Dragi vozaci, potreban savet: Sta koristiti od auto kozmetike za odmagljivanje?

Generalno kad staklo zamagli iznutra , nema drugog resenja osim pustiti da motor dostigne radnu temperaturu i da ventilator duva u stakla.

Uzrok je previse vlage u samom autu koji nastaje prvenstveno u zimskom periodu usled unosenja snega i druge vlage u isto.

Resenje istresite cipele/cokule pre ulaska u auto tj trudite se da u njega unesete sto manje vlage.

Isto pomazu i tzv. skupljaci vlage protiv budji i slicno.

Ako se staklo magli i kad je motor vruc, skoro je sigurno da je otisao mali hladnjak i pusta paru kroz ventilaciju.

Ne znam koji je auto u pitanju, ali zamena moze da bude prilicno skupa, i mora da je radi dobar majstor.

Jeste, mali hladnjak je u pitanju...isao sam bas juce kod majstora da vidim sta ciniti...posto je sipana tecnost za zapusavanje kaze da nije pametno sipati opet jer moze naskoditi instalacijama, a opet kao sto ti rece prilicno je skupo menjati... ruke su od 50-100e plus sam mali hladnjak oko 3 000 din... a Italijani budale napravili nekoliko vrsta hladnjaka i ubacivali ih nasumice u vozila pa kad resis da popravljas majstor prvo skroz razmontira auto dodje do hladnjaka a onda ti taj trazis da kupis. Vozim Fiat Bravo

Na nekim autima je zamena tog malog hladnjaka toliko komplikovana da majstori ili nece to ni da rade ili traze vecu cifru (oko 100 eura) samo da ga skinu i zamene jer je zavucen i nepristupacan i treba dosta vremena. Nabavka istog je najmanji problem cak nije ni skup toliko.
I mene ista ta sudbina ceka, mozda se cak i sam pozabavim zamenom, ali za to cu sacekati neke toplije dane :)

Poslednja izmena:
Vodi vise racuna kad ulazis u auto da ne unosis previse snega,a vlaga ti je najverovatnije ispod patosnica.Auto moras da prosusis jer sve dok imas vlagu u kolima imaces taj problem da ti magle stakla.

Nema veze sa snegom na cipelama... Cim dodje hladnije vreme ma ne predjes ni 2-3 km vec vidis u dnu soferke kod izduva kako se formmira "maglicasta zavesa". I sto duze vozis "zavesa" napreduje duz cele soferke :)

Poslednja izmena:
Moraš da zagreješ staklo... dakle, temp na maximum, pustiš da duva na šoferku, a vozačevo i suvozačevo staklo spusti za 5 cm.

Probao sam i to... varijanta je da se tako "umusavi" cela soferka. Ovu zimu cu isterati sa anti fog sprejevima posto nemam para.. ali taj problem cu morati da resim. Na stranu ovaj moj problem, ali nije mi jasno kad sad cujem ljude da traze italijanska vozila... ja licno nisam imao mnogo problema ali u sledecoj kupovini italijansko vozilo ne dolazi u obzir... razlozi: relativno skupi delovi, bizarni kvarovi koji se desavaju, solidno trose goriva za udobnost i kvalitet voznje koji pruzaju...

Probao sam i to... varijanta je da se tako "umusavi" cela soferka. Ovu zimu cu isterati sa anti fog sprejevima posto nemam para.. ali taj problem cu morati da resim. Na stranu ovaj moj problem, ali nije mi jasno kad sad cujem ljude da traze italijanska vozila... ja licno nisam imao mnogo problema ali u sledecoj kupovini italijansko vozilo ne dolazi u obzir... razlozi: relativno skupi delovi, bizarni kvarovi koji se desavaju, solidno trose goriva za udobnost i kvalitet voznje koji pruzaju...

abre alsi komplikovan pa nije taj hladnjak sto dukata pogotovo pogotovo za italijanska vozila koih ima i u kacapnicu ,, taj spreij verovatno nije jeftin ,, ajd kazimi koja zemlja tebi odgovara ( razlozi: relativno skupi delovi, bizarni kvarovi koji se desavaju, )

a mozes i ovako nesto
Grejalica-na-12v_slika_O_16786965.jpg
Grejalica-na-12v_slika_O_16786973.jpg
Grejalica-na-12v_slika_O_16787101.jpg

Koji auto, motor, gorivo?
Osecas li bilo kakve nepravilnosti kada ga vozis ili kad je u leru (vibracije, oscilacije obrtaja)?
Za pocetak proveri step motor dal je zaprljan.

Bravo 1,6 benzin/tng
Cije se neko kuckanje (kao otkucaj sata) negde kod soferke iza volana (spolja gledano odmah ispod brisaca kod vozaceve strane)... kad otvoris soferku ne cujes nista. Step motora je menjan vise puta. Probacu da ga skinem i ocistim.Ume i kad je na leru a das malo gas samo se ugasi.

Back