Dragi Dnevniče ( izvod)

Kao što se vidi, ja ne odustajem. Nagomilalo se svašta nešto ( to sam usvojila od unuka), pa da ne vrisnem i zbunjujem ionako zbunjene oko sebe, a ja pišem. Sebi pišem. Svaka budala ima svoje veselje, što rekla premudra moja, sad već pokojna, prijateljivca Dragica S. rodjena izmedju ona dva rata, tamo podno Kozarice.
E ,zbog nje ja ovo i pišem jutros.
S veseljem priznajem da je imala priličan uticaj na moje formiranje u ženu, majku, domaćicu....Bila sam godina njenih kćeri, živela daleko od svojih i vapila za njenim savetima o svemu. Nije znala slova, brojke donekle, ali kad ona presudi o nečem, presudjeno je
Trebalo mi je, doduše, neko vreme da se naviknem na njen način i rečnik, i sasvim malo vremena da shvatim da ne misli ništa loše kad kaže mom sinu: " Crk'o majci ovako lijep". Ja se u početku ježila od tih reči...A na muža da se požalim, sačuvajbože. Jednom, naidje ona a mi samo što se za guše ne podovatasmo. Ona sedi, mi se primirili, muž izadje a ja krenem da joj objašnjavam kako mi je teško, kako sam se zaletela u brak i ne znajući šta je to, te ovakav je, te on takav je... Imasmo po dvadeset i neku....Sluša ona ne prekidajući me.
- Čekaj, reče. Idi ti u k . . . ., neka bi išla za njega objeručke ...
Meni kao da se upalila neka sijalička u glavi. Pa, jeste, pa ne živim ja tako loše i čega sve nema u brakovima. A i lep je.
- Da si bila na mom mjestu '56, Kičevo, snijeg do ramena, moj muž na Šari vježba vojsku skijanju tri mjeseca a ja se porodila. U bolnicu me vodio Šiftar kod kog smo stanovali...Slušam stoput ponovljenu priču o Kičevu '56.
- Ne kaže se Šiftar, nego Šiptar, ispravljam je.
- Ma, ebo te on, to ti je isto.
I tako, gledam jutros sneg i led. Kukamo i samo buljimo u prognozu.Šta bi mi '56. u Kičevu. A snijeg do ramena....

Jesmo lise razmazili ili nas je život tako izudarao da sad kukamo i za ono što nam se možda i nece dogoditi? Jedno znam i u to sam se vec više puto uverila, nije znanje ono što se u školi nauci, znanje je ono što cista pamet presudi. :) <3 :cvet:

Mmmmm!Svasta si napisala,a ja ovako "mlad" nisam izgleda sve skapirao.
Al probacu barem odgovoriti na ono sto "mislim"da jesam.A da,pokusacu i na ostalo.Nema nista,ako se neproba.:lol:
Eto i ja imam jedno mesto gde pisem svoj "drugi"dnevnik.Drugi jos malo intimniji,i mnogo dosadniji od ovoga. On mi sluzi upravo za to "da mi bude bolje"(ali i ovaj ima istu svrhu),ali nebude uvek.Cak ,ranije,puno puta i nesmem pisati u njega to sto trenutno osecam,jel bude mnogo strasno,pa onda sacekam da sve malo prodje, i onda krenem sa utiscima ,sabiranjima,oduzimanjima,mnozenju i naravno deljenju.Al sve u svemu pomaze.
E sad onaj manje razumljiv deo.
Posto ja volim zagljaje jako mnogo,grlim i "Ja" tebe,a izgleda da ja pomalo kopam po tvom.Mislim ako je o tom kopanju rec?Pa ti stoga kazem,da ako imas volju za kopanjem,moje ti je skroz otvoreno,kopaj do mile volje,necu ti zameriti.Ono sto ne zelim da bude iskopano,ja i ne zakopavam u dvoristu,to je zakopano duboko u mom srcu.E za to kopanje bome trebaju jake dozvole,ali nisu nedobavljive.:lol:
A ovo zadnje.
Jeste tvoje,al je bome vrlo lipo.:D

Poslednja izmena:
Mladost ti, moj zlatane, nije izgovor da li nešto razumeš ili ne. Nego volja. Ajde, da te ne učim, tek ss poznasmo.z:lol:
Vidim da ti nejasno ovo oko kopanja po dvorištu: E, to ti je odgovor mojoj vrloj prijateljici Ljilji MMM, koju znam lično i porodično.
I volim je preko svega, tim više što volimo pse i cveće. I sve je tu kako treba bilo, dok ona ne dade ime svojoj kuci bretonki Mara.
A ja sam ustvari Mara, no se ovde pišem Mari, nekako mi francuskije a i sprame mog temperamenta.
I sada, ta njena Mara pravi lom po njenom dvorištu, urniše sve živo, kopa oko cveća i svašta nešto. E, o toj Mari sam ja u komentaru...
No, ne smeta, mislim da si me sada bolje upoznao. Jer, ja volim da pre svakog čitanja saznam nešto o autoru, čisto da znam s kim imam posla.
I hvala ti za posetu blogu.

Poslednja izmena:

Back