Drugarica ima problem

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.853
Moja drugarica ima problem sto joj mezimce želi da ide u drugu državu da tamo živi I radi
Sad nije to neka daljina samo je 300 kilometara udaljen ali za nju je to kao Australija

Prisustvovali sam razgovoru ona momku kaže "ti ces lepo ostati ovde negde blizu i gotovo opremiti cu ti stan i živi I radi ovde

Ona to stvarno tragično shvata i za nju je to mnogo teško s druge strane kaže da u jednu ruku shvata i da treba da ide ali ne previše daleko .

Kako joj pomoći?

Moja drugarica ima problem sto joj mezimce želi da ide u drugu državu da tamo živi I radi
Sad nije to neka daljina samo je 300 kilometara udaljen ali za nju je to kao Australija

Prisustvovali sam razgovoru ona momku kaže "ti ces lepo ostati ovde negde blizu i gotovo opremiti cu ti stan i živi I radi ovde

Ona to stvarno tragično shvata i za nju je to mnogo teško s druge strane kaže da u jednu ruku shvata i da treba da ide ali ne previše daleko .

Kako joj pomoći?
To je jednostavno majčinska preterana privrženost sinu i teskoba da se on udalji od nje zato što neće moći da se brine o njemu i da bude sigurna da je on dobro. To je preterana, neracionalna zabrinutost koja je štetna kako po nju, tako i po dete.

Ako je punoletan, jasno je da ima pravo da donese odluku, možda je ta odluka loša i tvoja drugarica je u pravu, a možda majka preterano brine. Kako god, ona se ne može starati o njemu ceo život i motriti svaki njegov pokret.

Kako njoj pomoći? Sumnjam da je to moguće kroz jedan razgovor.

To je jednostavno majčinska preterana privrženost sinu i teskoba da se on udalji od nje zato što neće moći da se brine o njemu i da bude sigurna da je on dobro. To je preterana, neracionalna zabrinutost koja je štetna kako po nju, tako i po dete.

Ako je punoletan, jasno je da ima pravo da donese odluku, možda je ta odluka loša i tvoja drugarica je u pravu, a možda majka preterano brine. Kako god, ona se ne može starati o njemu ceo život i motriti svaki njegov pokret.

Kako njoj pomoći? Sumnjam da je to moguće kroz jedan razgovor.
Momku je 22 godina i ima plan vredan je i lepo vaspitan

Za nju je to smak svijeta, ona se pita gde je pogrijesila pa joj dete želi ici daleko od kuće
🤷‍♀️

Kako joj pomoći?
i sama je svesna da tako treba, ali naša kultura to još nije prihvatila. Trebaće još par generacija da prodje da takve stvari ne samo postanu normalne već i da se na tome insistira. Završeno je vreme zadruga, života na selu gde si morao da se oslanjaš samo na svoje najbliže.

Opalis joj samar. Desnom. Pa levom. Odvedes kod psihologa na konsultacije.
Umesto da bude srecna sto joj je dete u tim godinama samostalno i zrelo ona drami.
Evo, ja se nadam da mogu kad bude trebalo, da te pozovem da meni lupaš te šamare. Jer, svaki roditelj koji voli svoju decu, želi u isto vreme da im bude bolje i da budu srećna, a takođe i da budu tu, jer to su naša deca. Ti to znaš, bolje nego ja, ja samo filozofiram rano ujutru.

Uvek se divim svojoj drugarici čije je dete u sedmom razredu rešilo da će preko, kod babe i dede. I pitala sam je jednom kako je mogla. Ona je rekla da nije bilo na njoj da može ili ne, morala je da ga podrži, a bilo joj je jako teško. Evo sad ga skoro dve godine nije videla i znam da živi za dan kad će doći.
Nisam sigurna da ću ja to umeti i odraditi kako treba kad dođe taj dan.

Evo, ja se nadam da mogu kad bude trebalo, da te pozovem da meni lupaš te šamare. Jer, svaki roditelj koji voli svoju decu, želi u isto vreme da im bude bolje i da budu srećna, a takođe i da budu tu, jer to su naša deca. Ti to znaš, bolje nego ja, ja samo filozofiram rano ujutru.

Uvek se divim svojoj drugarici čije je dete u sedmom razredu rešilo da će preko, kod babe i dede. I pitala sam je jednom kako je mogla. Ona je rekla da nije bilo na njoj da može ili ne, morala je da ga podrži, a bilo joj je jako teško. Evo sad ga skoro dve godine nije videla i znam da živi za dan kad će doći.
Nisam sigurna da ću ja to umeti i odraditi kako treba kad dođe taj dan.
Da,znam, iz licnog iskustva :)
I koliko god bih voleo da je tu kad dodjem kuci,drago mi je sto nije. Zato sto raste u coveka,samostalnog i sposobnog da donosi odluke o svom zivotu. I to pomislim kad mi nedostaje ta njuska da iskoci iz svoje sobe, i bude mi lakse. Njegova majka, kao i svaka majka teze podnosi,ali je svesna da je to prirodni sled dogadjaja.... A mi se pravimo da ne znamo da ponekad place kad je usamljena :).

jedared sam citirao i opet cu Jelenu tinsku (nisam njen fan ali ovo je ok)

"ljubav je i da kada dete pozeli da ode od vas da ga pustite" ... i mislim da je to poenta roditeljstva
nauci ga da razmisja svojom glavom, nekada neka se i opece, neka zivi i neka kad pozeli ode...gde god...
uvek ce znati da su tu roditelji koji ce ga bezuslovno podrzavati i voleti bez obzira na sve.

