Dragoslav Ognjanović ubijen je sinoć u sačekuši u Novom Beogradu!!!!!

A trebalo bi ovi iz komore ( advokatske) da se pozabave malo korumpiranim sudstvom, ali su i oni deo sistema pa zasto bi se bunili.

Адвокатура је једна од привредних делатности, а циљ сваке привредне делатности је стицање добити.Као што се пекар, апотекар или неки други привредни предузетник не могу бавити сузбијањем корупције у судству, тако се ни адвокати не могу бавити корупцијом у судству.

Корупција у судству је један унутрашњи феномен, којим се морају бавити људи који су унутар тог система, а не људи који су ван тог система.

Адвокат је само један приватник, који цео радни век чека испред нечије суднице да га прозову када судија то нареди.

Poslednja izmena:
Адвокатура је једна од привредних делатности, а циљ сваке привредне делатности је стицање добити.Као што се пекар, апотекар или неки други привредни предузетник не могу бавити сузбијањем корупције у судству, то не могу радити ни адвокати.

Корупција у судству је један унутрашњи феномен, којим се морају бавити људи који су унутар тог система, а не људи који су ван тог система.

Тако је.

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju, a trenutak kasnije spustio je pištolj i pobegao, piše nedeljnik Ekspres.

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

Изванредан пример криминалне личности
је убица Мише Огњановића.

Свако би требало да добро проучи овај цитат - изјаву сина адвоката
из које се види колико злобе има у једном криминалном уму.

Он се двоумио да ли да убије сина или не
а онда, вођен злом намером
одлучио да га остави живог
и да га вечно прогања чињеница
да је "издао" оца
показавши да је жив !

https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...u-glavu-potresno-svedocenje-sina-mise/hdeptgm

на саслушању у полицији говорио јe и Пeтар Огњановић.

- Отац и ја смо изашли из аутомобила и крeнули ка згради
кад нам јe убица пришао и пуцао у мог оца.
Нисам ни осeтио да мe јe мeтак погодио у шаку.
Сагнуо сам сe, подигао оца усправно и викао "тата".

Убица, који јe вeћ отрчао, у том трeнутку сe окрeнуо, поглeдао нас,
видeо да јe мој отац и даљe жив,
вратио сe до нас и с пeт хитаца пуцао у тату,
који ми јe био у наручју - рeкао јe Огњановић.

Ето, то су криминалци.
Ово је пример за оне који узму да их хвале
или неке проглашавају за хероје и сл.

Адвокатура је једна од привредних делатности, а циљ сваке привредне делатности је стицање добити.Као што се пекар, апотекар или неки други привредни предузетник не могу бавити сузбијањем корупције у судству, тако се ни адвокати не могу бавити корупцијом у судству.

Адвокат је само један приватник, који цео радни век чека испред нечије суднице да га прозову када судија то нареди.
Tako je, ali ako advokat zna da je drzavnom tuziocu i sudiji jako vazno koferce sa parama onda je i taj advokat deo tog sistema korupcije.
Lekari se hapse, ako uzimaju mito, zasto bi advokati u ovakvom sistemu trebalo da budu neki izuzetak?

advokati su predvodnici korupcije

imaju bogatog klijenta koji zeli da bude oslobodjen i ne zali para

advokat je taj koji juri koga da podmiti , dal sudiju ili tuzioca , zavisi od veza

zalud bi sudija zeleo pare ako mu niko ne ponudi , nit zna imovno stanje osumnjicenog
Svako od nas koji je nazalost imao bilo kakve veze sa advokatima savrseno dobro zna da su advokati stoka neopevana.
Ja sam imala neki " proces" pri cemu je advokat samo uzimao pare, a nikakve mi priznanice nije davao. Onda sam zvala advokatsku
komoru, a oni su bili jako zacudjeni i "zblanuti" i rekli su mi da prosto ne mogu da veruju da mi ovaj ne daje priznanice:D

Tako je, ali ako advokat zna da je drzavnom tuziocu i sudiji jako vazno koferce sa parama onda je i taj advokat deo tog sistema korupcije.
Lekari se hapse, ako uzimaju mito, zasto bi advokati u ovakvom sistemu trebalo da budu neki izuzetak?

Samo mala ispravka. Ni lekari se ne hapse za uzimanje mita. Mozda poneki izlovan slucaj, da se zamazu oci narodu.
U Srbiji je problem sto svaka delatnost moze da bude leglo korupcije, stvar je samo pojedinca i njegovog (ne)morala.

Svako od nas koji je nazalost imao bilo kakve veze sa advokatima savrseno dobro zna da su advokati stoka neopevana.
Ja sam imala neki " proces" pri cemu je advokat samo uzimao pare, a nikakve mi priznanice nije davao. Onda sam zvala advokatsku
komoru, a oni su bili jako zacudjeni i "zblanuti" i rekli su mi da prosto ne mogu da veruju da mi ovaj ne daje priznanice:D

naplaćivao sam dug za isporučenu robu u Čačku, dug je nastao 2002g...vukao sam se do 2014g, prvo samčekao oko 2g da mi plati dug...podneo tužbu, tri advokata sam promenio iz Čačka, moji advokati uzimali pare od suprotne strane i odlagali...odveo advokata iz Kruševca i na kraju naplatio dug...ovo je ukratko ispričano

...da su advokati stoka neopevana.
... moji advokati uzimali pare od suprotne strane i odlagali...

