Dremka tokom dana je dobra za mozak

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.500
Shutterstock_1302174613.jpg

Redovno dremanje tokom dana dobro je za naš mozak i pomaže mu da duže ostane veći, kažu istraživači sa Univerziteta u Londonu.
Tim naučnika je pokazao da je mozak dremača veći od ostalih za 15 kubnih centimetara, što je ekvivalentno odlaganju starenja za između tri i šest godina.

Međutim, naučnici preporučuju da dremanje bude kraće od pola sata, iako mnogi zbog posla ne mogu da nađu vremena ni za toliko.
Mozak se sa godinama prirodno smanjuje, ali za odgovor na pitanje da li bi dremke mogle pomoći u prevenciji Alchajmerove bolesti biće potrebna dodatna istraživanja.

Zdravlje mozga važno je za zaštitu od demencije, koja ima veze sa poremećenim snom.
Naučnici navode da loš san tokom vremena oštećuje mozak, izazivajući upalu i utičući na veze između moždanih ćelija.
Isto tako upozoravaju da se ne svodi sve na pronalazak udobnog mesta za dremku na poslu - preporučuje i druge načine za brigu o mozgu.
BBC

A nekad ako dremnem od umora to me slomije vise nisam ni za sta
to je zato sto ne znas da se odmaras - nije to isto, dremka-spavanjac i odmaranje

ja prvo krenem da se odmaram, cak nekada dok jos radim, pa dok dodje vreme za spavanjac, ja sam se vec odmorio

covek nije stvoren da rmba, nego da bdi

ja sam cak i radio dok su mi oci na pola koplja, san me hvata, ali to je zato sto se nisam umorio od tog posla... recimo da izvezem do mora 15 sati - telo nije umorno, ali mozak mora da se prebaci na dominantnu nizu frekvencu, a tu vreba san - bdenje se trenira, pitaj vernike

Petru, Jakovu i Jovanu Isus je rekao: "Tako, niste mogli jedan sat da probdite sa mnom? ... "Tako ne mogoste ni jedan čas probdeti sa mnom?" (Mt. 26:400

mnogim ljudima ja tako pricam, a oni vidim ih, tonu u san, svojoj zeni npr.
e, ali je budna kada trebamo da se svadjamo
radi se o frekvencama uma, za koje sam ja ekspert

Poslednja izmena:

Back