Druga kuca

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Imate li drugu kucu,mesto gde provodite ravnopravno vremena koliko u svojoj,pod uslovom da to nije na poslu ili u firmi?
Kafana,kladionica,teretana,svalerski stek...:)

Bila nekad druga kuca... kafic u kraju. Cesto sam tamo vise vremena provodio nego u pravoj kuci. Radjale se ljubavi, dozivljavala teska pijanstva, docekivale Nove godine, slavili rodjendani... Dok se drustvo nije "rasturilo" Dosle obaveze na poslu, prema porodici...

Secam se jedne godine 30. Decembara. Vracao se posla i svratio na kafu. Ja i jos 2 druga. Posle kafe pivo. A onda dosao jos jedan drug i jos jedna tura... I tako se skupilo celo drustvo nas petnaestak ostali smo ujutro do 4-5. Sutradan posle podne smo se opet zagrevali za docek na istom mestu. Razisli se i nekako smo opet posle doceka svi zavrsili u tom kaficu, toliko smo se ponapijali da smo poceli da pevamo ringe ringe raja, kolaricu panicu... Nekim likovima iz kraja koji su se tu zadesili posle suze na oci koliko su se smejali slusajuci nas. I tako smo ostali do 7-8 ujutro.

Poslednja izmena:
moja kuca je i prva i druga i treca..mislim imam ja i sve ostalo al zena je stalno u kujni ili spaizu ,podrumu,shtali ,oboru, gotovo neprimetna pa mi minimalno smeta ...

Не знам, има више места где сам као код куће.
Баш нешто сад мислим, рекао Шуле - викендица, можда, када бих ја проводио више времена у њој.
Али, планирам да тамо чешће боравим.

Komsinica, Romkinja-muslimanka iz Beograda (sumadijsko-vojvodjanski govor), sada udovica. Pobozna, istovremeno sujeverna, probala je da mi nabaci neku rodicu od 15 godina sto sam kulturno odbio. Par puta sam pijan prespavao kod nje, mada joj cesto pomazem i prevodim kad se isprijece dosadne administrativne zavrzlame. Pomogao sam joj isto tako kad je sahranjivala muza, mada mi je na rukama umirao kad je dozivio srcani udar, momci iz hitne nisu mogli nista da ucine. U to vrijeme, u toku dzenaze, dosla jos dvojica Bosnjaka (njene rodbinske veze, odnosno svojta, pili smo par puta u gradu, locu kao smukovi), prisustvovao sam ritualu pranja pokojnika (kao neko ko je tradicionalno hriscanin i pravoslavac), nesto docnije sjedim u dzamiji, kad zvoni telefon ovom jednom, cuje se sugestivni refren pjesme "Daj da se pije", Asima Bajrica.

Гледам већ пар дана понуде бетонских роштиља на нету, за викендају.
Напољу пингвини, баш сам се на време сетио лол
Лепи су, имају и мини сушницу.

Back