Dragi vozaci, potreban savet: Sta koristiti od auto kozmetike za odmagljivanje?

Ukratko: Sinoc vozih nesto i toliko mi se zamaglila soferka da sam u nekim trenutcima kad mi farovi dolaze u susret vozio bukvalno na osecaj iako sam pustio ventilaciju do maksimuma. Rekoh sebi: Moram da resim ovaj problem sto pre, ovako vise ne moze :) Sta koristite od kozmetike za odmagljivanje, sta je efikasno i gde kupiti? Hvala unapred i pozdrav :)

A grejanje stakla?jesi ukljucio grejanje ili samo ventilaciju?trebalo bi da ga susi:think:

Ne, jer ako se oseca, onda je garantovano negde procureo mali hladnjak i mora da se menja. Cesta pojava kod italijanskih vozila, i mene je to zadesilo ali ga ja nisam menjao jer je na mom autu to Sizifov posao, nego sam uzeo neki prah (''stop leak'' se zove) za 100 dinara, gurnuo u antifriz i resio problem ali ne trajno jer mora posle odredjenog vremena da se ponovo stavlja.

A grejanje stakla?jesi ukljucio grejanje ili samo ventilaciju?trebalo bi da ga susi:think:

Jesam... i nista...soferka sa unutrasnje strane kao da sam je mascu namazao :( Inace moguce da u tome ima udela to sto mi je mali hladnjak los, ali opet bas mi uvece magljenje predstavlja problem... pogotovo na neosvetljenom putu kad iz suprotnog pravca dolazi auto..u nekim trenucima stvarno ne vidim nego kao sto rekoh pratim belu liniju

Ja cuh da ta sredstva za hladnjake mogu itekako da naskode, nesecam se kako ali ja to nebih sipao u svoje auto a ovo sa maglenjem imam i ja problem ali sa zadnjim staklima ito to je toliko izrazeno da izgleda kao da sam nalepio onu foliju za zatamnivanje naravno u beloj boji,Neznam mozda i kod mene pusta taj mali hladnjak ali opet sam misljenja valjda bi trebao da se smanjuje nivo rashladne tekucine u posudi,ja sam ove godine menjao onaj veliki hladnjak toliko je bilo truo da pola onog saca uopste i nije bilo te sad nesto razmisljam mozda je i taj mali hladnjak dotrajao, premda on nije izlozen spoljnim uticajuma kao ovaj veliki a radi se o autu Alfa Romeo 156 (2002) a oni su poznati po losem kvalitetu hladnjaka mislim na ove velike a verovatno je i ovaj mali od istog materijala.

i meni magli nenormalno. bukvalno sam morao da stanem i sacekam da odmagli ili bi napravio sranje. kupio sprej za odmagljivanje, namazao u 2 navrata i sad je mnogo bolje. udjem u auto, upalim motor, klimu i stavim da cepa na 3-ku. dok sastruzem led sa sajbne taman se odmagli dovoljno da mogu krenuti.
zajebi tu voznju na osecaj i pracenje bele linije; napravices sranje zbog 3 minuta vremena...

i meni magli nenormalno. bukvalno sam morao da stanem i sacekam da odmagli ili bi napravio sranje. kupio sprej za odmagljivanje, namazao u 2 navrata i sad je mnogo bolje. udjem u auto, upalim motor, klimu i stavim da cepa na 3-ku. dok sastruzem led sa sajbne taman se odmagli dovoljno da mogu krenuti.
zajebi tu voznju na osecaj i pracenje bele linije; napravices sranje zbog 3 minuta vremena...

Ovo za klimu i led mi nije jasno, kod mene se klima nemoze upalit kad je temperatura cini mi se niza od 5 stepeni.
Eto kod mene naprimer danas na ovoj hladnoci kad sam dosao kuci ostavio auto i nakon sat vremena stakla zamaglila medjutim u voznji nisam imao problema radi grejanje i obavlja posao ali kad napolju kisa pada e onda je katastrofa

Ja cuh da ta sredstva za hladnjake mogu itekako da naskode, nesecam se kako ali ja to nebih sipao u svoje auto a ovo sa maglenjem imam i ja problem ali sa zadnjim staklima ito to je toliko izrazeno da izgleda kao da sam nalepio onu foliju za zatamnivanje naravno u beloj boji,Neznam mozda i kod mene pusta taj mali hladnjak ali opet sam misljenja valjda bi trebao da se smanjuje nivo rashladne tekucine u posudi,ja sam ove godine menjao onaj veliki hladnjak toliko je bilo truo da pola onog saca uopste i nije bilo te sad nesto razmisljam mozda je i taj mali hladnjak dotrajao, premda on nije izlozen spoljnim uticajuma kao ovaj veliki a radi se o autu Alfa Romeo 156 (2002) a oni su poznati po losem kvalitetu hladnjaka mislim na ove velike a verovatno je i ovaj mali od istog materijala.

Ukljuci klimu, i to recirkulaciju na 10-30 sec, zavisi koliko je zamagljeno i nemas brige :D

Back