DRAMATIČNO .....ILITI - LJUBAV BEZ KALKULACIJA.

Nisu primali zivotinje i imali su prave razloge.
Niko nije mogao obezbediti camce za sve zivotinje a ljudima zivotinje znace na razlicite nacine. Ne bi seljak razumeo zasto pas moze u camac a njegova koza ne a koza ce ujutro dati par litara mleka a pas ce zahtevati da se od coveka uzme deo hrane i da njemu. U njegovim ocima bilo bi to kao da covek nosi iz kuce cipele sa potpeticom i karmin a ostavlja gumene cizme i hranu u kuci. A za sve zivotinje nema mesta.

Ne bih ostavila svog psa ni za sta. Svi smo odrasli i sposobni da se brinemo za sebe a on potpuno zavisi od nas.

Nece u camac bez psa ili macke zato sto su prsli.

Zamisli, jos uslovljavaju spasioca da ako ne primi psa nece da se ukrcaju na camac?

A taj pas tezi kao neko dete. Dakle, zbog te ludace i njenog psa na taj camac nije moglo neko dete da se ukrca. Ali nju ne grize savest.

A spasilac ne moze da ih ostavi da se podave jer nije kreten.

I sta da radi u takvoj situaciji? Najbolje neki prejeb mada mozda bi onda ovu ludacu klepio infarkt ili nesto slicno...u svakom slucaju mesta za psa u takvoj situaciji nema.

Poslednja izmena:
Nece u camac bez psa ili macke zato sto su prsli.

Zamisli, jos uslovljavaju spasioca da ako ne primi psa nece da se ukrcaju na camac?

A taj pas tezi kao neko dete. Dakle, zbog te ludace i njenog psa na taj camac nije moglo neko dete da se ukrca. Ali nju ne grize savest.

A spasilac ne moze da ih ostavi da se podave jer nije kreten.

I sta da radi u takvoj situaciji? Najbolje neki prejeb mada mozda bi onda ovu ludacu klepio infarkt ili nesto slicno...u svakom slucaju mesta za psa u takvoj situaciji nema.

Sa kategoričkim odbijanjem da neće bez psa, primili su i psa !

Ja potpuno razumem te ljude, i ja verovatno ne bih hteo u čamac bez svojih mačaka

Вероватно не бих ни ја у чамац без мојих кућних љубимаца.
Вероватно.
И зато кажем--хвала Богу што уопште и нисам била у ситуацији да уопште размишљам и одлучујем...
Сад могу да причам само хипотетички...у стилу шта би било кад би било.

Вероватно не бих ни ја у чамац без мојих кућних љубимаца.
Вероватно.
И зато кажем--хвала Богу што уопште и нисам била у ситуацији да уопште размишљам и одлучујем...
Сад могу да причам само хипотетички...у стилу шта би било кад би било.

To gore sam napisao kad bi se samo ja pitao. A bojim se da bi u takvoj situaciji sigurno bio sa nekim, i da mi te osobe nebi dale da rizikujem svoj život zbog mačaka, ma koliko ih voleo

Ovisi iz kog kuta posmatramo situaciju. Ako smo vlasnici životinja, provodimo s njima mnogo vremena, onda nam sigurno nije svejedno šta će biti s njima, jer i to je živo biće koje se bori za život, koje mora jesti, piti...mnogo je tu situacija koje nam se vrzmaju glavom u takvim nekim vanrednim vremenima....i sasvim je normalno i po meni nimalo diskutabilno, da se probudi humanost, nesebičnost i da želimo dijeliti sudbinu sa svojim životinjama.
Onaj tko nema životinje, shvatit će to kao čin sebičnosti, kojim možda direktno ugrožavamo živote drugih ljudi.
Seljaci su opet priča za sebe.
Nemojmo osuđivati ovakve primjere. Vjerovatno bi i ja postupila isto.

Ja potpuno razumem te ljude, i ja verovatno ne bih hteo u čamac bez svojih mačaka
A sad kao da niko nema ili nije imao kucne ljubimce .
Dok Rvati na snimcima spasavaju stanovništvo i domace zivotinje , mi se bakcemo kucnim ljubimcima . Treba li da vlasnik ljubimaca ugrozava zivote drugih ljudi , ili kao sto videsmo na tv - u da onaj " neki" momak spasava svoga kera i odlazi na tavan , a babu ostavio matorim roditeljima u prizemlju.I što je još gore , da se o tome priča sa epitetom.

Saznajem iz medija za hiljade ličnih drama.
Ljudi se bukvalno dave, ali ne žele da uđu u čamac spasa bez svog psa ili mačke...
Zanima me vaš stav u vezi te pojave.

Da li je to ljubav prema životinji veća od želje za životom ?

Mislim da je u pitanju iskljucivo ljubav.Svako ko ima kucnog ljubimca je racunao na veliku dozu uzajamne ljubavi i sigurno je ima.Uzmimo u obzir da su ljudi bili u panici i liseni zdravorazumnog razmisljanja.Verujem da mnogi nisu zeleli da ostave svoju zivotinju na milost i nemilost stihiji.U pitanju je samo velika ljubav i strah.Potpuno razumem te ljude mada nikada nisam imala kucnog ljubimca.Mozada bi neki i rizikovali zivot zivotinje kada bi imali vremena da razmisle i stave u prvi plan svoj zivot ili nekog od ukucana.Neki bi i dalje ostali pri svom stavu iskljucivo iz ljubavi.

Znam licno coveka koji za vreme rata u Sarajevu nije hteo da ostavi svog psa. Dosao helikopter po njih, i on nije hteo da udje bez svog psa.... I onaj pilot krenuo bez njega, i onda mu se sazalilo ,jer je neprijateljska vojska vec dolazila... i spusti se opet da ih pokupi^^

Kasnije je taj covek emigrirao za Kanadu. Kanadska Ambasada platila njemu kartu, a on svom psu. :aha:

Saznajem iz medija za hiljade ličnih drama.
Ljudi se bukvalno dave, ali ne žele da uđu u čamac spasa bez svog psa ili mačke...
Zanima me vaš stav u vezi te pojave.

Da li je to ljubav prema životinji veća od želje za životom ?

Ja takodje nebi ostavila machku , ona meni vetj 8 godina poklanja svoju ljubav i ja naravno uzvratjam Sa ljubavi

Prije dvije godine sam imala vatrogasce u kutji stopila Mi se plastichna vaga djeca su sretjom bila u shkoli , muzh na poslu kad sam odkljuchala stan i vidjela taj gusti dim i kako machka skoro pa puzhe Po parketu suze i jecaj krenushe umotala sam jaknu oko nosa utrchala u stan i terasu otvorila shirom da mozhe jadna da izadje ......uspjela je :))

Nebi ostavila shto volim nema tih para

Back