Drugarica ima problem sama sa sobom i svojim sebiclukom da ne ostane "sama"

verujem da bi veliki broj dece zeleo da se odvoji od roditelja i osamostali ali nemaju te mogucnosti
osim da odu u drugi grad ili van zemlje na studije.I taka studijska razdvajanja padaju tesko i deci i roditeljima
ali vremenom se svi naviknu i zivot se nastavlja..danas vajber cini cuda ..sto mnogima pre danasnjih generacija nije bilo dostupno

jedared sam citirao i opet cu Jelenu tinsku (nisam njen fan ali ovo je ok)

"ljubav je i da kada dete pozeli da ode od vas da ga pustite" ... i mislim da je to poenta roditeljstva
nauci ga da razmisja svojom glavom, nekada neka se i opece, neka zivi i neka kad pozeli ode...gde god...
uvek ce znati da su tu roditelji koji ce ga bezuslovno podrzavati i voleti bez obzira na sve.

Drugarica ima problem sama sa sobom i svojim sebiclukom da ne ostane "sama"

sebichluk!? auuu

Ona kazhe shto nekako mogu i ja razumeti "ako mu nije dobro ako ga neshto muchi ja nisam tu , jednostavnu nemogu da mu se nadjem u 15 minuta"
i to je njen najvetji problem. To nije sebichno to je ljubav

s druge strane kolko vidim Momak pomjera odlazak i vjerujem da je to zbog nje

nije problem shto on zheli da se osamostali vetj je problem daljina

sebichluk!? auuu

Ona kazhe shto nekako mogu i ja razumeti "ako mu nije dobro ako ga neshto muchi ja nisam tu , jednostavnu nemogu da mu se nadjem u 15 minuta"

to nije ljubav to je sebicluk ! Isto moja mama meni pravila "dusebrizne saveta" meni konju od 40 sa porodicom (vidi potpis) i kao sta ces u NS pa svi hrle u Bg a ti kontra. Naravno da cu gde me srce vodi i gde smatram da ce nasoj deci biti bolje.
I nisam pogresio.

A da iz istog razloga "ljubavi" mamine nisam otisao 1998 - 1999 - 2000. u Nemacku kod tetke !

sebichluk!? auuu

Ona se njemu ne moze naci za 15 min ni da je on u Borci a ona na Banjici, realno.
Sebicluk je teska rec, ali je realna. Nece sebi da prizna da on vise nije dete nego odrastao covek. Ja znam kako je, u jednom periodu nisam nocima spavao kad njemu nije bilo dobro a ja na drugoj strani sveta, majka mu kuci a on u trecoj zemlji... U najboljem slucaju 12 sati do njega.
Neka ne gusi dete dok ima zelju i volju da proba, uvek postoji i povratna karta ako resi da odustane.

Nije to samo sebicluk.To je vise Strah od starosti i samoce koje ce godinama da dodju,ako on zauvek ostane tamo da zivi i radi,sto bi rekli snadje se u zivotu.Sa druge strane to nije neka velika daljina 300km to je 3 sata voznje moze svaki vikend da dolazi kuci prvih mesec dana a kasnije moze 1 mesecno zbog troskova.

Kako joj pomoći?
Jesu i nju vezivali za radijator

Razumem ženu sa jedne strane. Danas su deca manje samostalna nego što su pre bila, jer i sama adolescencija traje duže nego pre. Kasnije se pronalazi posao, stupa u brak itd. Žena je sigurno zabrinuta oko pitanja da li će se dete snaći, jer generalno roditelji uvek decu gledaju kao male, koliko god godina oni imali. Ipak, dete joj se nikada neće osamostaliti ukoliko ga bude tako vezala uz sebe. Razumem da je daleko i da bi je bolelo ali ipak za mentalno zdravlje deteta je veoma važno da ga roditelji puste da ima izbor u vezi sa svojom sudbinom. Na kraju krajeva, ako mu tamo ne bude išlo, uvek će imati gde da se vrati. Zaključak je da, ako ona kao majka toliko voli za dete, treba da ga pusti da ide za svojim željama, jer te želje po priči nisu nerealne. :)

Ja kad odem sa koleginicom na put, pa svratimo da obiđemo njenog sina, noramo prvo da ga pozovemo. Ona mu kupila svašta nešto, on nas ispalio. Tipa, zašto se niste prvo najavile? Tu mu je devojka i sada spava. Morale smo se pola dana vrteti po gradu i čekati da se dotična probudi, pa da odemo.Teškooee!
Ja sam imala, "tu sreću", da se moji mnogo nisu sekirali oko toga.

Poslednja izmena:
Ja kad odem sa koleginicom na put, pa svratimo da obiđemo njenog sina, noramo prvo da ga pozovemo. Ona mu kupila svašta nešto, on nas ispalio. Tipa, zašto se niste prvo najavile? Tu mu je devojka i sada spava. Morale smo se pola dana vrteti po gradu i čekati da se dotična probudi, pa da odemo.Teškooee!
Ja sam imala, "tu sreću", da se moji mnogo nisu sekirali oko toga.
e to vidis nieuredu
znaci da mi dodje keva i da ceka dok neka gospodjica resi da ustane
tog igranog filma za odrasle nes gledat

Back