@hirajgoagain moram da ti pojasnim gornji post.
Muzika je moja, a post je o nekome drugome - neko drugi mogu biti i ja u proslom trenutku vremena, dakle, u proslosti, prije neke promjene, koja ne znaci da sam prestao da se drogiram, nego nesto drugo mozda, a mozda i znaci? To je "bivsi".
Vrati se na "Ti si mi u krvi", zar ti ne pada na pamet slika nekoga ko lezi u krvi? To sam mozda i ja, u buducnosi, ako uradim nesto sto mozda ocu, ali ne zato sto bi sebi naudio, nego zato sto bi me neko drugi iskasapio. Na kraju se prodizirao i umro se odnosi na ono sto sam pisao o endorfinima, jer mozda mislim da svako od nas mozda umire od endorfina, prije nego sto umre od onoga sto je htjelo da izazove smrt, i sto bi je sigurno izazvalo da se nisu oni umijesali. I da se mozda i umire samo zato sto se oni mijesaju, tj. kad se oni umijesaju.
Dakle, iluzija i hiperbola je smrt koju nije izazvao sam organizam sebi, mozda. A MOZDA I NIJE.
Zamislimo situaciju:
S ledja na mene leti kamen od milion tona, koji je ispalio neki top brzine svjetlosti. Ja sam kosmonaut, i u bezvazdusnom sam prostoru, ne mogu osjetit strujanje vazduha prije nego sto me udari. Ni da nesto cujem prije toga pa se okrecem oko sebe, jer nema vazduha, niti je organizam toliko brz da ce pri samom udaru u lobanju pri brzini od brzini svjetlosti izazvati dovoljno vremena da prije nego sto umrem se izluci previse endorfina i ubije me.
Ali mogu da se pitam zasto sam otiso u bezvazdusni prostor?
Ti si najdvosmislenija na temi, tako da, molim te...