Ех, ти адвокати свашта раде, да није њих ова би земља процветала.Неуки и лаковерни али и покварени људи, врло лоше пролазе у односима са адвокатима, јер занемарују неке факте о адвокатима.

1.Адвокати раде за новац, и не само то, реч је о престижној професији у којој се добро зарађује.Адвокат добија 4500 динара за 1 неодржано рочиште у парници (до 450 000 динара), што је отприлике једна дневница судије основног суда који тог дана може имати 5 или 10 рочишта.

Наравно, за одржано рочиште је већа накнада 7 500,00 динара, а сем парница мале вредности постоје и други поступци где накнада за 1 рочиште може износити 31500 динара, жалба у неким поступцима кошта 54 000 динара итд.

Дакле просечан адвокат много више зарађује од судије и то је тако свуда у свету.Код нас судије имају 2.0-2.5 пута већу плату од просечне(90-100 хиљада динара), али и у земљама у којима судије имају и по 7-8 пута веће плате од просека, адвокати опет више зарађују од судија.

Ту је тужна чињеница(за странке) али то је тако.

2.Покварени адвокати често осете да је странка такође покварена али не нарочито паметна , па користе разне форе.Једна од најчешћих фора за будале је да странка треба да исплати свом адвокату неку већу суму новца, на пример неколико хиљада евра.Од те суме наводно само мањи део иде адвокату, а већи део наводно иде на мито судијама, јавним тужиоцима, вештацима, односно на законом забрањене коруптивне радње.

Наравно, адвокат задржи сав тај новац за себе, никога не подмићује, али странка верује свом адвокату и мисли да је овај подмитио судију или јавног тужиоца .Странка често и добије тај судски спор на редован начин, и верује да је подмитила цео правосудни систем, а то би остварила и да није давала толике новце на фиктивне коруптивне радње.

Лек за ово је здрав разум.Чим неки адвокат помене коруптивне радње треба изаћи из његове канцеларије и потражити другог адвоката.Нема никакве логике да адвокат прича сваком ко са улице уђе у његовим канцеларију о својим коруптивним радњама, јер је то нешто што се држи у тајности чак и у Србији.

Поред тога, давање мита је такође кривично дело и поштен човек не сме у томе да учествује.

3.Адвоката има 5 000 у Србији и увек се може наћи солидан и коректан адвокат.На пример уколико адвокат не обећава брда и долине, не "гарантује" сигуран успех у спору, не нуди се као посредник у корупцији,не истиче своје контакте са судијама, онда је реч о поштеном и коректном припаднику адвокатске професије.

Реч је о занатском послу, као када обућар прави ципеле.Адвокат казивања, предлоге и наводе странке претзочи у правно прихватљиву форму, у неки поднесак или заступање, и ништа више.

Адвокат не доноси пресуде, не изводи доказе и не може да гарантује за успех у спору.

Poslednja izmena:
...
1.Адвокати раде за новац,
...
Реч је о занатском послу,
као када обућар прави ципеле.
Адвокат казивања, предлоге и наводе странке
преточи у правно прихватљиву форму,
у неки поднесак или заступање,
и ништа више.
...

Шта би ти више ? :eek:

"POSLAO ME TONI BLER DA UBIJAM SRBE! Advokat Ognjanović obelodanio ŠOKANTAN snimak Ešdauna sa teroristima OVK! OVO JE DOKAZ KOJI BI OSLOBODIO MILOŠEVIĆA SVAKE KRIVICE
Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović gostovao je u emsiiji Ćirilica 2015. godine, kada je objasnio kako se našao u timu koji je branio Slobodana Miloševića, ali i kako su izneli ključni dokaz posle kojeg su u Hagu svi zanemeli!

"Šest godina sam proveo u Hagu sarađujući sa njim, mada ga prethodno nisam ni poznavao. Pre toga sam ga video samo na televiziji. Nisam bio ni njegov politički istomišljenik. Moj kolega Bora i ja smo osnivali partiju Narodna stranka pravda. On je bio predsednik, a ja generalni sekretar. To je fama sa kojom nikada nisam hteo da se javno sučelim, pisalo je da sam član JUL-a, SPS-a itd, nemam nameru da takve stvari demanujem", počinje Ognjanović...."...

Ovo je uradjeno pred sudijama haskog trabunjala koji su u tom trenutku svi bili englezi , pa i tuzilac Najs , i nakon tog snimka je nastao tajac u sudnici , jer su valjda cak i oni shvatili koga zastupaju i ciju politiku sprovode ...!

:think:

Naravno da je veliko pitanje hrabrosti i kurazi potrebno nasim istraznim organima da istragu pokrenu i u tom pravcu ...!!!

Back