Dramaticno opasni suhomesnati proizvodi!!

- Vrat, kosti, trtica i koža upravo su delovi tela u kojima se najviše zadržavaju hormoni i antibiotici koji se daju pilićima putem ishrane, a često se nalaze i razne bakterije, poput salmonele i ešerihije. Takvo meso ne samo da je nekvalitetno već je potencijalno i opasno. U Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji nekada se koristilo za prehranu pasa i mačaka, ali je i to zabranjeno.

:eek: :eek: :bljak::bljak:

Ja stvarno ne znam postoji li danas išta od hrane a da nije prepuno kojekakvih otrova.

Od tih "suhomesnatih" ( suhih i u tragovima mesnatih) proizvoda niko ni ne očekuju da budu zdravi, ali i ono što nam proturaju kao zdravu hranu je prepuno ko zna kakvih otrovčina.
Tako su svi oni integralni keksići "sa celim zrnima žitarica", koji su navodno zdravi, nafilovani visoko fruktoznim sirupom, sojinim lecitinom, pojačivačima ukusa, i ko zna kojim sve emulgatorima/aditivima, voće i povrće pretopljeno herbicidima i ostalim "zdravim" supstancama, podjednako su zdravi i mlečni proizvodi, a o "multivitaminskim" sokovima da se i ne govori... :dash:

Ja stvarno ne znam postoji li danas išta od hrane a da nije prepuno kojekakvih otrova.

Od tih "suhomesnatih" ( suhih i u tragovima mesnatih) proizvoda niko ni ne očekuju da budu zdravi, ali i ono što nam proturaju kao zdravu hranu je prepuno ko zna kakvih otrovčina.
Tako su svi oni integralni keksići "sa celim zrnima žitarica", koji su navodno zdravi, nafilovani visoko fruktoznim sirupom, sojinim lecitinom, pojačivačima ukusa, i ko zna kojim sve emulgatorima/aditivima, voće i povrće pretopljeno herbicidima i ostalim "zdravim" supstancama, podjednako su zdravi i mlečni proizvodi, a o "multivitaminskim" sokovima da se i ne govori... :dash:

I ZNACI STA? TO ZNACI DA SE U MEGAMARKETIMA, MESARAMA, CEVABDZINICA, PEKARA JEDNOSTAVNO VISE NE KUPUJE HANA!!! SAMO EVENTUALNO ZA LICNU HIGIJENU I GOTOVO. A HRANA SE KUPUJE DAKLE OD PROVERENIH SELJAKA. TACKA.

I ZNACI STA? TO ZNACI DA SE U MEGAMARKETIMA, MESARAMA, CEVABDZINICA, PEKARA JEDNOSTAVNO VISE NE KUPUJE HANA!!! SAMO EVENTUALNO ZA LICNU HIGIJENU I GOTOVO. A HRANA SE KUPUJE DAKLE OD PROVERENIH SELJAKA. TACKA.

Ja sam se cvrsto zamislio kad sam video u marketu sir neki vodnjikav u kesi 120din kg..mislim se koji je taj seljak ,gde su tolike krave da mu se isplati da sakluplja seno cele godine ,hrani,cisti,muze, pravi sir i da mu se sve to isplati za 12o dinara a litar nafte `160dinara? Obzirom da krava gotovo i da nema vise po selima znaci da tu od sira nema ni s nego neka biljna masnoca griz i ko zna sta jos.Takv nam je iburel garantovano. Inace Pile sto kljuca po dvoristu i ovi nabildovani pilici nemaju veze jedno sa drugim.

Ja sam se cvrsto zamislio kad sam video u marketu sir neki vodnjikav u kesi 120din kg..mislim se koji je taj seljak ,gde su tolike krave da mu se isplati da sakluplja seno cele godine ,hrani,cisti,muze, pravi sir i da mu se sve to isplati za 12o dinara a litar nafte `160dinara? Obzirom da krava gotovo i da nema vise po selima znaci da tu od sira nema ni s nego neka biljna masnoca griz i ko zna sta jos.Takv nam je iburel garantovano. Inace Pile sto kljuca po dvoristu i ovi nabildovani pilici nemaju veze jedno sa drugim.
Da, Jary, ali za sve je kriv sam potroshac jer zeli kilo pilecih bataka za 200-300 dinara, a kako je to izvodljivo?
Mislim da ljudi danas jedu uzasne kolicine mesa jer je meso ( mislim na ovo puno hormona i antibiotika) zaista jeftino.

Ja piletinu i svinjetinu skoro da uopste vise i ne jedem jer kada samo vidim slike i reportaze o zivotu i uslovima zivota tih jadnih zivotinja
padne mi mrak na oci i izgubim svaku zelju za mesom.

Aaaa nikad vise ni pljeskavicu ni pastetu ni mesni narezak! Ju boze Mesni narezak to je najgore!
Nikad vise ni virsle ni kobasice! Ni salame! NIKAD to sam odlucio jos pre par meseci i nikad necu promeniti misljenje!!

Ali mene zanima da li je uredu mislim naravno da nije uredu ali u koliko toliko dobroj meri da li valja pilece belo meso? Znaci samo pilece belo bez trtice i ostalih delova gde se zadrzavaju hormoni itd..
I da li valja junece meso? Neki kvalitetni komadi?
Da li valja svinjsko meso ali naravno uzivo peceno nista preko fabrike i slicno..

skokni negde na selo po domacu koku da vidis sta je meso,ni bataku ne bi odoleo,ima i po pijacama samo provereno da nadjes

Pre par godina sam kod strine na selu jeo pilecu supu od pileta koje je stradalo tog jutra :( :D a onda meso je bilo i zapeceno sa krompirom iz baste..
To je bilo Fantazija! Nista lepse nisam probao..
Krompirici su bilo tako ukusni i tako mekani a meso je bilo neverovatno.. A zena uopste nije neki kuvar mislim nije kao da je ucila kulinarstvo xD sta vise nema vise od par razreda osnovne.
Tako da je primenjen neki najobicniji nacin pripremanja hrane a ne moze ukus da pobedi ni neki pravi kuvar sa ovim "mesom" iz prodavnica..

- - - - - - - - - -

skokni negde na selo po domacu koku da vidis sta je meso,ni bataku ne bi odoleo,ima i po pijacama samo provereno da nadjes

E pa to je bas problem :( kako da kupi covek meso tek tako.. A i ja imam strahove od trovanja posto mi se to desilo puno puta a meni je jos zeludac osetljiv. Uopste mi nije svejedno da kupim meso od nekog na pijaci :D

e to ti pricam,samo polako se pocinjem i za to tripovati jer i oni kupuju neke gmo koncentrate kojim ih hrane,nekako su jaja vodenjkasta,bas mora da se ubode provereno

Samo mi je zao sto kako vreme bude prolazilo vise necemo znati kakav je osecaj jesti prirodno..
Za jedno 40god kad budem u poznijim godinama verovatno tada nigde na svetu nece biti normalne hrane vec ce se jesti neka totalna hemija.. Verovatno ce meso da se proizvodi kao sto se proizvode bombone I zvake.. totalno fake

Back