Drugarica ubedila verenika da joj kupi prsten od 2900 eura

A ti bi htela ozbiljnu analizu....

E pa ozbiljna analiza bi bila sasvim drugacija...
Tu bi trebalo da se izanaliziraju tri stvari, perfekcionista, egomanijakalno danas, i nejednaka percepcija muskih i zenskih odlika, ponasanja, shvatanja...

Ajmo najlakse...
Perfekcionista....ima ih uvek u nekom % u svako vreme...
Ima ih i medju m i medju z...
Svoju pasiju prikazuju na nekim poljima koja su njima znacajna...
Uzmimo zene...Mnoge bitne stvari su im totalno razlicite od muskog shvatanja bitnosti, pa i estetika iznad sustine i emocija iznad esencije...
Zenskoj osobi koja je cak i samo malo perfekcionista, vrlo je vazno kakav ce biti dan svadbe i sve vezano uz svadbu ,brak , narocito ako je to dramila mnogo puta u glavi pre toga....
Stoga ne cudi da nema meru u izboru bilo cega sto je vezano za taj dan...ukljucujuci i verenicki prsten, vencanicu, broj gostiju , fanfare da moze, ama bas sve ....
Opravdanje pred sobom i pred buducim muzem , gde se cak i trudi da on ne zna sta sve ide i koliko kosta (ako moze, ili ako moze da pokrije deo troskova) ona vidi u znacaju koji taj JEDAN dan ima na CEO njen zivot...

Sad egomanijakalni fenomen...
Tu je zensko (govorim samo o zenskoj koja je tema) vec i ranije naviklo da sebi pruzi i da sve sto pozeli, dok sve ostalo svodi na sliku svoje zamisljene sadasnjosti i buducnosti.
Malo karikiram ali tu se cesto desava da takva osoba ima decu , uspesnu karijeru , fame tj slavu a da puno vremena odvaja za decu , ali ta komunikacija je vise dozivljaji sa decom od pracenja rasta dece i uzivanje u rastu te dece iz ugla dece same....tj kao da gleda film o rastu svoje dece iako to nijedna nece priznati...
Obicno su deca vrlo problematicna , inatlije , frustraciona i nemilosrdna iz takvih egomanijakalnih porodica, jer podsvesno znaju da su imidz majke, te i ceo svet shvataju kao igru licemerja , zelja, ambicija i uspeha...obicno su neeticna...
U ovom slucaju moderno vreme i situacija u srbiji moze itekako profilisati osobu da bude prilicno frustraciono sebicna, sto nije bas cista sebicnost vec odusak od prethodnih frustracija i povredjivanja i nepostovanja bilo od strane drustva ili strane drugih osoba...
Sve jedno , opet imamo osobu koja nije odgovorna, tj vuce na svoju stranu , jer takvo je vreme i tu se nista ne moze prigovoriti...mozda moze ali ne sa pravom....nego iz ugla kvazi moralisanja..

Nejednaka percepcija muskih i zenskih teznji i shvatanja je danas vise nego naglasena, vise nego u konzervativno vreme i vreme kad nije bilo emancipacije...
Skoro da mogu reci da je prva stvar koju zene emancipiraju upravo najnegativnija stvar, a to je zenska sujeta, jer prvo ona dobija svoju emancipaciju , te zato neki muskarci emancipaciju vide kao igru za curke, mada je to sve stvar medijske sugestije i naravno teznji onih manje vrednih u drustvenom smislu...

I to je ono sto ti upravo naglasavas u zadnjem postu, a to je razlicita percepcija teznji muskaraca i zena...
Teznja zena ka estetici , stalnom potvrdjivanju statusa i emotivnog i nekog drugog statusa kod svog partnera, teznja ka ovekovecivanju dogadjaja, zenska medjusobna kompetitivnost, pa je za poklon bitno i kakav je u odnosu na poklone prijateljica i neprijateljica....
Sto je prilicno razlicito od muske percepcije i vaznosti , gde je odmah na prvom mestu komparacija sa suparnicima, pa tek onda neki sustinski kvalitet pa onda i ostalo...

Ali da li uopste iko zeli da se to napise na ovakvoj temi...?

