Driver za graficku karticu

Ilija Mitic

Početnik
Poruka
6
Vec 2-3 nedelje imam problem oko drajvera za graficku karticu koji nikako ne mogu da instaliram iz nekog razloga...
U sustini imam kantu od kompa, ali za moje zahteve je do skoro bio sasvim dobar. Medjutim, od skoro nisam u mogucnosti da igram browser igru haxball, jer mi je konstantno dropao fps i prakticno je nemoguce igrati. U pocetku nisam znao sta je u pitanju pa sam odlucio da reinstaliram windows. Ovaj put ni to nije pomoglo pa sam presao sa sedmice na windows 10 i instalirao sve neophodne drajvere preko DriverPack Solutiona koji to radi automatski. Medjutim, kada je trebalo da instalira drajver za graficku, izlazi ova poruka otprilike “No AMD Graphics driver is installed”. Pokusavao sam da preko interneta nadjem drajver i sam instaliram ali nisam imao nekih rezultata, a kada ulazim na igru fps je oko 20 (uvek mi je bio konstantno 60).
U pitanju je AMD Radeon HD 7480D integrisana graficka, outdated naravno (ne mogu da je nadjem ni na zvanicnom sajtu AMD-a pa da tu instaliram drajver), ali da li postoji bilo kakvo resenje ili je komp jednostavno za potok i moram da ga menjam?

Vec 2-3 nedelje imam problem oko drajvera za graficku karticu koji nikako ne mogu da instaliram iz nekog razloga...
U sustini imam kantu od kompa, ali za moje zahteve je do skoro bio sasvim dobar. Medjutim, od skoro nisam u mogucnosti da igram browser igru haxball, jer mi je konstantno dropao fps i prakticno je nemoguce igrati. U pocetku nisam znao sta je u pitanju pa sam odlucio da reinstaliram windows. Ovaj put ni to nije pomoglo pa sam presao sa sedmice na windows 10 i instalirao sve neophodne drajvere preko DriverPack Solutiona koji to radi automatski. Medjutim, kada je trebalo da instalira drajver za graficku, izlazi ova poruka otprilike “No AMD Graphics driver is installed”. Pokusavao sam da preko interneta nadjem drajver i sam instaliram ali nisam imao nekih rezultata, a kada ulazim na igru fps je oko 20 (uvek mi je bio konstantno 60).
U pitanju je AMD Radeon HD 7480D integrisana graficka, outdated naravno (ne mogu da je nadjem ni na zvanicnom sajtu AMD-a pa da tu instaliram drajver), ali da li postoji bilo kakvo resenje ili je komp jednostavno za potok i moram da ga menjam?
pa skini amd catalist za tu graficku kartu. ja na mom racunaru sam imao hd 8750m i tek kad sam intalirao katalist driver je radilo. noviji drajveri ne rade. I otidji u device manager kod graficke karte pogledaj da li postoji uopste drajever.

Jel' 32 ili 64 bit-a?

Prvo skini ovaj drajver za brisanje starih drajvera :

AMD Cleanup Utility to Remove AMD Driver Files | AMD

pa kad to završiš instaliraj update Windowsa to uradi za početak.

potrazi na sajtu proizvodjaca ploce, posto je integrisana, moguce je da ces tamo naci u okviru drajvera za ploci.
Vec sam trazio na sajtu i ne mogu naci svoju graficku uopste...

pa skini amd catalist za tu graficku kartu. ja na mom racunaru sam imao hd 8750m i tek kad sam intalirao katalist driver je radilo. noviji drajveri ne rade. I otidji u device manager kod graficke karte pogledaj da li postoji uopste drajever.
Skinuo sam i catalist bas danas i situacija je ista, fps dropa cak ispod 20, ne znam sta moze biti?

Jel' 32 ili 64 bit-a?
32 bita

u startu verovatno imas problem sto si stavio desetku..rece da ti je slabiji kompjuter..onda mu desetka prosipa creva.
Em to, em verovatno da dolazi do konflikta jer drajver mozda ne podrzava WIN 10, ako je tacan ovaj katalog, poslednja verzija drajvera je iz 2015. ista gdina kada je lansiran Windows 10, pitanje je da li je drajver 100% kompatibilan.

Trebalo bi posle kad obrišeš stare drajvere da probaš prvo i ovo skeniranje sfc /SCANNOW u CMG Admin ako je sve čisto onda update sistema i instaliraš drajver koji sam ti dao. Ako ti nije jasno ima na youtube video rešenja u detalje kako treba

Poslednja izmena:
Pa ovo je 7470 a njemu je potrebna 7480D, moze da proba, mada pitanje je jer ove 2 grafike iako slicne nisu na istoj arhitekturi.
То је само називно. У таквом пакету су најчешће драјвери за целу серију и 72xx, 73xx, 74xx, 75xx, 76xx...
Нису тамо толико докони да праве посебан драјвер за сваки модел картице.

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Da li mogu da idem sada na update windowsa, pa da instaliram drajver, posto vidim da je ipak nasao nesto?

Back