozadinu
(pretpostavka je da sebe poznajete dovoljno...) kako cete reagirati;
hocete li nastaviti druzenje ili cete joj okrenuti ledja...u zloban komentar, of kors.

tj. Kakav je vas stav/misljenje/odnos prema transseksualcima?

ps "inspiracija" gledala neki bedasti film jbte...a ima toga i po...tv serijama z:)

prvo sam pomislila, svasta pa naravno da to ne bi bio problem, naravno da bih nastavila druzenje i sve tako-naravno... a onda sam zamislila ne neku fiktivnu osobu nego neku drugaricu koja jelte postoji... i :mrgreen: naravno da bih nastavila druzenje, ali ne da bih se shoknula onako bas, bas i nije da bih je gledala istim ocima ako cemo iskreno, barem neko vreme, ako ni zbog cega drugog onda od shoka (odakle joj pare za to u srbiji, cisto sumnjam da socijalno to pokriva z:p) i sto bih bila radoznala...

trebalo bi mi vremena da se adaptiram na ideju... naravno da je sve to do mene, ne smatram da je ona ikakav problem... samo jedno je teorija a drugo praksa...

jel bi neko imo osecaj da je prevaren? na neki nacin? cini mi se po nevinom postu, da bi se ona osecala prevarenom?

pa sad...mojne se lazemo
u vecini * zenskih prijateljstava postoji zavist...
ono, moze biti periodicno, ali uglavnom je tu...negdje
da iskoci kad se drugarice prvi put ozbiljno popiche :)

*opaska za bukvaliste; u vecini nije isto sto i u svima...

Pa jeste,muska prijateljstva su mi mnogo "cistija"mada kakvo je vreme doslo i muskarci su ljubomorni na jedni druge,mada su zene kao i uvek i tu u prednosti.:bob:

Back