Dramska umetnost

• Začetnik teme Začetnik teme Brankomm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Konkurencija je velika,primaju samo 12 brucosa(ako mislis na katedru glume),a prijavi ih se deset puta vise.Vrlo je tesko upisati,pa cak i ako si pre toga is(la)ao na casove glume kod nekih nasih glumaca.Na prijemnom imas dva kruga:siri i uzi.Za prijemni spremas neki komad Sterije Popovica,Nusica...,recitaciju.Ako prodjes u uzi krug onda opet spremas nesto po svom izboru,ali oni cesto daju da izvedes neku scenu,npr:pirocanska svadba i tome slicno.Nadam se da sam ti bar malo pomogla.Ako ti jos nesto nije jasno,javi se.

:) ja sam prosle godine probala na glumi, pa evo nekoliko informacija iz prve ruke...prijavi se 400,primaju 12 na budzet i 8 samofinansirajucih...ljudi se spremaju manje -vise ozbiljno,oko 6 meseci...ja sam luda, pa sam se spremala 20 dana...najbitnije je da budes Ti, jer oni u sustini ne zele da cuju Cehova, Dostojevskog ili Nusica, nego da vide kakav si bas ti...opusti se...glasno i razgovetno pricaj...glupo zvuci, ali reci sebi ovako: OVO JE MOJIH 5 MINUTA, I JA CU SADA DA POKAZEM STA SVE ZNAM...iskreno zelim sve najbolje,good luck

engleskinja:
SICILY:
A koliko je bitan fizicki izgled u svemu tome, posto sam cula da se i to gleda?!

Nisam znala da se i to gleda.
Pa sta traze ,kako treba da izgledas?

Kazu da profesor-ka u svojoj glavi ima koncept kako bi osobe trebalo da izgledaju, pa takvi i imaju prolaznost! Mada, to samo kazu..ne znam je li dezinformacija?!

:?: :arrow: A jel zna neko nesto o Dramskoj umetnosti na BK Univerzitetu?? Kakav je prijemni, sta se trazi, koliko je kesa i sl.??

:?: :arrow: A jel zna neko nesto o Dramskoj umetnosti na BK Univerzitetu?? Kakav je prijemni, sta se trazi, koliko je kesa i sl.??[/quote]

Cula sam samo da su profesori dobri(bolja plata pa svi otisli tamo)

Na FDU je cini mi se, uglavnom preko veze. Ako ti je mama, kuma ili komsinica glumica ili vec neko u tom poslu imas mnogo vece sanse. Mada, naravno, prime i neke ljude koji im se ovako svide. Cinjenica je da su neki profesori imali odredjeni "tip" devojaka koji im se svidjao, sto se vidi kad pogledas neke klase. Ali ne moras da budes Angelina Jolie.

Za BK mislim da je isti prijemni, samo primaju vise ljudi. I kosta cini mi se oko 3 - 3 i po hiljade evra za godinu.

Back