Дритан Абазовић

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.274
Ок, постоји тема о политичким дешавањима у ЦГ. Посебно је актуелна ових дана, с обзиром да су у неђељу били парламентарни избори.

Ипак, отворио бих посебну тему о лику и дјелу Дритана Абазовића.

Да ли је Дритан Абазовић политички геније,

или је Дритан Абазовић обична будала којој се посрећило, тј. случајно су му се склопиле коцкице.

Дакле, на почетку каријере је био један од највиђенијих посланика у ЦГ парламенту. Онда је, као Албанац, изабран за председника политичке партије која је, чини ми се, тада освојила само 4 посланичка места у парламенту који има 77 посланика. Ово што кажем да је Албанац, немам ништа против тога, таман посла. Али јесте мало чудно у једној доста конзервативној средини каква је Црна Гора, посебно имајући у виду дешавања на простору екс Југославије у претходних пар деценија.

И Дритан (некада смо га звалии Дритан Четник), као мали политичар са само 4 посланика постаје потпредседник Владе, још и задужен за део владе који располаже физичком силом (неки координатор служби бебзедности или тако нешто..не сећам се функције, а боли ме Стојков мениђер да гуглам).

Да кажеш, 'ајде, посрећило му се. Међутим, он обара Владу у којој је потпредседник, а затим формира Владу у којој он постаје Председник Владе. И данас је он председник владе у техничком мандату. ДПС су у ЦГ били обзиљни играчи, али их је Дритан изиграо. Потписао је и Темељни уговор са СПЦ, што ни Влада Кривокапића није могла (не знам разлоге).

Онда следе парламентарни избори у којима иде у коалицију са Бечићем. Читам по нету, да кад је издао Владу Кривокапића (не неког Владимира Кривокапића, већ државну Владу председника Владе Кривокапића), тада је и Бечића сменио, чини ми се, са места председника скупштине. А овај га прима у коалицију, иако би Дритан био негде на ивици цензуса.

И, тако, Дритан освјаа 4 мандата. Међутим, Дритан се озбиљно у предизборној кампањи закрвио са Микијем Спајићем, будућим мандатаром Владе. Мики Спајић изјављује да неће са ДПС и неће са Дританом, с обзиром да му је Дритан наместио неку аферу са неким Квоном (молим да се има у виду да нити сам из Црне Горе, нити имам икакве везе са ЦГ, ни рођачке ни друге, па и не пратим превише ситуацију у ЦГ, осим што волим ЦГ, јер смо у тој мери исти, да смо практично једно).

Е, сад, Спајић прича да неће са Дританом јер му је Дритан наместио ту аферу (и, изгледа, смањио покрету ПЕС пар процената гласова, можда таман за толико за колико би било потребно да имају комотну већину за бирање партнера, а сада не могу баш много да бирају).

Дритан изгледа може да преј'ебе сваког политичког сарадника, јер то је политика, а да сутра опет буде супер са свима (ово не пишем у негативном контексту). рекао бих, како ми се чини за сада, да Дритан политику не схвата лично. Па, сад сам љут на некога, нећу са њим, или...са овим сам добар, не могу са њим да се политички замерам.

Да ли је Дритан геније, видећемо у наредном периоду. Први тест је, да ли ће моћи да буде део будуће ПЕС власти, с обзиром да се свесно, неки би рекли и без разлога, закрвио са Микијем Спајићем непосредно пред изборе.

Back