Друг Богић Богичевић: Зло је подигло главу и Босну и Херцеговину још желе разбијати!

И до своје тристоте године ће да држи курс зацртан на заседању у Бихаћу 1957 и оштро се бори против великосрпског шовинизма.

са образом попут корњачиног оклопа (ни ђон није више адекватно поређење), вуку се и даље по штампи, смрде на сумпор и асоцирају на смрт и ђавола, крештавим гласом спомињући времена кад су били бог и батина србима... ужас :sad2:

Ja se iznenadio kad sam vido koje je godište , ja kontao to neka partizančina od stotinu ljeta .

Тај задњи сазив председништва је имао доста тих младих и перспективних другова... Ено и Васил Тупурковски је још жив, мада чујем да је у мардељу.

Тај задњи сазив председништва је имао доста тих младих и перспективних другова... Ено и Васил Тупурковски је још жив, мада чујем да је у мардељу.
Čujem da su njegovi brkovi i džemperi u današnje vreme postali modna ikona za sve hipstere od Brizbejna i Grinič Vilidža do Mojmilova .

Човек је био испред свог времена.
Nije jedini. Da njega nije bilo, ne bi bilo ni mnogih dobrih ljudi u toj tamo Bosni, primjerice kao što je ovaj fini gospodin koji je i mnogim bošnjačkim imamima "skidao mrak" i otvarao oči:
:per::per::per:

" Bogić Bogićević: Čovjek koji je rekao "ne"

Bogić Bogićević, član Predsjedništva SFRJ: "Sve što sam radio, radio sam sam, bez bilo kakvih tajnih i javnih dogovora i špekulacija. Dakle, sam sam odlučivao u skladu sa svojom savješću, imajući stalno u vidu da predstavljam cijelu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, bez obzira na naciju i vjeru".

"Nacionalistička histerija

RSE: Javnost tada, više ili manje, još ne sluti šta se sprema. Vaš je dolazak na funkciju člana Predsjedništva bio u vrijeme kad je takozvana "jogurt revolucija" u Vojvodini već okončana, Milošević je održao onaj ratni govor na Gazimestanu povodom 600 godina bitke na Kosovu. Dakle, ulazite u grotlo, ako mogu tako da se izrazim.

Bogićević:To je tačno. 1989. godina je po mnogo čemu bila dobar signal, da ne upotrijebim velike riječi poput istorijska godina ili godina prekretnica, za sve što će se događati u narednom periodu. Te godine imali smo takozvano "događanje naroda", koje će kasnije prerasti u ubijanje naroda. Imali smo, na Gazimestanu bukvalno najavu rata. Čak je i u detaljima već bilo jasno šta se sprema. Sjećam se, naprimjer, toga da je problem bio čiji će vijenac na Gazimestanu biti položen prvi, vijenac Srbije ili Federacije. Milošević tako nije dozvolio da Drnovšek, prvi čovjek države, polaže vijenac prije njega na spomenik na Gazimestanu. Pa smo našli kompromis tako da su vijenci uporedo polagani. 1989. je došlo i do formiranja HDZ-a, kada je Tuđman najavio preporod Hrvatske. Ta godina će ostati zapamćena po nacionalističkoj histeriji. Jedan nacionalizam je uvijek porađao drugi nacionalizam. Ne treba zaboraviti da je na ovim prostorima, za razliku od onog romantičarskog nacionalizma u feudalno doba, nacionalizam uvijek porađao totalitarizam. Između balkanskog nacionalizma i noža samo nas je jedan korak dijelio."
http://www.slobodnaevropa.org/content/article/1045338.html

Ово је суштина. :ok:

Ali najveća tragedija je u tome, što on i još poneko misli da je sa tim učinjeno nešto dobro.

On je ustvari sa tim pokazao, da je u SFRJ sve dozvoljeno, čak i veleizdaja i razbijanje zemlje a najviše rukovodstvo sa preglasavanjem vojsci veže ruke.
On je taj, koji je pao pod uticaj mafije iz (Slovenaca, Hrvata i Šiptara) i sa svojim glasom prevagnuo da se vojsci JNA vežu ruke a lopovi i mafija dobije krila i krene u juriš u najveću nesreću koju su ovi narodi doživjeli.

Njega i onoga generala Divljaka stidjeće se svi njihovi potomci i generacije ako bude ko ostao iza njih.
Dabogda umirali u najvećim mukaka koje mogu snaći živi stvor.

Njega i onoga generala Divljaka stidjeće se svi njihovi potomci i generacije ako bude ko ostao iza njih.
Dabogda umirali u najvećim mukaka koje mogu snaći živi stvor.

То исто можеш рећи и за Славка Перовића и Новака Килибарду код вас, као и за многе без разлике у Србији у то време као Марко Никезић и Латинка Перовић.

Нисам читао цео текст у наслову, У прве две три реченице се одмах види куда текст води.

- - - - - - - - - -

Нисам читао цео текст у наслову, У прве две три реченице се одмах види куда текст води.

То исто можеш рећи и за Славка Перовића и Новака Килибарду код вас, као и за многе без разлике у Србији у то време као Марко Никезић и Латинка Перовић.

Da ali on se našao u pravom trenutku na pravom mjestu i svojim NE prouzrokovao balkanski pokolj.

Back