KninGrad
Iskusan
- Poruka
- 6.244
Zanima me da li postoje neke dobre knjige sto opisuju drugi svetski rat sa "druge strane", to jest iz nemacke perspektive. Zasto su usli u rat, zasto su mrzili jevreje, sta im je bio krajnji cilj i tako dalje? Isto tako hocu da znam zasto su palili knjige i koje knjige su paljene? Mi smo uceni i vecina nas jos uvek veruje da su oni 100% bili u krivu, ali ako pogledamo realno, stvari nikada nisu samo crno bjele. Necu da ispadne da uporedjujem Srbe ili Sirijce sa Nemcima ali je istorija koja je danas manje vise opste prihvacena na zapadu i nekim drugim delovima sveta o ratovima devedesetih i ovih skorijih 100% netacna.
Isto tako me zanima ako se negde mogu naci podaci o tome koliko Srba je stradalo za vreme drugog svetskog rata, ali jos bitnije od koga. Na primer koliko je Srba stradalo od Nemaca, Italijana, Albanaca, Hrvata, Muslimana, Bugara, Madjara, komunista, cetnika itd.
Isto tako me zanima ako se negde mogu naci podaci o tome koliko Srba je stradalo za vreme drugog svetskog rata, ali jos bitnije od koga. Na primer koliko je Srba stradalo od Nemaca, Italijana, Albanaca, Hrvata, Muslimana, Bugara, Madjara, komunista, cetnika itd.