Dresura Cane Corsa

• Začetnik teme Začetnik teme Svk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Svk

Početnik
Poruka
3
12401841_1042752449109280_3671085799675719473_o.jpg

Ljudiiii,
Treba mi neizmerno vasa pomoc!

Uzeo sam psa Cane Corsa zenku staru 5,5 meseci... preslatka... raspolozena... itditd
Prethodni gazda je nikada izvodio u setnju niti je ikada pustao van dvorista (veliko dvoriste, sa majkom i bratom je bila)... Iznenadjujuce je brzo prihvatila mene i novo okruzenje (dvoriste i domacu kucu koja je i nju prihvatila)...

1. Setao sam je u svom dvoristu na povodcu skoro bez problema, ali pri otvaranju kapije, pas legne, ne mrda, podvije rep i pocne da se trese od straha... Saznao sam da je to tako kada se pas ne navikne na izlazenje i na razne zvukove pa sam kod kuce malo lupao grebao da se ona navikne... Ova moja mozda primitivna metoda je urodila plodom, i izasla je 2 metra iz dvorista ja sam je pomazio, a ona je ko furija uletela nazad u dvoriste... dalje od toga nismo otisli vec par dana...

2. Pas ne laje, i uplasi se laveza drugih pasa... z:cry:

Stvarno mi treba pomoc ljudi koji su radi da mi priteknu u resavanju ovoga... Nadam se da cu dobiti bar polu strucnu pomoc (tj da se reci bez trauma i ostalih posledica po nju...

Unapred puuno hvalaz:) z:) z:) z:)

uh pas je istraumiran :(
a da probas sa keksicima..kad izadje, dobije nagradu
pa izlazak onda vezuje za nesto sto voli

UCIMO DA LAJEMO!!!
doduse zvucimo kao petao, al idemo ka boljem... lajne ponekad i normalno...

Sto se tice izlazaka i to je krenulo al ide polako... Dajem joj granule... Ide polako proces... Nasao sam pomoc :))))))

Ako znas kako jos da ubrzam proces super bi mi doslo :D

pitala sam prijatelje koji imaju iskustva u tome i kazu da psa treba da vezes povocem za drugog psa koji nema taj problem
i da ih tako zajedno izvodis iz dvorista, jer ce onda emocija koju drugi pas ima kad izlazi napolje polako da prelazi i na malenu
i obavezno oma daj keksic kao nagradu kad izadju napolje
jednostavno joj za taj izlazak iz dvorista priredjuj samo lepe stvari..daj joj lopticu kad izadjete iz dvorista..neku igrackicu
i kazu da je to nacin da se vrlo brzo adaptira na prostor van dvorista

Back