Ja i dalje ne vidim u čemu je problem.....
Nije mu otela niti ukrala novac već je on sam pristao da kupi baš taj prsten....
Ono što mi je najsimpatičnije je naslov teme "drugarica nagovorila dečka...", izgleda da postavljačica teme nije uspela da dobije tako vredan prsten od svog momka, a ne želi ljubomoru da pokaže javno, pa sad od forumaša traži potvrdu da joj je "drugarica" sponzoruša.....
Moja kuma je od svog muža dobila prsten od preko hiljadu evra....i ja sam bila oduševljena činjenicom da on želi i može da joj priušti dijamantski prsten. A sigurna sam i da 90% forumašica koja su ovde bile u fazonu "iju, to je skupo!", ne bi odbile takav poklon.
Diskutabilno je šta je kome "gušt". Neko bi za taj novac otišao na Kubu, neko bi kupio spavaću sobu a ona je ljubitelj nakita....A i smešno mi je kako je u toj istoj "siromašnoj" zemljiSrbiji bitno dati hiljadu evra na gologuzu pevaljku koja će da podvriskuje na svadbi, isto toliko na peškire koji se kače po automobilima (pfuj), mrtve prasiće i jagnjiće (bljak), veštačko cveće na reveru (povrać), a kad snajka hoće prsten onda se škrtari...:roll:

Trtljaj ti Pile ali kada dodje jednom tebi takva snajka (a moze i zet) da ti muze pare za shljashtece kolutice drugu cesh himnu pevati :zper:

Nece biti ni trunke pregovora niti razumevanja za izreku: zapalo mi za oko i hocu da mi to kupite odmah ! to je naredba i ja sam vredna toga! hahahaha
daj ne gubi se...

Par mojih drugarica i ja smo svedoci toga dogadjaja.

Uspe devojka da na otmen nachin ubedi svog verenika da joj kupi prsten od 2900 eura i sada se ja pitam: What is her secret? :cool:
Za nju je to uspeh ali za verenika, hmmm... dosta se zaduzio a tek je poceo da radi.

E sada... njegova majka (buduca svekrva) naravno se zabrinula za sina i pre nego shto su kupili taj prsten htela je da ih preduhitri i kupi ona sama prsten ali po svom ukusu. Medjutim kako je prsten staromodan i nije dovoljno bombastichan :per: verenica se zahvalila i vratila ga buducoj svekrvi.
Posle toga je verenica dobila glavobolju i nije mogla da spava jer nece dopustiti da joj njen prsten koji ce nositi dozivotno drugi bira. Pogotovu ne takvog kroja.
Sama je procenila materijalnu vrednost svekrvinog prstena cim ga je videla :per:

Al ajd trachevi na stranu imam tri pitanja za muskarce (naravno devojke, zene su dobrodoshle sa svojim komentarima)

Mushkarci, da li smatrate da je vredno potroshiti 2900 eura na prsten?

Da li biste to uradili, kada bi vas vasha devojka, verenica, zena zamolila?

Po mom mishljenju to je visoka suma za prsten...kako li ga je omadjijala da to uradi?

Napomena: Verenik ima prilichno dobru pocetnu platu , ali nishta senzacionalno.
Ona je student, trenutno nema svoje izdrzavanje.

S' obzirom da koliko vidim nije tezak barem par 100tina soma eu,treba ga nekom shtanglom po glavi :hahaha:

A chemer je veci jer od tog braka nema nista.

Zena koja tako gleda na stvari....moze biti zena,ali samo sebi :hahaha:

Trebao bi se stvarno uvesti neki zakon koji nedoraslim budalama u ovoj drzavi oduzima pare :hahaha:

Pa sasvim je ok sto joj je kupio. Koliko razumem ima ok platu, predpostavljam da mu je barem oko 500 eura, tako da to ni nije neki trosak. Msm za takve stvari ne treba stedeti. Kupio bih joj i ja.
Ne razumem samo ovo pitanje, autorke
Mushkarci, da li smatrate da je vredno potroshiti 2900 eura na prsten?

Hoces da kazes da neke devojke "vrede" manje ili vise?
Pa nisu sve u tom fazonu :roll:

Back